یادمان نرفته که رییس‌جمهور در مجلس علیه خانواده رییس مجلس سی‌دی پخش می‌کرد/امروز اعضای سه قوه برادرانه رفتار می‌کنند

خبرگزاری شبستان: معاون اول رییس‌جمهور امروز را روز همدلی نیروهای انقلاب خواند و گفت: یادمان نرفته که در همین مجلس نه یک فرد عادی بلکه رییس‌جمهور علیه خانواده رییس مجلس سی‌دی پخش می‌کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در بخش دوم زمان رییس جمهور برای دفاع از کلیات دولت دوازدهم و وزرای پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی گفت: 4 سال پیش هم در مردادماه که کابینه معرفی شده بود در بحث کلیات برنامه‌های دولت من خدمت نمایندگان و ملت مطالبی را عرض کردم و آن موقع وقتی به شاخص ها و نظام کارشناسی، سیاست داخلی، نیروهای انقلاب، سیاست خارجی و فضای بین المللی علیه کشور نگاه می کردیم فکر می کردیم وارد دوره جدیدی خواهیم شد که آنچنان این دوره سخت است که با قاطعیت نمی توانیم بگوییم وزیران معرفی شده به مجلس متناسب با شرایط کشور هستند و می توانند مشکلات را حل کنند.

 

وی افزود: 4 سال گذشت و اوضاع کشور از هر کدام از جهات بررسی شود دستاوردهای بسیار موفقی وجود دارد و قابل افتخار و قابل ارایه در صحنه بین المللی است. ما به فضل الهی علیرغم همه محدودیت هایی که وجود داشت در بخش سیاست خارجی امروز به نقطه ای رسیدیم که به دولت اعتراض می شود که شما منابع خارجی زیادی وارد کشور نکرده اید.

 

جهانگیری با اشاره به انتقاد برخی ها به دولت مبنی بر اینکه شما در منطقه خاورمیانه که گروه های تکفیری با هدف خاصی که قدرت های بین المللی و کشورهای منطقه آن را حمایت می کردند مسایل کشورهای منطقه را حل نکرده اید، خاطرنشان کرد: پس ده ها مسئله دیگر حل شده در مسئله سیاست خارجی و دیگر بحث ایران هراسی وجود ندارد و اینکه یک ایرانی به این اتهام که ایرانی است و در هیچ جای دنیا نمی توانست یک حساب داشته باشد زیرا در شناسنامه اش زده بود متولد ایران است، حل شده است.

 

معاون اول رییس جمهور با اظهار اینکه ما به یک توافق مهم رسیده ایم و دیگر از فصل هفتم خارج شده ایم و دیگر مخل صلح جهانی تلقی نمی شویم، عنوان کرد: ما کشوری هستیم که رییس جمهورمان در سازمان ملل در مورد جهانی عاری از خشونت ایده مطرح کرده است و این ایده به اتفاق آرا مورد تایید قرار گرفته و در فضای سیاسی داخلی امروز دیگر کسی شخص دیگر را متهم نمی کند و بحث هایی که امروز راجع به اعضای کابینه می شود را می توان با بحث هایی که در سال 92 می شد، مقایسه کرد.

 

جهانگیری ادامه داد: نیروهای انقلاب دور هم جمع شده اند، فرزندان امام و رهبری دور هه جمع شده اند و هدف مشترک دنبال می کنند و هدف شان این است که کشور پیشرفت کرده و امروز کشور از یک انسجام کامل برخوردار شده است. یادمان رفته است که در همین مجلس نه یک فرد عادی بلکه رییس جمهور علیه خانواده رییس مجلس سی دی پخش می کرد و اعضای سه قوه روسا و سران به صورت برادرانه امروز در یک راستا و یک جهت کار می کنیم.

 

معاون اول روحانی با عنوان اینکه ممکن است البته به عملکرد نقدی داشته باشیم، ادامه داد: در امور فرهنگی ارتباطی که بین هنرمندان برقرار شده بین اصحاب اندیشه برقرار شده و امیدی که در این قشر به وجود آمده دستاوردهای کمی نیست و در بخش اقتصادی خوشبختانه در سال اول دولت یازدهم مقام معظم رهبری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند که این سیاست‌ها یک نسخه مورد اتفاق دولت و مجلس برای پیشبرد اقتصاد کشور شد.

 

وی با یادآوری اینکه در شاخص‌های کلان اقتصادی تورم 40 درصدی به کمتر از 10 درصد کاهش پیدا کرده و هیچ‌کدام از اقتصاددان‌ها در آن مقطع چنین پیش بینی ای نداشتند، افزود: رشد منفی 6.8 درصدی که عمق رشد رکود و تورم را نشان می داد و در تاریخ 50 سال کشور بی سابقه بوده در سال های گذشته به 12 درصد رسید و در بخش های مختلف کشور با نفت و گاز اگر آقای زنگنه وقت پیدا کند محدودیت های پیش روی دولت را که قبلا وجود داشته و الان هم وجود دارد را بیان کند و یکی از دلایلی بود که ایشان تلاش داشتند علیرغم اصرار من وزارت نفت را قبول نکنند این بود که هنوز ما نتوانستیم همه مسایل نفت کشور را به مردم بگوییم.

 

جهانگیری اظهار داشت: حتما برای شما سوال خواهد بود که گفته می شود 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی کشور بوده و بعد از برجام ذخایر آزاد شده پس چرا در داخل کشور خودش را نشان نمی دهد ما نیامدیم بگوییم که ذخایر ارزی کشور در کجاها حراج کردند که با آزاد شدنش در زندگی مردم تاثیر کمتری داشته است. ما نگفتیم که ارز بانک مرکزی در کجا سپرده گذاری شده و چگونه به شرکت نیکو داده شده است و آقای زنگنه حتما یکی از کارهای مهمی که انجام داد تمرکزی بود که بر روی پارس جنوبی گذاشت و امروز آن را به نقطه ای رساند که پارس جنوبی کشور در زمانی که ایشان آن را تحویل می داد ما با قطر به صورت برابر برداشت می کردیم اما زمانی که دوباره تحویل گرفت قطر دو برابر ما از این میادین برداشت می کرد و امروز در پایان 4 سال تقریبا مساوی و بیشتر از قطر در حال برداشت هستیم.

 

وی تصریح کرد: کسی ککش نگزید و در این 8 سال نگران نشد که چه میزان از منابع ملت ایران توسط دیگران به یغما برده شد به خاطر بی عرضگی در بخشی از مدیریت های کشور و در بخش گازرسانی به روستاها گفته می شود که این دولت به روستاها کم توجه کرده است. ما در اوج کمبود منابع صرفا با تکیه بر خلاقیت و نوآوری روش هایی را اجرا کردیم که بدون اینکه متکی به بودجه دولت باشیم در این 4 سال معادل قبل در روستاها گازرسانی انجام دهیم و طرح های مهم یکی پس از دیگری در این بخش اجرا می شود.

 

معاون اول روحانی با اظهار اینکه برخی به کشاورزی کشور ایراد می گیرند و یادشان رفته که 6 میلیون تن گندم وارد می کردیم و مگر الان یکی از مشکلات جدی آقای حجتی این نیست که سه میلیون تن گندم مازاد تولید داخلی دارد که آن را چگونه باید صادر کند، عنوان کرد: یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی امنیت غذایی بود که ما به فضل الهی امروز در تمام کالاهایی که به امنیت غذایی مردم بازمی گردد به نقطه بسیار قابل قبولی رسیده ایم و طرح سلامت هم در همین دوره اجرا شد.

 

وی تاکید کرد: بیمه کردن آحاد ملت در روستا، شهر و حاشیه نشین در همین دوره انجام شد و همتی بود که آقای ربیعی و دوستانشان برای این کار بزرگ به خرج دادند عید سال 93 در بیمارستانی در کرمان همه به من می گفتند ما نمی توانیم هزینه های درمانی مان را پرداخت کنیم و عید سال 94 هم همه تشکر می کردند که بیمارستان خوب شده و کسی از آنها پول آنچنانی نمی گیرد.

 

وی با تاکید بر این نکته که آقای ذولنور می فرماید عملکرد بگویید و اینها اگر عملکرد نیست پس چیست، خاطرنشان کرد: بخش صنعت کشور رشد منفی 10 درصد داشت و رشد سرمایه گذاری آنها منفی 20 درصد شده بود، صنعت کشور حالا راه افتاده و بنگاه های بزرگ و کوچک تازه حرکتشان شروع شده و در بخش بنیه دفاعی و نیرو در سد، آب کارنامه درخشانی دولت یازدهم دارد که من مطمئنم اگر شرایطی که دولت تحویل گرفت با شرایط امروز مورد مقایسه قرار بگیرد حتما به این نتیجه می رسیم که دولت کارنامه درخشانی ارایه داده است.

 

معاون اول رییس جمهور در مورد 4 سال آینده عنوان کرد: حتما چالش های مرتبط با شرایط کشور چالش های دشواری است و مسئله بیکاری یکی از مسایلی است که تک تک خانواده ها را رنج می دهد و یک دوره هشت ساله خالص شغل ایجاد شده ما صفر بوده است و بیشترین درآمدهای نفتی کشور همان دوران بوده و این هم آمار رسمی کشور است و در 4 سال گذشته ما سالانه 600 هزار شغل ایجاد کردیم با محدودیت هایی که وجود داشته اما می دانیم که در سال های آینده باید حداقل سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم که اقتصاد کشور بتواند به این نیاز پاسخ دهد و شغل ایجاد کردن سرمایه گذاری می خواهد و منابع می خواهد و امنیت سرمایه‌گذاری و احترام به بخش خصوصی می خواهد و در راهکارهای دولت به صورت جدی توانمندسازی بخش خصوصی و حضور قدرتمند بخش خصوصی در مسئله اقتصاد اصلی است و منابع مورد نیاز باید تامین شود و نظام بانکی و بخش خصوصی نیز به عنوان منابع برای به میان آمدن تامین شود و منابع خارجی موضوع مهم دیگری است که در دستور کار است.

 

جهانگیری با اشاره به این نکته که دوستان عزیزی که می گویید برجام در بخش اقتصادی چه کرده من خدمتتان عرض می کنم ما امروز برای نقل و انتقال منابع پولی مان از طریق سیستم بانکی مشکلی نداریم و پول نفت مان را که می فروشیم به چین، هند، کره و ژاپن و کالایمان را که از هر جایی خرید می کنیم منابع را از طریق سیستم بانکی جابجا می کنیم.

 

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: ما موفق شدیم بعد از پیروزی انقلاب هواپیمای ایرباس نو را خرید کنیم و به کشور وارد کنیم و پولی که ما پرداخت کردیم به عنوان دولت حداکثر 15 درصد آن است و بقیه آن از منابع تامین مالی خارجی انجام گرفته است و حجم این قرارداد در کل بیش از 16 میلیارد دلار است و خودروسازهایی که با ناز به ایران می آمدند در حال حاضر تحت فشار هستند که در ایران سرمایه گذاری انجام دهند و ما برای آنها شرط می گذاریم و قرارداد توتال هم در شرایطی که آمریکایی ها می گفتند هیچ شرکتی حق ندارد بییش از 20 میلیون دلار در بخش نفتی ایران هزینه کنند، بسته شد.

 

وی خاطرنشان کرد: در برنامه ششم قانونگذار گفته است تا حدود 70 میلیون در طول 4 سال باید از منابع خارجی استفاده شود و راه دشواری پیش روی ماست و دولت آینده خودش را مصمم کرده که از منابع خارجی استفاده کند.

 

جهانگیری در ادامه به مسئله فرهنگ و اجتماع نیز اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم بیشترین همت صورت گرفت تا در زندگی فرهنگیان تغییری ایجاد شود و برای اولین بار با محدودیت بودجه ما رتبه بندی فرهنگیان را اجرا کردیم و حتما در دولت دوازدهم باید گام های بلندتری برداریم و البته محدودیت بودجه هم واقعیتی است که همه ما باید به آن توجه داشته باشیم و من فکر می کنم ما با چالش هایی که پیش رویمان است و محدودیت هایی که داشته ایم رییس جمهور تمام تلاش خود را کرده تا محدودیت های یک رییس جمهور برای انتخاب کابینه درک شود.

 

وی تصریح کرد: این یک واقعیت است و اینگونه نیست که بدون مشورت با جایی رییس جمهور بتواند کابینه اش را انتخاب کند و با قوای سه گانه و ارکان نظام مشورت می کند و دولت مسئول اداره کشور است و قرار است کابینه ای شکل بگیرد که کشور را اداره کند و این کابینه نتیجه مشورت ها و مذاکرات رییس جمهور است که در نهایت بدون هیچ فشاری این کابینه را انتخاب کرده است.

 

جهانگیری ادامه داد: روحانی امروز به عنوان شخصیتی که مورد اعتماد ملت ایران است و حدود 24 میلیون نفر به او رای داده اند که بیاید برای مقابله با چالش ها و بهتر شدن زندگی مردم دولت تشکیل دهد و کار انجام دهد و سرمایه اجتماعی بسیار بزرگی در اختیار رییس جمهور است و از این سرمایه اجتماعی اش حداکثر استفاده برای حل مشکلات مردم خواهد کرد.

 

جهانگیری با اظهار اینکه نظام جمهوری اسلامی باید قدر این سرمایه اجتماعی را بداند و اعتماد مردم بزرگترین سرمایه در اختیار دولت دوازدهم است، عنوان کرد: حضور 42 میلیونی مردم در انتخابات سرمایه ای است که در کنار تیم زبده برای اداره کشور وجود دارد و این کابینه، کابینه کارآمدی است و من بر اساس تجربه مدیریتی خودم شهادت می دهم افرادی که انتخاب شده اند مجموعه ای هستد که می توانند در مقابل چالش هایی که پیش روی نظام است در بخش های مختلف با تدبیر و درایت و تیم قوی ای که انتخاب خواهند کرد بتوانند کشور را اداره کنند.

 

معاون اول رییس جمهور افزود: این افراد 17 نفر از میان هزاران مدیران ارشد کشور هستند که کشور را اداره خواهند کرد و آقای دکتر روحانی که به وعده هایی که به مردم داده پایبند است و رویکرد دولت منطبق با وعده هایی است که رییس جمهور و انتخابات داده و سندهای بالادستی و مشورت هایی که برای کابینه شد به دلیل شرایط ویژه کشور امروز با آن رودررو است.

 

وی غلبه بر چالش ها، پیشرفت کشور، حل مسئله بیکاری، حل مسئله آب و حل مسئله منطقه پرآشوب خاورمیانه را در صورت وجود عزم ملی قابل امکان دانست و تاکید کرد: دولت مصمم است این عزم ملی را در کشور ایجاد کند و این دولت پایبندی خودش به دستورات رهبر معظم انقلاب را در عمل نشان داده و در طول دولت یازدهم حتی یک دستور رهبری نیست که زمین مانده باشد و دولت دوازدهم با تکیه بر توان کارشناسی و مدیریتی کشور و با تکیه بر حمایت های مجلس، قوه قضاییه و رهبری عزمش را جزم کرده که مشکلات را حل کند و این تیم، تیم هماهنگی است. اعضای دولت در بخش های مختلف با هم هماهنگ هستند و در سیاست داخلی آقای رحمانی فضلی نه تنها در سیاست بلکه در اجرای اقتصاد مقاومتی یک بازوی توانمند برای ما بودند و امروز این توانمندی در دولت دوازدهم وجود دارد و در وزارت اطلاعات آنقدر که من به عنوان رییس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت یازدهم فریاد زدم که چه فسادهای بزرگی در این کشور اتفاق افتاده و یکی از نهادهایی که با ما همراهی می کرد آقای علوی بود. ظریف در سیاست خارجی مطمئن هستم در دولت دوازدهم فضایی برای دیپلماسی اقتصادی کشور با اولویت همسایگان ایجاد کند که ما موفقیت صادراتی داشته باشیم و این هماهنگی در بخش اقتصادی در بین وزرای نفت، صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، راه و شهرسازی وجود دارد که آقای آخوندی هم به ریل، هوایی، بافت های فرسوده و مسکن مهر توجه داشت و در بخش نیرو آقای بی‌طرف که از مدیران توانمند ماست به کابینه معرفی شده است.

 

وی اضافه کرد: وزیر ارتباطات هم که چهره جوان و پرانرژی آمده که نیاز ما به مدیران جوان را رفع کند و امروز ترکیب کابینه دوازدهم از نیروهای جوان برای تحریک برای تصمیم گیری های جدی و هم از نیروهای مجرب به عنوان کارشناسان تشکیل شده است و وزرای بهداشت و تعاون هم هماهنگی خوبی بین شان وجود دارد و هم مصمم هستند طرح سلامت را با قوت پیش ببرند و وزارت آموزش و پرورش هم به شخصی سپرده می شود که از داخل وزارتخانه آمده و آقای کرباسیان هم از مدیران توانمندی است که در بحث های توانمندسازی خصوصی سازی، بازار سرمایه و صادرات و گمرک برای اجرای اقتصاد مقاومتی اقدام خواهد کرد و ما به رهبری متعهد شده ایم که برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی به صورت متحد بایستیم و من به ملت ایران عرض می کنم در کارنامه وزرا در اجرای اقتصاد مقاومتی در دوره یازدهم نکات مثبتی دارد که امیدوارکننده است.

 

جهانگیری عنوان کرد: وزرای پیشنهادی از نقد نمی ترسند و ما کابینه و دولتی هستیم که خودمان را در مقابل ملت و مجلس پاسخگو می دانیم و از نقد منتقدان استقبال می کنیم و معتقدیم راه پیشرفت، موفقیت و توسعه کشور تفاهم و همراهی است و ما کابینه ای هستیم که حتما اشکالاتی هم داریم که دوستان تذکر می دهند و ما دنبال رفع نقاط ضعف مان هستیم و مطمئن هستیم رأی بالای نمایندگان به کابینه سرمایه دیگری در اختیار دولت قرار خواهد داد که دولت بتواند با اقتدار به وعده های خود عمل کند.

 

 

کد خبر 649088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha