خبرگزاری شبستان - خراسان جنوبی؛ سالهاست که بزرگترین کارخانه قند استان خراسان جنوبی به نام « قهستان» که از سال 1340 به بهره برداری رسیده در پی تشدید مشکلات تولید، فرسوده بودن تجهیزات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بدهی به بانک و چغندرکاران، حقوق معوقه کارگران و سوء مدیریت تعطیل شده است.
کارگران این کارخانه در سالهای اخیر زجرهای بسیاری از کارخانه قند کشیدهاند و بسیاری از کارکنان پس از سالها همچنان بیکار هستند یا تبدیل به کارگران فصلی شده اند.
بیش از 320 فرصت شغلی کارخانه قند قهستان از دست رفت و اکنون در سالی که با عنوان « اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده باز هم مسئولان استانی در تکاپوی راه اندازی مجدد این کارخانه هستند که اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده و در حال انجام است البته شکی نیست که راهاندازی دوباره این واحد، نیازمند همکاری و همراهی مسئولان مرتبط با تولید و همت و پشتکار سرمایه گذاران جدید است.
کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان خراسان جنوبی امروز(24 مرداد) با حضور مسئولان و جمعی از سهامداران و سرمایه گذاران جدید کارخانه قند قهستان برای رفع موانع و مشکلات پیش روی راه اندازی مجدد این صنعت استان برگزار شد.
اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نیاز به تحرک و پویایی مردم و مسئولان دارد
بی بی عصمت سرفرازی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی در این جلسه با تاکید بر اینکه از هر روزنه و فرصتی برای ایجاد امیدواری و اشتغال در استان استفاده می کنیم، اظهار داشت: اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نیاز به تحرک و پویایی مردم و مسئولان و سرمایه داران دارد.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی تمام مسئولان و دستگاه های اجرایی در کنار و همراه سرمایه گذاران هستند، افزود: باید مباحث حقوقی کارخانه قند قهستان پیگیری و حل شود تا اعتمادسازی شود.
خراسان جنوبی آمادگی کامل برای احیای دوباره کارخانه قند قهستان دارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه استان آمادگی کامل برای احیای دوباره کارخانه قند قهستان را دارد، بیان کرد: باید تمام ابهامات رفع و با تدبیر کارخانه قند قهستان مجدد راه اندازی شود.
داوود شهرکی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه جلسات متعددی برای حل مشکلات کارخانه قند قهستان برگزار شده است، اظهار کرد: نیاز است دستگاه های اجرایی و بانک ها همراهی کنند تا این کارخانه مجدد راه اندازی شود.
لزوم حل ریشه ای مشکلات کارخانه قند قهستان/ نحوه ورود سرمایه گذاران جدید کارخانه تعیین تکلیف شود
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاران جدیدی برای این مهم ورود پیدا کردند، گفت: اما میخواهند امنیت سرمایه گذاری و حمایت مسئولان استان از آنان تامین شود.
شهرکی با بیان اینکه برای کارخانه قند قهستان به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم، افزود: در این جلسه مقرر شد نحوه ورود سرمایه گذاران جدید و سهامداران تعیین تکلیف شود و یک ماه فرصت داده شد تا با قند بیستون مذاکره کنند و نتایج فرایند مشارکت و سرمایهگذاری را به کارگروه اعلام کنند تا تصمیم گیری نهایی شود.
وی با تاکید بر اینکه باید مشکلات کارخانه قند قهستان به صورت ریشه ای حل شود، ادامه داد: تا شاهد استمرار تولید این کارخانه حداقل برای دوره 10 ساله باشیم.
تعمیرات اساسی کارخانه قند قهستان نیازمند 3 میلیارد تومان است
در ادامه این جلسه علی توان پور، مسئول تیم سرمایهگذاری خصوصی گفت: مهمترین مشکل این کارخانه ورود چغندر قند و سرمایه است.
وی با اشاره به اینکه این تیم سرمایه گذار کاشت چغندر قند فراسرزمینی را اجرا کرده و سال گذشته با واردات آن را تحویل کارخانه قند تربیت حیدریه داده است، بیان کرد: این تیم توانایی سرمایه گذاری 30 میلیارد تومانی برای این کارخانه و تولید 35 هزار تن چغندرقند و خرید 15 هزار تن از کشاورزان را دارد.
