به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، بهزاد افشار پیش از ظهر امروز (25 مرداد) در همایش منتخبین پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری اخیر مردم ثبات و تداوم را و در انتخابات شوراها، تغییر را انتخاب کردند و آمارها نشان می دهد شوراهای ما به طور میانگین در شهرها 70 درصد تغییر کرده اند.
وی ادامه داد: مشکلاتی که پیش روی مدیریت شهری و شهرداری ها است، مشکلات عدیده ای است و شاید عمده مشکلات موجب شده تغییرات کلان در بحث نرم افزار و سخت افزار مدیریت شهری به وجود آید.
مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستای وزارت کشور با اشاره به هزینه بالای شهرداری اضافه کرد: در حالی که 100 هزار پست سازمانی در کشور وجود دارد، بیش از 300 هزار نفر در شهرداری ها مشغول به کار هستند که حجم نیروی انسانی مازاد در شهرداری ها باعث شده بیشتر منابع مالی صرف هزینه های جاری شود و پروژه های عمرانی و توسعه شهری معطل بماند و از طرفی هم برخی از این نيروها غیرمتخصص هستند.
وی عنوان کرد: 70 درصد درآمد شهرداری ها درآمد ناپایدار است و منابع درآمد پایدار بسیار کم است و در حوزه حمل و نقل درون شهری هم بسياري از وسايط حمل و نقل عمومی فرسوده هستند و متاسفانه در سال های گذشته عدم برنامه ریزی مناسب و بی توجهی به مدیریت شهری، مشکلاتی را به وجود آورده است.
افشار اعلام کرد: کمبودها و نارسایی ها از یک طرف و مطالبات جدید از طرف دیگر موجب شد به محض اینکه فضای مشارکت در جامعه به وجود آید مردم درخواست خود را مجدد مطرح کنند که بخشی از این امر در تغییر شوراها تجلی یافت.
وی توضیح داد: این تغییر نگرش به ما می گوید باید نسبت به مطالبات مردم اهمیت بیشتری داد، ما نباید نسبت به این سرمایه اجتماعی بی توجه باشیم و بی توجهی به اين اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی مشکلات بسیاری را به وجود می آورد که قابل جبران نیست.
مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستای وزارت کشور تأکید کرد: در حال حاضر انتخابات اخیر نشان می دهد شاخص های مثبت شوراها رشد چشمگیری را داشته به طوری که از نظر سطح تحصیلات، منتخبان دوره پنجم نسبت به دوره چهارم 30 درصد افزایش مقاطع تحصیلی را داشته اند؛ همچنین حضور بانوان در شورا افزایش چشمگیری داشته و از طرفی افرادی که نسبت به مسائل مدیریت شهری تخصص و تجربه بیشتری دارند در این دوره بیشتر دیده می شوند و اینها نکات مثبتی است.
وی با اشاره به آسیب شناسی عملکرد شوراها اظهار کرد: عملکرد شوراها فرصت ها و تهدیدهایی را به وجود آورد به طوری که از نظر سیاسی حضور شوراها موثر بوده چراکه مشارکت بیشتر مردم در تصمیم گیری در سرنوشت شان را به دنبال داشته است.
افشار گفت: به لحاظ رسیدگی به امور مردم و تسریع در روند کارهای مردم هم حضور شوراها مثبت بوده و بخش عمده مطالبات مردم به سمت شوراها سوق داده شده است ولی در بحث تهدیدها باید گفت در دوره های گذشته ثبات مدیریت شهری تا حدود زیادی بر هم خورد و 50 درصد شهرداران توسط شوراها عزل و برکنار شدند.
وی با اشاره به لزوم توجه اعضای شورا در انتخاب شهردار بیان کرد: بیشترین نابسامانی ها در شهرداری ها، در دوره سرپرستی است بنابراین در انتخاب شهردار از همان اول دقت لازم را داشته باشید و شهرداری را انتخاب کنید که چهار سال مي خواهید با او کار کنید.
مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستای وزارت کشور عنوان کرد: از آسیب های جدی دیگر در حوزه شوراهای اسلامی، مداخله در امور اجرایی بود، شوراها نهاد نظارتی هستند و باید در مباحث خود کار نظارتی کنند نه اجرایی و شورا نباید مداخله اجرایی داشته باشد.
وی اضافه کرد: آسیب دیگر روزمرگی شوراها است در حالی که باید برای کار خود خلاقیت و طرح و برنامه داشته باشند.
افشار خاطر نشان کرد: ما باید نسبت به آسیب هایی که در دوره های گذشته بود توجه داشته و بکوشیم این موارد به وجود نيايد، ما در بحث مدیریت شهری چالش های جدی داریم برای نمونه در حوزه پسماند کمتر از 20 درصد زباله هایی که جمع آوری می شود تفکیک شده و بازیافت می شوند و 80 درصد دفن غیربهداشتی می شود که مشکلات زیست محيطي را به دنبال دارد.
وی یادآور شد: نزدیک به یک پنجم درآمد شهرداری ها در شهرهای بزرگ از محل مالیات بر ارزش افزوده است و ما باید اقتصاد محلی تعریف کنیم و شوراها باید اقتصاد محلی را گسترش دهند؛ ما می خواهیم در دوره جدید رویکرد جدید داشته و نمی خواهیم کارهای روزمره صورت گیرد.
نظر شما