به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، رضا گروسي پیش از ظهر امروز (25 مرداد) در همایش منتخبین پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: حدود 18 سال پیش در دولتی که اندیشه ها و تفکرات مردم سالاری و مشارکت جدی مردم در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و صحنه های تصمیم گیری را باور داشت، یکی از اصول معطل مانده قانون اساسی به منصه ظهور رسید و انتخابات شوراهای اسلامی شکل گرفت.
وی ادامه داد: هدف از این امر اثرگذاری و نقش آفرینی بیشتر مردم در عرصه های تصمیم گیری و تصمیم سازی در حوزه های مدیریت شهری بود.
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهاي استانداری قزوین عنوان کرد: شوراها در واقع با هدف برقراری تعادل بین نیازهای جامعه و قوه اجرایی حکومت شکل گرفتند و بر اساس فرمایش رهبری شوراهای اسلامی مظهر مشارکت مردمی و برای تسهیل در زندگی مردم پدید آمدند.
وی عنوان کرد: نقش واقعی شوراها که تکمیل کننده چرخه مردم سالاری است با اجرایی شدن فصول بیشتری از مدیریت شهری در کشور قابل اجراست.
گروسی اضافه کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نمادسازي آن، زیباسازی محیط، ایجاد فضای شاد، مناسب سازی شهر برای زیستن همه شهروندان، توجه به اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون زا بودن اقتصاد در بحث مدیریت شهری نظیر استفاده از کالاهای داخلی مواردی در فصل مدیریت شهری است که شوراها باید توجه داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم توجه به آینده پژوهي در مدیریت شهری اظهار کرد: آینده پژوهی به جای آینده نگری در برنامه های مدیریت شهری باید با جدیت دنبال شود؛ آینده پژوهي امروز به صورت جدی در تمامی کشورها و پارلمان های محلی به عنوان سرفصل برنامه اجرایی به آن پرداخته می شود، موضوعی که در استان ما به آن توجه نشده و مصداق آن در اظهارنظر متفاوت شوراهای اسلامی دیده می شود.
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهاي استانداری قزوین اعلام کرد: مصداق بارز آن احداث برخی پل ها و تقاطع های غیرهمسطح است که چون در آن آینده پژوهي نبود، امروز برخی مجریان و بسیاری از کسانی که این طرح ها را مصوب و زمینه اجرا را فراهم کردند نقد به چگونگی اجرای آن دارند که نشان می دهد نگاه آینده پژوهي در برنامه ها و بودجه های مدیریت شهری وجود نداشته است.
وی تأکید کرد: آشنایی به قانون و شرح وظایف از دیگر مواردی است که شوراها باید توجه کنند، عدم آشنایی و اشراف به قانون می تواند مشکلات بسیاری را برای شوراها به دنبال دارد.
گروسی با اشاره به نقش مهم شوراها در انتخاب شهردار اظهار کرد: عدم هماهنگی شوراهای اسلامی با حوزه مدیریتی استان چالش های جدی را به دنبال خواهد داشت، نگاه سياسي و جریانی به جاي خود اما در انتخاب شهردار هماهنگی با دولت اصل جدی است که قابل معامله نيست.
وی افزود: دولت در حوزه مدیریت شهری برای خود نظراتی دارد و هر کس انتخاب شود باید با گفتمان دولت همراهي داشته باشد.
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهاي استانداری قزوین خاطر نشان کرد: در 25 شهر استان 139 عضو اصلی را در شوراهای شهر داریم که 91 درصد این مجموعه آقا و 9 درصد خانم هستند و 48 درصد سابقه شورایی دارند.
وی یادآور شد: مجموعه شوراهای ما بیش از 60 درصد بنا به اظهار خودشان، اصلاح طلب بوده و همراهي دولت را دارند که نشان می دهد مجموعه ای منسجم در حوزه مدیریت شهری در کنار اجرای برنامه های دولت خواهیم داشت.
نظر شما