مصرف کشور ما، غرب گرا است/تمایل به اجناس خارجی، نتیجه تبلیغات وسیع رسانه ای

خبرگزاری شبستان: دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان با ابراز تأسف از اینکه فرهنگ مصرف ما غرب گرا است؛ بیان داشت: بیگانگان با تبلیغات رسانه ای، مردم را تشویق به خرید اجناس خارجی می کنند.

ابراهیم شهریاری، دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان  کرمان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه میزان کشفیات کالای قاچاق در سال گذشته به میزان 10 سال اخیر بوده، تصریح کرد: سرنخ ها و سرشبکه های قاچاق کالا را شناسایی و بیش از 9 هزار تلفن همراه که از استان های مختلف به صورت حرفه ای و منسجم در حال قاچاق بود، توسط سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالی شناسایی و اعضاء دستگیر شدند و به ارزش بالغ بر 50 میلیارد تومان  مصادره شد.

 

 

وی با اشاره به قاچاق پوشاک که اقتصاد را دچار مشکل و خیاطی ها را به تعطیلی می کشاند؛ گفت: بزرگترین شبکه های وارد کننده پوشاک قاچاق را شناسایی و آنان را در سیرجان دستگیر کردیم که در همین راستا 3 کانتینر 40 فوت بالغ بر 150 تن پوشاک و 150 هزار توپ پارچه را که از هرمزگان به سایر استان ها در حال انتقال بود، با شناسایی دقیق مبدأ تا مقصد شناسایی و امحاء کردیم.

 

شهریاری با بیان اینکه از ورود دام های سبک و سنگین که به سلامت مردم ضرر می زند به صورت جدی جلوگیری می کنیم و نیز از واردات لوازم آرایشی و بهداشتی که سلامت بانوان را به خطر می اندازد؛ خاطرنشان کرد: تمرکز ما بر پیشگیری از وقوع جرم است.

 

وی فرهنگسازی و آگاه سازی مردم را در راستای جلوگیری از وقوع جرم دانست و اظهار داشت: در بخش اقدامات تأثیرگذار از تولیدات داخلی حمایت می کنیم و مبارز با ارز هم داشتیم زیرا ما فرودگاه بین المللی داریم و سودجویان اقدام به خارج کردن ارز می کنند؛ در حالیکه به هر میزان که ارز از کشور خارج شود بیکاری در کشور زیاد می شود.

 

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان  کرمان درباره واردات منسوجات و شمش طلا هم توضیح داد: با صنف طلافروشان صحبت کردیم و هشدارهای لازم داده شده و خرید اجناس طلای قاچاق را ممنوع کردیم زیرا به ضرر مصرف تولیدات داخلی است.

 

وی با اشاره به اینکه در خصوص فرهنگسازی، با سپاه و بسیج برای خرید اجناس داخلی و عدم خرید اجناس خارجی در ادارات و منازل اقدام کردیم؛ با ابراز تأسف از اینکه فرهنگ مصرف ما غرب گرا است؛ بیان داشت: دشمنان به مرزهای ما نتوانستند خسارت وارد کنند لذا با تبلیغات رسانه ای، مردم را تشویق به خرید اجناس خارجی می کنند؛ باید اطلاع رسانی و فرهنگسازی شود تا مردم بدانند آنچه رسانه های بیگانه ماهواره ها تبلیغ می کنند به ضرر است.

 

شهریاری گفت: به مردم توصیه می کنیم از خرید اجناس دست فروش ها خودداری کنند؛ حتی درباره خرید لوازم پزشکی که مردم توجه نمی کنند و یا کود و سم کشاورزی، میوه جات خارجی که فاقد ارزش مصرف هستند و... به کد 9 رقمی روی اجناس توجه کنند که روی بعضی از اقلام مصرفی دارو، آرایشی، پوشاک و... زدیم که به سمت اجناس ایرانی روند و از خرید پوشاک دسته دوم هم خودداری کنند.

 

وی با تأکید بر اینکه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری تلاش داریم از تولیدات داخلی استفاده شود و به دنبال سردسته های کلان قاچاق هستیم نه خرده فروش ها؛ ادامه داد:  تولید کنندگان به کیفیت خوب کالا توجه کنند چرا نباید حتی در کشورهای همسایه تولیدات داخلی را عرضه کنیم؟!

 

این مسئول با بیان اینکه یکی از اشکالات کار این است که اجناس ایرانی را با مارک خارجی می فروشند که این فرهنگ نشأت گرفته از آن تبلیغات است؛ افزود: صداوسیما، ارشاد، تبلیغات اسلامی، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و... همگی در خصوص فرهنگسازی برای مبارزه با قاچاق کالا، مکلف هستند اما چرا بعضی از اینها خودجوش نیستند؟

 

وی به اقدامات فرهنگساز در این خصوص از مساجد و مدارس و با بیان تذکرات لازم به اصناف و اتحادیه ها، ارتباط با دانشگاهیان و روحانیون،  ائمه جمعه و ... هم اشاره و تصریح کرد: اگر علما پای کار بیایند مشکلات حل می شود.

 

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان  کرمان  گفت: تا سال 95 هر نوع کشفیات، واگذار به املاک تملیکی می شد که مجوز فروش داشت اما از زمانی که رهبری دستور امحاء دادند، آنها را امحاء می کنیم؛ در خصوص موبایل، اگر مشابه داخلی داشته باشد امحاء می کنیم اگر نه، به کشورهای ثالث منتقل می کنیم، دخانیات امحاء می شود و بقیه کالاها را منتظر قانون هستیم چه اجازه ای درباره آنها می دهد.

 

 

 

کد خبر 649730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha