اسباب‌بازی بر سلامت ذهنی کودکان اثرگذار است

خبرگزاری شبستان: بهرامی با اشاره به اهمیت انتخاب اسباب بازی متناسب با رده سنی بچه ها گفت: بازی‌های مناسب باعث افزایش خلاقیت و سلامت جسمی و روانی کودکان و نوجوانان می‌شوند.

حمید بهرامی، تولیدکننده اسباب‌بازی  به بهانه برگزاری سومین جشنواره ملی اسباب بازی توجه والدین را به انتخاب اسباب بازی مناسب برای بچه ها جلب کرد و به خبرنگار شبستان گفت: هر نوع اسباب‌بازی به درد بچه‌ها می‌خورد به شرط اینکه به رده سنی توجه کنیم. اسباب‌بازی در هر گروه سنی نیاز بچه‌هاست. والدین باید در انتخاب اسباب‌بازی به گروه سنی توجه کنند. متاسفانه برخی والدین به این قضیه توجه ندارند. وقتی اسباب‌بازی در رده سنی بالاتر برای بچه تهیه می‌شود، او نمی‌تواند از اسباب‌بازی استفاده درست کند و بعدها هم که بچه‌ها بزرگ شود چون این اسباب‌بازی برایش تکراری شده است با آن ارتباط  برقرارر نمی‌کند.

 

بهرامی ادامه داد: پدر و مادرها باید هزینه‌ای را برای تهیه اسباب‌بازی بچه‌ها کنار بگذارند. اگر سبد کالای خانوار بزرگ است، والدین در انتخاب اسباب‌بازی محدودیت ندارند. وقتی سبد کالای خانواده کوچک است، پدر و مادر باید اسباب‌بازی را طوری انتخاب کنند که علاوه بر سرگرمی، جنبه آموزشی و پرورشی هم داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه از سال 67 وارد حوزه تولید بازی فکری شدم، عنوان کرد: ما در موسسه پندار نیک صددرصد کالاهای فکری و اندکی ورزشی تولید می‌کنیم. خوشبختانه اکثر کارهای ما مورد استقبال مخاطبان واقع شده است. ما ارتباط نزدیکی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان داریم و آنها از ما کالاهای زیادی می‌خرند.

 

این تولیدکننده اسباب‌بازی با اشاره به بازی فکری کلیک بیان کرد: این بازی که از محصولات ماست، بسیار جدید و برای سال 2016 است، حدود 28 نوع قطعه داریم. وقتی قطعات به همدیگر متصل می‌شوند، صدایی تولید می‌کنند و ما برای همین اسم این بازی را کلیک گذاشتیم. قطعات قابلیت چرخش هم دارند. به عنوان مثال بچه‌ها در مدل ماشین وقتی قطعات را کامل کنند، ماشینی درست می‌شود و می‌توانند قطعات را بچرخانند، بدون اینکه قطعات را کم و زیاد کنند، رباتی تشکیل می‌شود.

 

وی خاطر نشان کرد: ما در بازی کلیک 8 نوع بسته‌بندی داریم .سری آخری که عرضه می‌کنیم، دایناسور است. مدل دایناسور هم بعد از ساخته‌شدن با چرخش قطعات تبدیل به ربات بزرگی می‌شود. بازی کلیک جرقه‌ای در ذهن بچه‌هاست که ذهن و تصویرسازی آنها را افزایش می‌دهد. این بازی خلاقیت بچه‌ها را افزایش می‌دهد . بچه ها  از اینکه می‌توانند خودشان چیزهایی را ابداع کنند، لذت می‌برند. جالب است که حتی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف از این کار استقبال کردند.

 

بهرامی با بیان اینکه بازی‌های مناسب قطعا در سلامت ذهنی بچه‌ها اثرگذار است، اظهار داشت: امروزه بسیاری از بچه‌ها سرگرم بازی‌های کامپیوتری هستند ، بازی هایی که آنها خشن هستند و از نظر روانشناسان تأثیرات مخربی بر روی ذهن بچه‌ها می‌گذارند. ما یک بازی به همراه سی‌دی آن ارایه کردیم. در این بازی بچه‌ها به جای خشونت، چیزهایی را می‌سازند که مرحله به مرحله بالا می‌روند. یکی از این بازی‌ها، بازی بالانس است که حدود 18 مرحله دارد. پدر و مادرها از این بازی‌ رضایت داشتند و حتی با ما تماس گرفتند و خواستار ساخت بازی‌هایی از این دست شدند.

 

این تولیدکننده اسباب‌بازی تصریح کرد: بسیاری از بازی‌های کامپیوتری وقت کودکان و نوجوانان را تلف می‌کنند و خشونت را بین آنها ترویج می‌دهند. ما ترجیح دادیم به جای ساخت بازی‌هایی که در آن کشت و کشتار و خشونت است، بازی‌ای ارایه دهیم که مهارت، دقت و تمرکز بچه‌ها را بالا ببرد. همانطور که یک بازی نامناسب میِ‌تواند در بچه روحیه خشن و جنگجو به وجود آورد، یک بازی مناسب می‌تواند سلامت جسم و روح بچه‌ها را تضمین کند و خلاقیت آنها را افزایش دهند. به عنوان مثال بچه‌ها وقتی با کلیک بازی می‌کنند، خسته نمی‌شوند و سعی می‌کنند چیز جدیدی ابداع کنند و همین مسئله برایشان سرگرم‌کننده و لذت‌بخش است.

 

گفتنی است، سومین جشنواره ملی اسباب بازی از 24 تا 28 مرداد از ساعت 14 تا 22 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب میزبان علاقمندان است.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 649168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha