حجتالاسلام ستار عليزاده، مديركل اوقاف و امور خيريه استان گيلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: مسئله وقف و صدقات جاريه از تعاليم اجتماعی اسلام بوده که براساس تعاون و حس نوعدوستی پایه ریزی شده است.
وی اظهار داشت: هدف اصلی از وقف ترویج معارف دینی، تامين قسمتی از نيازمندیهای عمومی و گسترش فرهنگ و تشويق به ساخت بناهای علمی، بهداشتی، مذهبی و غیره است.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان گيلان به استقبال مردم گیلان از سنت حسنه وقف از گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: گیلان سه هزار موقوفه و ۲۰ هزار رقبه دارد.
وی افزود: به کوچکترین واحد شمارش املاک موقوفه اطلاق می شود هر موقوفه یا مکان مذهبی ممکن است دارای یک یا چند رقبه باشد.
علیزاده با بیان اینکه شرایط اقلیمی و آب وهوایی گیلان موجب رونق کشاورزی در این استان است، گفت: بر همین اساس واقفانی که صاحب زمینهای کشاورزی بودند در عمل به سنت حسنه وقف، زمینها و مزارع کشاورزی خود را در راه خدا وقف نمودهاند.
وی خاطرنشان کرد: استان گيلان دارای موقوفات كشاورزی شامل زمين مزروعی، باغ و استخر است كه میطلبد اين موقوفات احياء و به بهره برداری كامل برسند
.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گيلان بر لزوم شناسایی موقوفات کشاورزی استان تاکید کرد و گفت: روسای ادارات اوقاف شهرستانی باید نسبت به شناسایی موقوفات کشاورزی و احقاق حقوق موقوفه اقدام کنند.
وی پيگيري پرداخت حق موقوفات از برنامههای مهم اوقاف و امور خيريه دانست و گفت: چهار هزار و 421 رقبه متصرفی موقوفه با کاربری کشاورزی در گيلان وجود دارد.
علیزاده اذعان کرد: تعداد رقبات کشاورزی غیرمتصرفی گيلان 598 رقبه است.
وی یادآور شد: موقوفاتی که به موجب قانون و آیین نامههای مربوطه اداره آن برعهده سازمان اوقاف و امور خیریه باشد، موقوفات متصرفی و موقوفهای که به موجب وقفنامه اداره امور آن برعهده متولی باشد، موقوفه غیرمتصرفی خوانده میشود.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان گيلان اظهار داشت: رقبات موقوفات اشتراک التولیه کشاورزی گیلان نیز 196 رقبه برآورد شده است.
وی اعلام کرد: از مجموع رقبات موقوفات کشاورزی گيلان چهار هزار و 229 رقبه دارای درآمد است.
علیزاده با بیان اینکه برخی از موقوفات کشاورزی گيلان قابلیتهای مناسبی برای افزایش بهرهوری دارند، گفت: شناسایی موقوفات مستعد کشاورزی گيلان بر عهده معاونت بهرهوری اقتصادی ادارهکل اوقاف است و در این راستا برای انسجام و سرعت بخشی به امور باید سند جامع تدوین شود.
نظر شما