توان پور با بیان اینکه کارخانه نیاز به تعمیرات اساسی دارد، افزود: با توجه به ارزیابی تیم فنی 3 میلیارد تومان برای این مهم نیاز است تا کارخانه در یکم دی ماه امسال به بهره برداری برسد اما این یعنی ما چغندر امسال را از دست می دهیم چرا که بهترین زمان بهره برداری از کارخانه مهرماه است.
امنیت سرمایه گذاری برای کارخانه قند قهستان تامین شود
وی به بحث حقوقی و بدهی معوقه و زیان انباشته کارخانه قند قهستان اشاره کرد و ادامه داد: باید مدیران استان حمایت کنند تا این کارخانه که چهار سال است تعطیل شده مجدد احیا و راهاندازی شود.
مسئول تیم سرمایهگذاری جدید کارخانه قند قهستان عنوان کرد: باید بحث امنیت سرمایه گذاری و همکاری ارگان های دولتی مشخص شود.
بدهی 9 میلیارد تومانی کارخانه قند به بانک صادرات و کشاورزی/ جرائم دیرکرد با راه اندازی مجدد کارخانه بخشوده می شود
حسین نجفی، مدیر ستادی بانک کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه بدهی کارخانه قند قهستان به این بانک یک میلیارد و 830 میلیون تومان است، گفت: در حال حاضر بخشی از انبار کارخانه برای این بدهی تملک شده است که اگر بحث حقوقی و وضعیت سهامداران کارخانه تعیین تکلیف شود 172 میلیون تومان جریمه تاخیر بخشوده خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر قرار به تجمیع و تقسط بدهی بانکی کارخانه قند قهستان شود جریمه تاخیر به شرط پرداخت به موقع بدهی بخشوده می شود.
البته بانک صادارت نیز بیش از 7 میلیارد تومان از کارخانه قند قهستان طلبکار است که در حال حاضر سند کارخانه در رهن بانک صادارت است و مسئولان این بانک نیز بر تعیین تکلیف شخصیت حقوقی سرمایه گذار این کارخانه تاکید دارند تا همکاری و همراهی لازم برای بخشودگی جرایم دیرکرد وام را داشته باشند.
اعلام آمادگی بیمه تامین اجتماعی خراسان جنوبی برای بازگشت کارخانه به چرخه تولید
مجید درویشی، مدیرکل تامین اجتماعی خراسان جنوبی نیز در این جلسه بدهی کارخانه قند قهستان به بیمه را 3 میلیارد و 200 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: تامین اجتماعی نهادی دولتی نیست اما نهایت تلاش خود را خواهد کرد تا این کارخانه دوباره به چرخه تولید بازگردد.
وی تاکید کرد: البته باید برنامه مدونی برای راه اندازی کارخانه قند تدوین شود تا ما هم بتوانیم کمک کنیم و دوباره مشکلات گذشته تکرار نشود.
مساعدت برای بخشودگی جرائم مالیاتی کارخانه قند قهستان/ وضعیت مالکیت کارخانه مشخص و برنامه اجرایی دقیقی ارائه شود
محمدرضا پاک گهر، سرپرست اداره کل امور مالیاتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه جمهی بدهی کارخانه قند از سال 82 تا 92 به این اداره 200 میلیون تومان و جرائم مالیاتی 170 میلیون تومان است، افزود: در اصل بدهی کاری از دست ما برنمی آید اما برای بخشودگی جرائم حداکثر مساعدت را خواهیم داشت.
محمد سنجری، مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی در خراسانجنوبی با بیان اینکه در حال حاضر 80 نفر از کارگران کارخانه قند قهستان بیمه بیکاری دریافت می کنند، عنوان کرد: باید سهامدارن و سرمایه گذاران جدید با علم و آگاهی وارد شوند و وضعیت مالکیت کارخانه مشخص و برنامه اجرایی دقیقی ارائه دهند.
با ورود تیم سرمایه گذاری جدید برای کارخانه قند قهستان و تلاشهای مسئولان خراسان جنوبی برای احیای مجدد این کارخانه تعطیل امیدواریم کام کارگران این کارخانه که روزگار تلخی را در این مدت سپری کردند، شیرین و امید در دل آنان و خانواده هایشان زنده شود.
نظر شما