مساجد سنگر قدرتمندی برای حضور جوانان و غنی سازی اوقات فراغت

خبرگزاری شبستان: مساجد پایگاه های بزرگی در حوزه فرهنگی هستند و که با برگزاری برنامه های فرهنگی می توانند پایگاه های قوی برای غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان باشد.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد،

مسجد از صدر اسلام تاکنون نقش محوری در امور مسلمانان داشته است، در دوران جنگ تحمیلی همچون اتاق های فکری بود که برنامه های چون اعزام داوطلبان و تصمیم های بزرگی در این مکان انجام می شود.

 

در میان جوامع اسلامی مردم به عمرانی و آبادانی مساجد علاقه ای خاص دارند و در هر محله مسجد چون مرکز فرهنگی مردمی هستند که افراد متعقد و متدین را به خود جذب می کند.

 

اقامه نماز جماعت، اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی از کارکرد های این روزهای مساجد است.

 

 

مسجد محل رفت و آمد مردم است و برگزاری برنامه های فرهنگی و مذهبی در مساجد می تواند عاملی مهم در جذب نسل جوان و نوجوان و تربیت دینی و مسجدی نسل آینده ساز جامعه باشد.

 

وجود کانون های فرهنگی وهنری مساجد، گامی مهم در جذب جوانان به مساجد، مقابله با توطئه های دشمنان و برنامه ریزی برای تربیت صحیح نسل جوان و نوجوان است.

 

جهت بهره برداری ارزنده از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد می بایست مدیریت محتوایی برنامه ها تقویت شود و برنامه های راهبری برای جذب حداکثری نسل جوان و نوجوان انجام شود.

 

 

کانون فرهنگی هنری هر مسجد می تواند چون پایگاهی فرهنگی قدرتمند، مدرسه و یا دانشگاهی برای آماده سازی نسل جوان و نوجوان برای ورود آگاهانه به جامعه باشد.

 

در کانون فرهنگی هنری مسجد با تعریف شدن عنواینی چون مدیرکانون، رابط برادران، رابط خواهران، کتابدار و جانشین و مربی نسل جوان و نوجوان با جامعه ای سازمان یافته و مردمی مواجه می شوند و با تجربه کردن این سمت ها مسئولیت پذیری را در دامان مسجد فرا می گیرند.

 

 

فعالیت فرهنگی وهنری در مسجد و با نظارت ائمه جماعات خود دانشگاهی برای درس گرفتن از دامان دین است و مدیرانی ارزش محور و دین مدار را تربیت می کند.

 

هدایت کودکان و نوجوانان به عضویت در کانون های فرهنگی هنری مسجد، بستری برای حضور این نسل در دوره های آموزشی فرهنگی، مذهبی، هنری و قرآنی است.

 

آشنا شدن کودکان و نوجوانان در سن کودکی و نوجوانی با بصیرت اسلامی و فرهنگ دینی خود راهی مهم در تربیت دینی آنان و دور ماندن از گزند آسیب های اجتماعی و توطئه های فرهنگی دشمنان است.

 

هر ساله در کانون های فرهنگی هنری مساجد دوره های مختلف آموزشی شامل علوم درسی، ورزشی، دینی، قرآنی، فرهنگی وهنری در مساجد برگزار می شود و با اطلاع رسانی در محلات خیلی از جمعیت کودکان، نوجوانان و جوانان در این برنامه ها شرکت کرده و با حضور اساتید هر حوزه در دامان مسجد و زیر نظر مدیران کانون های فرهنگی و هنری مسجد و ائمه جماعت آموزش می بینند.

 

 

آموزش در بطن مسجد و با نظارت پدران معنوی مساجد جلوه ای از غنی سازی اوقات فراغت و استفاده بهیمه از این اوقات است.

 

با توجه به نقش ائمه جماعت در رونق مساجد و موفقیت برنامه های فرهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد و پایگاه های مقاومت بسیج، انتظار می رود ائمه جمعه پرتلاش و توانمند و علاقمند به فعالیت فرهنگی در مساجد مستقر شوند و از ظرفیت های چون کانون های فرهنگی برای  ترویج و نهادینه سازی فرهنگ دینی بهره گیرند.

 

 

استقرار ائمه جماعت، با اخلاق، صبور و علاقمند به رونق برنامه های فرهنگی وهنری در مساجد بستری برای اقبال بیشتر اقشار مختلف به مسجد و احیای نقش تربیتی و سیاسی مساجد است.

 

نبود روحانی در مساجد شهری و روستایی هم آسیبی جدی در حوزه فرهنگ است، با تعطیلی مساجد زمینه حضور در مسجد کاهش یافته و به دنبال آن بستر برای توطئه های فرهنگی دشمنان هموار می شود.

 

مسجد سنگر دین و مهم ترین پایگاه برای صیانت از تفکر انقلابی و انقلاب اسلامی است، و استقرار روحانیون توانمند در مسجد راهی برای تربیت صحیح آینده سازان کشور است.

 

بی تردید رونق فعالیت های مسجد محور و برنامه ریزی برای جذب اقشار مختلف بویژه کودکان، نوجوانان و جوانان به مساجد، از راهکارهای مهم و موفق جهت مقابله با توطئه های فرهنگی دشمنان است.

کد خبر 649301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha