به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی امروز سه شنبه ( 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی راس ساعت 8 و 9 به ریاست علی لاریجانی و با دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز به کار کرد. حسن روحانی، رییس جمهور در ابتدای جلسه به بررسی اصول و خط مشی دولت دوازدهم و عملکرد وزرای پیشنهادی پرداخت. در ادامه وزرای پیشنهادی بر اساس حروف الفبا به بیان برنامه های خود پرداختند.
بنابراین گزارش، سیدقاسم جاسمی، نماینده مردم کرمانشاه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: در طول چند سال گذشته و در زمان وزارت آقایان فانی و دانش آشتیانی اتفاقاتی افتاد که ذهن اکثر نمایندگان و مدیران آزرده خاطر شده است البته وزارت آموزش و پرورش یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین وزارتخانههای کشور از نظر کمی و کیفی است
جاسمی با اشاره به شتابزدگی در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: این سند به عنوان سند مادر برای سیاستگذاری و برنامهریزی در آموزش و پرورش است که به تایید رهبری هم رسیده است اما اجرای آن نیازمند فراهم آوردن زیرساختهایی است که متاسفانه بدون توجه به آنها آغاز شده و آسیبهای جدی را به آموزش و پرورش وارد کرده است. یکی دیگر از مشکلات اجرای سند تحول بنیادین، عدم گفتمانسازی برای آن بوده که این مساله نیازمند همراهی و همفکری همه دستگاههاست که حتی میتوان از ظرفیت رسانه ملی هم حداکثر استفاده را برد ولی متاسفانه این گفتمانسازی انجام نشده است و مردم اطلاع دقیقی ندارند.
این نماینده مجلس با ابراز تاسف از اینکه فرهنگیان و معلمان از سختیهای معیشتی فراوانی رنج میبرند و این مشکلات تاثیر منفی بر جا میگذارد و انگیزه آنان را به حداقل رسانده است، تصریح کرد: در برنامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هم تدابیر لازم برای حل این معضل دیده نشده است.
وی توجه به حل مساله کنکور را یکی دیگر از مشکلات در حوزه آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: متاسفانه تاکنون راهحل مشخصی ارائه نشده است و وزیر باید در این مورد در آینده پاسخگو باشد.
نماینده مردم کرمانشاه همچنین استفاده از فناوریهای جدید در مدارس و متناسب بودن محتوای کتب درسی با شرایط سنی و نیازهای جامعه را از دیگر چالشهای آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: یکی از مسائلی که باعث ناکارآمدی وزارت آموزش و پرورش شده عدم توجه به این دغدغهها و مشکلات است که بیانگر مدیریت پایین و کیفیت پایین آموزش و پرورش میباشد.
فرهاد تجری، نماینده مردم قصرشیرین و سرپل ذهاب در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه وزرات آموزش و پرورش نیازمند فردی با تجربه و متخصص است، گفت: کمبود اعتبارات آموزش و پرورش به مشکل اساسی در این وزارتخانه تبدیل شده است که باید در آینده با مدیریت صحیح چارهای برای آن اندیشیده شود. عزم عمومی میطلبد وزیری سکان وزارت آموزش و پرورش را به دست بگیرد که پله به پله مقاطع را در این وزارتخانه طی کرده باشد و با این حوزه نیز آشنایی کامل داشته باشد.
تجری اجرای دقیق سند بنیادین آموزش و پرورش را دغدغه بزرگان نظام و یکی از مطالبات مجلس عنوان کرد و گفت: باید به این بخش در حوزه وزارت آموزش و پرورش در سالهای آتی پرداخته شود. دانشگاه فرهنگیان به صورت سرپرست اداره میشود که باید به مشکلات این بخش توجه شود وفردی لایق مدیریت آن را برعهده گیرد.
تجری با تأکید براینکه آقای بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کارنامه موفقی در گذشته در حوزه سامان بخشی کارکنان رسمی و حق التدریسی داشته است، گفت: البته این حوزه به ساماندهی بیشتری نیاز دارد که وزیر آینده باید بیشتر به آن توجه کند. حضور آقای بطحایی در وزارت آموزش و پرورش فرصتی برای تقویت این بخش ایجاد میکند، ایشان فردی است که همواره به امکانات رفاهی توجه داشته است. آقای بطحائی در حوزه رتبه بندی معلمان کارنامه درخشانی داشته و مرحله اول آن را به بهترین نحو انجام داده و می تواند مرحله دوم هم به همین نحو ادامه یابد.
بیرانوندی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: بطحایی راه تقویت نیروی انسانی را میداند
محمد بیرانوندی، نماینده مردم خرم آباد در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه باید فردی بر مسند وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد تا در ایجاد فرصتها نقش بسزایی ایفا کند، گفت: همه دست اندرکاران تعلیم و تربیت به این باور هستند که اگر قرار بر تحولی در آموزش و پرورش باشد نیازمند عزم ملی است که باید مجلس، رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه و همه دستگاههای کشور از این وزارتخانه حمایت کنند.
نماینده مردم خرم آباد با اشاره اظهارات رئیس جمهور در کلیات کابینه تصریح کرد: رئیس جمهور امروز گفت که این وزارتخانه را به کسی میخواهد بسپارد که حتما تحول ایجاد کند. آقای بطحایی راه تقویت نیروی انسانی را میداند. اقدام ایشان در سال 94 به رشد 112 درصدی حقوق فرهنگیان منجر شد.
محسن بیگلری، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش وضعیت بحرانی دارد و ما معتقدیم که دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم به عنوان وزارتخانههای بنیادین به ابرمرد و ژنرال نیاز دارند، گفت: آیا آقای بطحایی ژنرال است؟ آیا برنامههای ایشان پاسخگوی وضعیت بحرانی آموزش و پرورش است و چه برنامهای برای این شرایط بحرانی پیشبینی شده است.
وی خواستار شفافسازی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نسبت به وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان شد و گفت: آیا خود را جای معلمانی گذاشتهاید که حقوق یک میلیون و یک میلیون و نیم میگیرند و مستاجر هستند. برنامه شما برای پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت بازنشستگان، معیشت فرهنگیان، وضعیت نیروهای قراردادی و حقالتدریس و وضعیت مناطق روستایی و مناطق محروم چیست. ۳۰ درصد کلاسهای مناطق محروم باید منتظر حادثه شینآباد دیگری باشند.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با شخص بطحایی مخالفتی ندارد، گفت: انتظار نداشته باشید یک نفر به عنوان وزیر آموزش و پرورش مشکلات این دستگاه عریض و طویل را حل کند. لازم است همه اعضای کابینه دوازدهم به آموزش و پرورش کمک کنند. میطلبد که در آموزش و پرورش طرح تحولی مشابه آنچه در وزارت بهداشت اجرا شد اجرا شود و حقوق و معیشت فرهنگیان ارتقا یابد. مدیران مدارس برای پرداخت فیش آب و برق بدهکار هستند و برای کارهای خدماتی مدارس هم مشکل دارند. اکنون ۸۰ درصد نیروی خدماتی در مدارس با کمبود مواجه است.
داداشی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: بطحائی جزو معدود وزرایی است که با برنامه مدون آمده
ولی الله داداشی، نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه مهمترین رکن جامعه ما آموزش و پرورش است، گفت: تعهد بطحایی زبانزد خاص و عام است و مسئولیت، سوابق و تحصیلات وی در حوزه آموزش و پرورش بوده است. از مخالفان میخواهم نیم نگاهی به برنامههای بطحایی داشته باشند، اجرای متوازن سند تحول اموزش و پرورش لوازمی دارد که ارتقای جایگاه آموزش و پرورش و ارتقای منزلت معلمان از جمله آن است.
نماینده مردم آستارا در مجلس با اشاره به اینکه امروز معلمان ما در شرایط بد اقتصادی زندگی میکنند و این نیاز به برنامه دارد، گفت: 400 هزار نفر از نیروهای آموزش و پرورش امسال بازنشسته میشوند که وزیر پیشنهادی برای این کار برنامه دارد. بطحائی جزو معدود وزرایی است که با برنامه مدون آمده و در راستای همین برنامه اگر کوتاهی کند میتوان طرح سوال کرد و وی پاسخگو باشد. عملکرد بطحایی عملکرد قابل تحسینی بوده و امیدوارم با رأی بالایی وارد کابینه شود.
جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه به نظر من مخالفان هم در جهت دفاع از برنامههای بطحایی صحبت میکنند و مطمئنم دوستانی که مخالف هستند نسبت به شخصیت بطحایی تعرضی ندارند و از آن دفاع میکنند، گفت: از رئیسجمهور تشکر میکنم که وزیری متدین، انقلابی و اعتدالگرا برای این وزارتخانه معرفی کرده است. وزارت آموزش و پرورش حساسترین وزارتخانه کشور است و شتابزدگی در این وزارتخانه خسارت جبران ناپذیری دارد.
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه وزیری که معرفی شده تنها وزیری است که همه عمرش را در این وزارتخانه صرف کرده و با حضور وی کمترین اشتباه را خواهیم داشت، گفت: وزیر بسیار پختهای معرفی شده و از دوره معلمی کارشناس در بخشهای مختلف بوده و در شورای عالی وزارتخانه که سیاستگذاری میکند حضور داشته است.
کوچکینژاد با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش دچار مشکلات اساسی است، گفت: کل گزارشات مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان آماده است و بعد از اتمام رأی اعتمادها به وزرا آن را خواهیم گفت. در این گزارش هیچ اثری از تخلف بطحایی و خانوادهاش وجود ندارد.
بطحائی در صحن مجلس مطرح کرد: برنامه هایم با رویکرد تحولی مبتنی بر اسناد بالادستی طراحی شده است
سیدمحمد بطحایی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه جلسه بعدازظهر امروز سه شنبه و پس از سخنان مخالفان و موافقان برنامههای پیشنهادی اش در دفاع از این برنامه ها گفت: مدرسه مورد انتظار سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش جز با هماهنگی نهادهای تربیتی و درگیری عاطفی همه مردم محقق نیست.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش زیربنای کلیدی توسعه پایدار در کشور است، اظهار داشت: اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پیشرفت اقتصادی کشور نیازمند آموزش و پرورش فعال است.
بطحایی با تاکید بر اینکه معلمان قشر صبور، نجیب و زحمتکش و کلیدی ترین رکن نظام آموزش و پرورش هستند، گفت: رویکرد آینده پژوهشانه یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است و آموزش و پرورش در مواجهه با آینده در حوزه محتوا، روش و تعامل با نیروی انسانی و فضای آموزشی به شدت به رویکرد آینده پژوهشی نیاز دارد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه های خویش را با رویکرد تحولی مبتنی بر اسناد بالادستی به ویژه سند تحول بنیادین تهیه کرده ام، گفت: توسعه عدالت آموزشی، توسعه حرفه ای معلمان در کنار بهبود معیشت و توسعه فعالیت های فرهنگی، پرورشی و تربیت بدنی از اهم برنامه های بنده است.
وی با تاکید بر تقویت و تامین فرهنگ عفاف و حجاب در برنامه هایش خاطرنشان کرد: طراحی برنامه های حمایتی برای توانمندسازی معلمان محروم عشایری و توسعه برنامه های سوادآموزی و توسعه آموزش های فنی و حرفه ای از دیگر برنامه ها و اولویت های بنده در وزارت آموزش و پرورش است.
وی با تاکید بر بهبود کیفیت توسعه و تقویت دانش آموزان گفت: بهره گیری از فضای مجازی به صورت مطلوب برای دانش آموزان از اهدافی است که بنده در برنامه هایم دارم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: برخی از مسایل و مشکلات در چهارچوب سند تحول بنیادین و برنامه ها پیش بینی شده بود و برای برخی که تفاوت هایی که داشت باید در وزارت آموزش و پرورش دولت دوازدهم طراحی و پیش بینی هایی را داشته باشیم.
بطحایی تاکید کرد: بنده به عنوان کسی که 35 سال در حوزه آموزش و پرورش کار کرده ام باور دارم آموزش و پرورش بر روی خط اعتدال باید از همه ظرفیت های کشور استفاده کند و پرهیز از سیاست زدگی، سهم خواهی و مقوله های اینچنینی که برخی اوقات آموزش و پرورش را گرفتار حاشیه می کند باید کنار برود.
وی با تاکید بر تمرکز بر بحث آموزش و پرورش که رسالت اصلی نظام آموزش و پرورش است، گفت: تعامل با نمایندگان برای پیشبرد بهتر فعالیت ها در آموزش و پرورش مورد تاکید بنده در صورت رای اعتماد در دولت آینده خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: بنده قبل از پذیرش کاندیداتوری برای آموزش و پرورش در خدمت آقای نوبخت بودم و از ایشان قول گرفتم که نهایت همکاری را با برنامه های آموزش و پرورش داشته باشم و وی قول مساعد داد که این دوره از حیث اعتبارات بهترین دوره آموزش و پرورش خواهد بود.
نظر شما