به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی امروز چهارشنبه ( ۲۵ مرداد) مجلس شورای اسلامی راس ساعت 8 و ۱۰ دقیقه به ریاست علی لاریجانی و با دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز به کار کرد. در ادامه این جلسه صلاحیت محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت.
لاهوتی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: آقای حجتی متخصص رشته کشاورزی نیست
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه عصر امروز چهارشنبه در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی گفت: مدرک تحصیلی ایشان اولین دلیل مخالفت بنده با استاد حجتی است. مهندس حجتی مهندس راه و ساختمان رشته عمران است. ایشان قیر، آسفالت و بتن را خوب میشناسند، آیا کشاورزی کشور را میتوانند به خوبی بشناسند؟ آیا بعد از حدود ۴۰ سال هنوز دکترای کشاورزی نداریم که در راس بخش کشاورزی کشور گذاشته شود. تعهد، تخصص، تجربه و تعامل چهار شاخه مدیریتی است اما آقای حجتی متخصص رشته کشاورزی نیست. سوابق مدیریتی ایشان هم نشان میدهد که در حوزه کشاورزی سابقه کار نداشته است.
صدیف بدری، نماینده مردم اردبیل در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی گفت: یکی از وظایف وزارت جهادکشاورزی مدیریت بازار مصرف است اما متاسفانه مدیریت این بازار، آشفته است و در برنامه پیشنهادی هم به این مسئله هیچ اشارهای نشده است. متاسفانه به دلیل سوء مدیریت، برنامه ریزیهای وزارتخانه و گاهی هم به دلیل ایجاد رانت برای افراد خاص، در فصل برداشت محصولات کشاورزی و دامداری مجوز واردات صادر میشود، نمونه آن هم هفت قلم محصولات کشاورزی و دامداری است که مدتی قبل صادر شد.
وی افزود: هیچ حمایتی از سازندگان انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی نمیشود.
محمد حسینی، نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مخالفت با وزیر پیشتهادی جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه وزارت کشاورزی بستری برای تولید و خلق ثروت است و نقش مهمی در فرایند توسعه خواهد داشت، گفت: معضلات حوزه آبی و آبخیزداری با مشکلاتی روبروست که کشاورزی را با ناپایداری در تولید روبرو کرده است.
حسینی گفت: آقای حجتی سال گذشته جشن خودکفایی گندم را گرفتید اما با وعده سرخرمن دادن بدهی های کشاورزان را بر باد دادید. امسال وعده داده بودید که 50 درصد پول گندم کشاورزان را بعد از 10 روز پرداخت کنید اما متاسفانه بیش از سی روز گذشته و پرداخت نشده است. تیم مدیریتی شما یکی از علامت سوال های همه نمایندگان است و باید پاسخ داده شود.
علوی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشاورزی: آقای حجتی برنامه ای برای کشاورزان ندارد
سیداحسن علوی، نمانینده مردم سنندج در مخالفت با محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: شما برنامه ای برای کشاورزان ندارید و تولید محصولاتشان ندارید و حوزه کشاورزی در ابهام قرار گرفته است.
وی افزود: آقای حجتی مشکلات عدیده در بازا تولید و عدم توازن، بازار محصولات کشاورزی را با مشکل و نوسان مواجه کرده است.
جلال محمودزاده، نماینده مقامات در موافقت با حجتی کاندیدای پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بدون شک همه نمایندگان اذعان دارند که کشور نیازمند مدیران دلسوز، دست پاک و کارآمد است و آقای حجتی یکی از این مدیران اند.
وی افزود: کشور درگیر کمبود آب و بحران آب است. کمبود آب بحران غذایی در پی دارد. جناب حجتی به مسایل درون بخشی در این موضوع و تولید و مسایلی که تولید را تهدید می کنند بی توجه نیستند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: من به عنوان فردی که بخش کشاورزی را می شناسم و از نزدیک با آن کار می کنم از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در دوران آقای حجتی دفاع می کنم، جهاد کشاورزی فقط بخش کشاورزی نیست، ما بخش آبخیزداری داریم، سدها را داریم و صدها مورد که نیازمند کارشناس عمران است. آقای حجتی 7 سال وزیر بودند و سالها در جهاد کشاورزی کار کردند.
نماینده مقامات خاطرنشان کرد: برخی مشکلات در حوزه کشاورزی فرابخشی است و به جهاد کشاورزی ارتباط ندارد. ما در برنامه ششم توسعه آوردیم که یک میلیارد و 300 میلیون تومان دولت به صندوق اعتباری بیمه می دهد. آیا ندادن این به آقای حجتی برمی گردد؟
جلال محمودزاده با اشاره به عملکرد وزارت کشاورزی بر اساس آمار در 4 سال گذشته گفت: رشد کشاورزی از 3.7 درصد در سال 91 به 5.7 درصد در سال 95 رسیده است. نرخ رشد تولید محصولات کشاورزی و دامی 7 درصد بوده است. تراز بخش کشاورزی از منفی 8 به 3 میلیارد رسیده است.
رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: افتخار من است که در کابینه دولت دوازدهم از مهندس حجتی دفاع کردم، کارنامه ایشان در این 4 سال باعث می شود که من با افتخار دوباره از وی دفاع کنم. رشد کشاورزی در دوران مدیریت ایشان 3.7 درصد بوده است و تولیدات کشاورزی رشد قابل توجهای داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: 90 درصد ارزش مواد غذایی در حوزه جهاد کشاورزی است، 32 درصد ارزش افزوده در جهاد کشاورزی است که آقای حجتی در این حوزه با موفقیت عمل کرده است.
وی سپس با اشاره به مرتبط نبودن مدرک تحصیلی حجتی اظهار داشت: آقای شخصی که بالغ بر 30 سال در حوزه کشاورزی کار کرده است نمی تواند این بخش را مدیریت کند. آیا فقط کافی است؟ خودکفایی در بخش گندم می تواند تاییدی بر صحبت بنده باشد. برنامه حجتی در جهت برنامه های عالی نظام و برنامه های توسعه ششم تنظیم شده است.
نماینده سردشت وپیرانشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حجتی در آبیاری های فنی و زهکشی 370 هزار هکتار را با آبیاری های فنی و زهکشی درآورده اند. همچنین در بخش آبزیان نیز ما رشد قابل ملاحظه ای داشتیم.
محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در ادامه جلسه علنی امروز پنجشنبه 26 مرداد در دفاع از برنامههای پیشنهادی خود گفت: ما توانستیم شاخصهای کلان را در بخش کشاورزی بهبود ببخشیم و میزان تولید را از 97 میلیون به 118 میلیون تن برسانیم و طراز غذایی کشور بر اساس آمار در سال 92 منفی یک ممیز یک میلیارد دلار بوده است که در حال حاضر این طراز بر اساس آمار گمرک به 3.09 میلیارد دلار رسیده است یعنی ما یا 5 میلیارد دلار صادرات بیشتر داشتیم یا واردات مان کمتر شده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی در مورد پول گندم کاران دغدغه دارد، گفت: ما امروز 50 درصد پرداخت های گندم کاران را به روز کردیم و در مورد چای کاران نیز 70 الی 80 درصد پرداخت داشتیم و تلاش می کنیم بقیه را نیز پرداخت کنیم.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تاکید کرد: صنعت چای کشور این افتخار را دارد که در طول این دو سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش تولید داشته باشد و هیچ چایی در این دوره روی دست تولیدکنندگان نمانده است.
حجتی با اشاره به بحث بیمه و خسارت گفت: سال گذشته ما 12 هزار میلیارد تومان برآورد خسارت داشتیم که به کشاورزان وارد شده بودیم، امیدواریم روزی دولت بنیه اقتصادی کشور بتواند پاسخگوی 12 هزار میلیارد تومان باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما گندم را با افزایش بهره وری و کاهش فقر به خودکفایی رساندیم، گفت: حجم آبی که امروز در گندم مصرف می شود به مراتب از آبی که 4 سال قبل در اختیار زراعت گندم قرار می گرفت، کمتر است.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش سه برابری تولید دانه های روغنی در سال گذشته گفت: ما در کشاورزی زنجیره تولید را باید از مزرعه تا سر سفره هدایت کنیم و در این بخش نیز تلاش هایمان در طول 4 سال گذشته خوب بوده است که این سیاست ها را باید در دولت بعد نیز ادامه دهیم.
نظر شما