به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاحیه اولین دوره تربیت مربی نهجالبلاغه صبح امروز با حضور حجتالاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، آیتالله دینپرور رییس بنیاد نهجالبلاغه و جمعی از اساتید این حوزه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
آیتالله دینپرور در ادامه این مراسم گفت: درباره نهجالبلاغه لازم است توجه کنیم که این کتاب یک بخش قبیلهای، حزبی و جناحی نیست بلکه حقیقتی علمی و موضوعی است که در عینیت جامعه مورد نیاز و ضرورت زندگی است.
وی با بیان اینکه مطالب نهجالبلاغه نیاز به تجربه و تحقیقات میدانی ندارد، خاطرنشان کرد: مطالب نهجالبلاغه باید به عنوان الگو و برنامه در زندگی قرار گیرد چرا که این کتاب تفسیر حقیقی قرآن است.
آیتالله دینپرور با بیان اینکه ابن حدیث میگوید در مورد برخی از فرازهای نهجالبلاغه باید سجده کرد، اظهار داشت: علامه طباطبایی در این خصوص معتقد است این کتاب تفسیر قرآن است و سجده بر فرازهای آن نیز ضروری میباشد.
رییس بنیاد نهجالبلاغه با بیان اینکه در آموزش معارف اخلاقی و دینی باید کتابی باشد که جامع و مانع باشد، تصریح کرد: اگر از اول نهجالبلاغه را بر دانشگاهها مطرح میکردیم و به سراغ کلمات امام علی و خطبههای حضرت میرفتیم بازتاب بیشتری داشت.
وی با بیان اینکه در مسئله آموزش معارف اسلامی باید مستقیم سراغ کسی برویم که این حقایق را شهود کرده و به اوج معرفت و دانش الهی رسیده است، ادامه داد: نهجالبلاغه ظرفیتی دارد که هرچه انسان بیشتر آن را مطالعه کند درهای بیشتری به روی آن باز میشود.
آیتالله دینپرور گفت: از ما شیعیان این توقع میرود در رابطه با زندگی عصر خود و حوادثی که دنیای استکبار تحمیل کرده و اسلام را خشن معرفی نموده موظفیم این حقایق را دریافت کنیم و به دنیا بگوییم در حوزه فرهنگ و حکومت اسلامی از تهدید دشمنان نمیهراسیم.
رییس بنیاد نهجالبلاغه با بیان اینکه در جامعه افرادی هستند که به طور علمی و تحقیقی معارف این کتاب را به جامعه منتقل میکنند، افزود: با توجه به اهمیت در تربیت مربی نهجالبلاغه نیز در این کتاب اشاره شده که مردم آمادگی فراگیری این معارف را دارند.
وی با اشاره به ویژگیهای این کتاب گفت: مهمترین ویژگی آن این است که صدور این کتاب در دوران حکومت امام علی (ع) بوده به این معنی که 99 درصد نهجالبلاغه در دوران حکومت ظاهری امام که مسئولیت ساماندهی هدایت مردم را داشتند، بوده است.
آیتالله دینپرور با بیان اینکه امام علی (ع) این بیانات را به عنوان یک مسئول حکومتی گفته و عمل کردهاند، تصریح کرد: امام علی موفقترین حاکمی بودند که توانستند فرهنگ اسلامی جامعه را به مردم منتقل کنند.
رییس بنیاد نهجالبلاغه در پایان اظهار کرد: مسئله آموزش معارف نهجالبلاغه باید مورد توجه قرار گیرد و با دقت ویژه تحقیق شود تا جامعه از ثمرات آن برخوردار گردد.
نظر شما