به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاحیه اولین دوره تربیت مربی نهجالبلاغه صبح امروز با حضور حجتالاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، آیتالله دینپرور رییس بنیاد نهجالبلاغه و جمعی از اساتید این حوزه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
حجتالاسلام حشمتی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه اولین دوره تربیت مربی نهجالبلاغه درصدد ایجاد مهارت تدریس نهجالبلاغه میباشد، گفت: ممکن است این دوره برای برخی از شرکتکنندگان یک دوره تکمیلی باشد و ما امیدواریم بتوانیم در پایان دوره از تجربیات شما در سراسر کشور استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه معاونت اصرار دارد که قرآن در کنار عترت تفسیر و بررسی شود، خاطرنشان کرد: بیانات امام علی (ع) ترجمانی از آیات الهی است و معارفی است که ایشان به قلب شان عنایت شده است.
حجتالاسلام حشمتی با بیان اینکه نهجالبلاغه دریای بیکرانی است که باید از آن بهرهبرداری شود، اظهار کرد: حوزه تلاوت، قرائت و حفظ در قرآن کریم زیاد است ولی فهم قرآن در جامعه مانند نهجالبلاغه مورد بیتوجهی قرار میگیرد.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با بیان اینکه انجمنهای نهجالبلاغه و قرآن را سالهای گذشته در معاونت تاسیس کردیم، تصریح کرد: این انجمنها در ابتدای سال در استانهای سراسر کشور موفق بود ولی در ادامه این انجمن به انجمنهای قرآن و عترت تغییر یافت.
وی با بیان اینکه انجمن خادمان قرآن کریم را در سطح کشور تأسیس کردیم و شوراهای استانی آن را ایجاد نمودیم، تاکید کرد: این در حالی است که معتقدیم انجمن قرآن و نهجالبلاغه باید در همه استانها حضور داشته باشد.
حجتالاسلام حشمتی با بیان اینکه بعد از اتمام دورهها باید کسانی که مربی میشوند روشهای تدریس را به خوبی فرا گیرند، ادامه داد: ما نیز وظیفه داریم موانع تدریس را در مساجد و محافل برداریم و پیگیری کنیم تا مدارک مربیگری به این عزیزان اعطا شود.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با بیان اینکه محصول دوره تربیت مربی نهجالبلاغه در تدریس این دوره باشد، گفت: امام علی (ع) میفرمایند کسانی که خود را امام جامعه قرار میدهند و پیشرو هستند باید اول نفس خود را تعلیم داده و تزکیه کنند قبل از اینکه به تربیت جامعه بپردازند.
وی با بیان اینکه مشکل کنونی مربیان در جامعه این است که قبل از اینکه به تربیت خود بپردازند تدریس میکنند، گفت: با توجه به اینکه روح معرفت در کلمات نهجالبلاغه مستتر است این حقیقت باید در جان و دل ما ریشه داشته باشد تا بتوانیم معارف آن را منتقل کنیم.
حجتالاسلام حشمتی با بیان اینکه بر اساس فرمایش امام علی (ع) باید روح معارف نهجالبلاغه را منتقل کنیم، گفت: عدم موفقیت ما در تعلیم قرآن و نهجالبلاغه این است که ما به تعلیم الفاظ میپردازیم و به روح آنها توجه نمیکنیم که این مسئله باعث عدم ارتقای سطح علمی در شرکتکنندگان میباشد.
نظر شما