گزارش لحظه به لحظه شبستان از جلسه رای اعتماد به  وزرا/پایان دومین جلسه از اولین روز بررسی صلاحیت وزرای کابینه دوازدهم

خبرگزاری شبستان: جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم با حضور رییس جمهور و وزرا راس ساعت ۸ آغاز شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی امروز سه شنبه ( 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی راس ساعت 8 و 9 به ریاست علی لاریجانی و با دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز به کار کرد.

روحانی وارد مجلس شد

حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم به منظور دفاع از ۱۷ وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم وارد مجلس شورای اسلامی شد.

 

اسامی موافقان و مخالفان خطی مشی و اصول کلی برنامه‌های رئیس جمهور

 اکبر رنجبرزاده در نشست علنی صبح امروز (سه شنبه، 24 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی اسامی موافقان و مخالفان خطی مشی و اصول کلی برنامه‌های رئیس جمهور را قرائت کرد.

اسامی موافقان:

1- یوناتن بت کلیا نماینده مسیحیان آشوری

2- زهرا ساعی نماینده تبریز

3- بهروز نعمتی نماینده تهران

4- نبی هزارجریبی نماینده گرگان

5- احمد همتی نماینده سمنان

اسامی مخالفان:

1- محمدرضا صباغیان بافقی نماینده یزد

2- حشمت‌الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب

3- محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز

4- سید جواد حسینی‌کیا نماینده  سنقر

5- محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان

گفتنی است رنجبرزاده در توضیح چگونگی انتخاب نمایندگان برای اظهارنظر نسبت به موافقت یا مخالفت درباره برنامه‌های دولت گفت: این اسامی بر اساس قرعه‌کشی صورت گرفته انتخاب شده؛ همان‌طور که می‌دانید 5 نفر موافق و 5 نفر مخالف برنامه‌های رئیس جمهور به اظهارنظر می‌پردازند و هر نماینده می‌تواند تمام یا بخشی از وقت خود را در اختیار نماینده دیگر قرار دهد.

 نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد: همچنین فرم‌هایی مشخص شده که نمایندگان می‌توانند با استفاده از این فرم‌ها وقت خود را در اختیار دیگر نمایندگان قرار دهند لذا به صورت برگه‌هایی نامشخص پذیرفته نمی‌شود.

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: ناگفته نماند که قرعه‌کشی مذکور با حضور یکی از اعضای لیست امید و یکی از اعضای مستقلین و یکی از اعضای فراکسیون ولایی صورت گرفت.

 

خود را متعهد به حراست از حقوق همه مردم می دانم

 حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان در جلسه رای اعتماد به وزرای کابینه دوازدهم گفت: خداوند بزرگ را شاکرم که بار دیگر پاداش 4 سال تلاش صادقانه به مردم را از طریق رای ملت و توفیق مجدد برای خدمت به آرمانهای اسلام و انقلاب اسلامی و عظمت ایران قرار داد و به ساحت ولی الله اعظم امام زمان (عج) درود و سلام می فرستم که با عنایات خاصه خود این ملت مسلمان را مورد حمایت قرار داد و از مردم بیدار و غیور ایران سپاسگزارم که با حضور آگاهانه و پرشور خود در انتخابات اردیبهشت 96 از سویی امنیت ملی را تضمین کردند و از سوی دیگر بر اعتبار صندوق رای به عنوان شاخص وحدت و راهنمای حرکت در مسیر مدیریت کشور پافشاری کردند و از رهبری شجاع و عظیم الشان نیز تشکر می کنم که با رهنمودهای خود از استقلال کشور و آزادی مردم حراست کرده و از دولت جمهوری اسلامی ایران در مسیر خدمت به مردم حمایت کردند.

 

روحانی همچنین اظهار داشت: لازم می دانم بابت میهمان نوازی صمیمانه مجلس شورای اسلامی در مراسم روز تحلیف از رئیس محترم مجلس و هیئت رییسه و همه نمایندگان محترم تشکر کنم و مراسم تحلیف نمادی از هماهنگی میان همه ارکان نظام و نمودی از جایگاه بین المللی ایران بود.

 

رییس جمهور انتخابات 96 که با حضور پرشکوه مردم برگزار شد را عامل تثبیت اصلی مردم سالاری دینی در جامعه جوان ایرانی بعد از 39 دانست و خاطرنشان کرد: بعد از پایه گذاری نظام ایران راهی فراهم شد که در میان همه دیدگاهها مردم آگاهانه و با اکثریت قاطع بار دیگر مسیر اعتدال را برگزینند و به برنامه رئیس جمهور منتخب رای دهند و من خود را موظف به تعهدی می دانم که به مردم داده ام و خود را متعهد می دانم به حراست از حقوق همه مردم چه آنهایی که به من رای داده اند و چه انهایی که دیگری را برگزیدند.

 

روحانی: امروز کسی نمی تواند از انزوال ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران سخت بگوید

حجت الاسلام حسن روحانی در مراسم بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در جلسه علنی امروز 24 مرداد گفت: کاری که امروز آغاز می کنید شروع یک همکاری 4 ساله خواهد بود وزیرانی که با معرفی رییس جمهور در رای اعتماد مجلس بار مسئولیت اداره کشور را بر دوش می گیرند باید اطمینان داشته باشند که در طول مسیر خدمت از حمایت ها و همکاریهای مجلس برخوردار خواهند بود همچنان که رهبری تاکید کرده اند مسایل اصلی کشور تنها با همدلی و همراهی سه قوه دیگر و نهادهای کشور حل خواهد شد.

 

وی گفت: امروز به لطف خداوند و همت مردم برخی چالشهای 92 را پشت سر گذاشته ایم و امیدوارتر از گذشته آماده عبور از چالشهای پیش رو هستیم.

 

حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: امروز کسی نمی تواند از انزوای ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران و آشفتگی اقتصادی و تورم 40 درصد و توقف اشتغال زایی سخن بگوید. امروز دولت به یمن اعتماد روزافزون مردم تجلی یافته است و این سرمایه اجتماعی می تواند پشتوانه شکوفایی فرهنگی تبدیل شود.

 

وی گفت: هنوز تا رسیدن به زندگی شایسته و دستیابی به جایگاه بایسته از خانواده جهانی نیازمند گامهای بلندتری و یاران همراه تر هستیم. دولت عزم آن دارد که در 4 سال به اصلاح ساختارهایی پرداخته و به کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیازمند است.

 

روحانی: درآمدهای چند صد میلیارد دلاری دهه ۸۰ قابل دسترس نخواهد بود

حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در بخش سوم اظهارات خود در دفاع از برنامه های دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی به دوراندیشی این دولت در تمام مسیرها چه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: استفاده از عبرتها و تجربیات گذشته سرلوحه کار دولت دوازدهم خواهد بود.

 

رییس جمهور با اظهار اینکه چهارمین برنامه این دولت متعهد بودن و اجرای منشور حقوق شهروندی است که در دولت یازدهم تدوین شده افزود: برای دستیابی به حقوق مردم براساس قانون اساسی این اقدام از سوی دولت انجام می شود و دولت دوازدهم خواستار آزادی و امنیت مردم ایران و وقوع آرامش برای پیشرفت کشور است.

 

وی برنامه دیگر دولت دوازدهم را مبارزه ریشه ای و همه جانبه با فساد عنوان کرد و اظهار داشت: مبارزه با فساد را راه اصلی تحقق پیشرفت و عدالت اجتماعی می دانیم و همه دستگاهها مکلفند برنامه های مشخص برای مقابله با فساد را و بالاخص کاهش احتمال وقوع فساد در رده های تصمیم سازی و تصمیم گیری ارایه دهند که در این مسیر نیازمند شفاف سازی و ارتقای سلامت اداری در همه ارکان نظام و همکاری قوای مقننه و قضاییه است.

 

روحانی تاکید کرد: چند نکته صریح در زمینه برنامه اقتصادی دولت خدمت نمایندگان و ملت بزرگ ایران عرض می کنم کشور ما امروز با مشکلاتی در حوزه های نظیر نظام بانکی بودجه دولت صندوقهای بازنشستگی و محیط زیست مواجه است عدم توجه کافی به این مسایل در مقطع کنونی می تواند دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف را با آسیب مواجه کند و اولین ویژگی مشترک مشکلات ذکر شده به رغم تنوع زیاد آنها این است که همگی به تدریج و در طول زمان شکل گرفته است.

 

وی ادامه داد: وقوع همه این مشکلات قابل پیش بینی بوده و ویژگی دوم این است که یک یک آنها نه از خارج نظام تصمیم گیری بلکه از دل تصمیمات و سیاستهای اتخاذ شده بیرون آمده اند انباشت مشکلات ذکر شده ما را به این جمع بندی رسانده که تغییر در شیوه اداره اقتصادی کشور یک الزام است. و البته برای انتخاب مسیر درست اصلاحات اقتصادی ضروری است به چرایی پایداری مشکلات اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.

 

رییس قوه مجریه با تاکید بر این نکته که علی رغم تمامی اقدامات خوب دولتهای پیشین رفع مشکلات ساختاری از سوی دولتها کمتر مورد توجه قرار گرفته و شکاف بزرگ میان سطح رفاه مردم و محیط مورد انتظار مردم و مشکلات ساختاری را همواره درآمدهای ناپایدار نفت پر کرده است و همین باعث شده است که نگذاریم ضعفهای بزرگ سیاستگذاریمان مشاهده کرده و از آنها به خوبی درس بگیریم خاطرنشان کرد: ما اینک با این موقعیت مواجهیم که درآمدهای بالاتر از صد میلیارد دلار نیمه دوم دهه 80 فعلاً تا چند سال آینده در دسترس نخواهد بود و اولین نکته مهم آن است که فضای جامعه را و همچنین توقعات جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از 50 میلیارد دلاری نفت باز تنظیم کنیم. ما نمی توانیم سرنوشت مردم را در حوزه های مهمی مانند امنیت، آموزش، بهداشت و درمان، تامین اجتماعی که باید بیش از هر حوزه دیگری از ثبات و بهبود مستمر برخوردار باشند به بازار پرتلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن گره بزنیم.

 

روحانی: با به نتیجه رسیدن برجام مناسبات سیاسی ایران با جهان شتاب تازه ای گرفت

حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان در بخش چهارم اظهارات خود در جلسه علنی امروز 24 مرداد گفت: مساله بلندمدت خود را به رفاه بلندمدت و پایدار ترجیح می دهند و این امر را با زبان رای به خوبی در انتخابات اعلام کرده اند حرکت بر قله های پیشرفت و صعود مسیری دشوار همراه با سختی ها خواهد داشت اگر اقتصاد کشور دچار بیماری است مردم از ما انتظار درمان درد را دارند نه کتمان بیماری مردم از ما درمان می خواهند.

 

وی با اشاره به نظام غلط بودجه ای اظهار کرد: دولت با پرداخت هزینه ها به صورت منفعلانه و ادامه این امر مخالف است ما با سختکوشی و تلاش نیازمند ثبات و گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان هستیم و توانسته ایم زمینه این موضوع را فراهم کنیم.

 

وی در مورد پرداختن به اصلاح ساختار در اقتصاد اظهار کرد: تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی براساس سیاست درونزا و برونزا از اولویتهای دیگر دولت است سیاست درونزایی و برونزایی برنامه دولت دوازدهم کاملاً تشریح شده است. ما نیازمند مقابله با چالشها هستیم که کشور با آن مواجه هست یکی از مهمترین چالشها نظام غلط بودجه دولت است که براساس اتکای به بودجه نفتی و عدم تعادل در بودجه دولت شکل گرفته است داستان تکراری افزایش قیمت نفت و کاهش آن بر مخارج دولت از جمله چالشهای ماست در جایی که با افزایش قیمت نفت مواجه هستیم مخارج دولت افزایش می یابد و در جایی که با کاهش قیمت نفت مواجه هستیم دولت نمی تواند مخارج خود را کاهش دهد و همین سیاست موجب افزایش تورم و هزینه ها می شود.

 

وی ادامه داد: در این زمینه ما نیازمند توجه بیشتر با توجه به افت شدید قیمت نفت از سال 93 هستیم.

 

وی در مورد ارایه خدمات به مردم اظهار کرد: کیفیت خدمات و کاهش هزینه ها از دیگر برنامه های دولت است باید به اتکای درآمد نفت به درآمدهای پایدار توجه شود بر همین اساس در انجام اصلاحات در نظام جامعه مالیات نیازمندیم.

 

وی اظهار کرد: تمرکز سیاستهای مالیاتی به جای افزایش نرخ مالیات بر افزایش پوشش مالیاتی تاکید دارد و کاهش در معافیتهای مالیاتی را در کنار افزایش پوشش مالیاتی مدنظر دارد از همین نظر عدالت در مالیات ستانی را با این برنامه به همراه خواهیم داشت.

 

وی در مورد نظام خدمات درمانی اظهار کرد: با توجه به رشد هزینه ها در این امر و افزایش هزینه های درمانی در حوزه آموزش و درمان این بخش پیش بینی شده است از بخش خصوصی به عنوان خرید خدمت در این امر استفاده شود به همین جهت حضور بخش خصوصی در ارایه خدمات عمومی با توجه به اصلاح نظام قیمت گذاری لازم می دانیم و این امر انگیزه لازم برای حضور بخش خصوصی را فراهم می کند.

 

روحانی: ایالات متحده طرف مذاکره قابل اعتمادی نیست/بازگشت ایران به شرایط پیشرفته تر از مذاکرات در صورت نقض برجام

حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در بخش پنجم دفاعیات خود از برنامه دولت دوازدهم بر رعایت کامل برجام از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ناقض برجام نخواهد بود و تلاشهای این روزهای آمریکا به دلیل موفقیتهای جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام و گزارشهای مثبت آژانس بین المللی انرژی اتمی از اقدامات ایران است.

 

وی افزود: دولت آمریکا به ویژه دولت ترامپ علاوه بر بدعهدی در اجرای برجام در توافق پاریس، کوبا، نفتا، و توافق مشارکت با ماورای اقیانوس آرام همه اینها را زیرپا گذاشته است و به دنیا و حتی متحدین خود نشان داده است که ایالات متحده نه شریک خوبی است و نه طرف مذاکره قابل اعتماد در مقابل جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ پرافتخار خود به تمامی تعهدات بین المللی پایبند بوده و خواهد بود ولی با پشتوانه با حمایت و استقامت مردم بزرگ ایران در برابر بدعهدی ها با اعتماد به نفس و هوشمندی از حقوق ملت ایران پاسداری می نماید.

 

وی خطاب به دولتمردان جدید آمریکا تصریح کرد: باید بدانید که تجربه شکست خورده تحریک و تحمیل دولتهای گذشته شما را در نهایت به پای میز مذاکره کشاند و اگر مایل باشید به آن تجربه ها برگردید یقیناً ایران در مدت زمانی کوتاه و نه در مقیاس هفته و ماه بلکه در مقیاس ساعت و روز به شرایطی بسیار پیشرفته از زمان شروع مذاکرات باز خواهد گشت. برجام الگوی توفق صلح و دیپلماسی بر جنگ و خشونت است و این ترجیح جمهوری اسلامی ایران است ولی تنها گزینه کشور نبوده و نخواهد بود.

 

کنایه روحانی به آشفتگی فضای مجلس

حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در بخشی از اظهارات خود در دفاع از برنامه های دولت دوازدهم و معرفی وزرا در جلسه علنی 24 مرداد خواست تا برنامه های فرهنگی این دولت را به صورت تیتروار بخواند که علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به او گفت آقای رییس جمهور شما دو ساعت و نیم وقت دارید و خودتان وقتش را می توانید تنظیم کنید و قسمتی از آن را در بخش اول و قسمتی بعد از 5 موافق و 5 مخالف.

 

لاریجانی ادامه داد: این مانیتور شما را به اشتباه نیاندازد.

 

روحانی در جواب گفت: بله 2 ساعت و نیم وقت داریم منتهی مستمع صاحب سخن را بر سر کار آورد. (خنده روحانی به نمایندگان) ما که آمده ایم بیشتر صحبت کنیم منتهی طبع مجلس اینگونه نیست و من هم نمی توانم چیزی بگویم زیرا من هم 20 سال مثل شما بودم و حالا هم دارم همانها را پس می گیرم و ما هم در موقعی که روسای جمهوری برای معرفی کابینه و وزرا می آمدند اینگونه بودیم.

 

روحانی: ارایه لیست وزرا به رهبری شایعه بود /در انتخاب وزرا تحت هیچ فشاری نبوده ام

حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در بخش ششم اظهارات امروز خود در جلسه رای اعتماد به وزراء به معرفی وزرای پیشنهادی دولت در کابینه دوازدهم پرداخت و گفت: انتخاب وزرا پس از مشورتهای فراوان و ارزیابی برنامه ها و در نظر داشتن ملاکهای کارآمدی و هماهنگی در مسیر اعتدال با معرفی 17 نفر از مدیران ارشد کشور با توجه به جمیع جهاد به محدودیتهای موجود صورت گرفت و من به همه آنها اعتماد دارم و مطمئن هستم توانمندی های خود را برای توسعه کشور و خدمت به مردم و آرمانهای نظام جمهوری اسلامی و تامین منافع ملی به کار خواهد گرفت.

 

روحانی تصریح کرد: من در اینجا خدمت نمایندگان نکته ای را که این روزها بسیار در فضای حقیقی و مجازی شایع است را عرض کنم که رئیس جمهور در معرفی 17 وزیر تحت فشار هیچ جناح، حزب و تشکلی نبوده که کسی بگوید این وزیر یا آن وزیر را انتخاب کنید و همه جناح ها احزاب و گروهها پیشنهاداتی داشتند که به صورت شفاهی یا کتبی ارایه دادند اما هیچ فشاری بر رییس جمهور در این زمینه نبوده است.

 

وی تصریح کرد: شایعاتی نسبت به اینکه لیست وزرا با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شده شایعه درستی نبوده من آنچه در دولت دوازدهم عمل کرده ام عیناً در 4 سال پیش هم عمل کردم رهبری معظم انقلاب به عنوان رهبر به عنوان بزرگ ما و به عنوان کسی که من 50 سال است با او رفاقت دارم و به او ارادت می ورزم معمولاً همه مسایل مهم را هم با ایشان شور و مشورت می کنم ایشان هم با کمال محبت آنچه که مصلحت کشور است را تذکر می دهند بنابراین معرفی وزرا کاملاً در چارچوب قانون اساسی است.

 

وی ادامه داد: امروز رییس جمهور 17 وزیر را معرفی می کند به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و انشاالله در فرصت آینده یک وزیر باقیمانده که مربوط به علوم است و من خیلی دلم می خواست با همه این 17 وزیر او را هم معرفی کنم و به دلایلی به تاخیر افتاد از جمله با یک فردی که ما با هم صحبت کرده بودیم و قرار بود این مسئولیت را بر عهده بگیرد در ساعات آخریه که لیست آماده تقدیم به مجلس بود اعلام انصراف کرد و دیگر در آن ساعات باقیمانده فرصت نبود که با فرد جدیدی ما صحبت کنیم و هماهنگی های لازم انجام شود.

 

روحانی یادآور شد: بعد از انتخاب وزراء من برای وزارت علوم سرپرست نصب خواهم کرد و در فرصت قانونی وزیر علوم را به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهم کرد.

 

رئیس‌جمهور مجلس را ترک کرد

حجت الاسلام حسن روحانی پس از سخنرانی در حمایت از وزرای پیشنهادی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس دقایقی پیش جلسه علنی مجلس را ترک کرد.

26 دقیقه باقیمانده وقت رئیس‌جمهور به درخواست وی به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور اختصاص خواهد یافت.

 

برگزاری جلسات علنی مجلس در دو نوبت صبح و بعدازظهر برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی

 در ادامه جلسه علنی صبح امروز سه شنبه 24 مرداد مسعود پزشکیان نایب اول مجلس که ریاست را به عهده داشت از نمایندگان خواست نسبت به برگزاری جلسات علنی مجلس در روزهای رای اعتماد اعلام نظر کنند.

 

وی ادامه داد: طبق تصمیم هیئت رییسه و اعلام آقای لاریجانی قرار است در روزهای رای اعتماد جلسات علنی مجلس در دو شیفت از ساعت 8 تا 13 و 14 و سی تا 19 و سی برگزار شود.

 

نمایندگان با 139 رای موافق، 86 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 267 رای با برگزاری جلسات مجلس با روال فوق موافقت کردند.

 

بدین ترتیب جلسات علنی مجلس در روزهای رای اعتماد از ساعت 8 تا 13 در نوبت صبح و از ساعت 14 و سی تا 19 و سی در نوبت بعدازظهر برگزار می شود.

 

برنامه های ارایه شده آرمانی است/دولت با منتقدین مهربانتر باشد

 

محمدرضا صباغیان، نماینده مردم تفت و میبد در مجلس در مخالفت با کلیات کابینه دوازدهم در جلسه علنی صبح امروز سه شنبه 24 مرداد گفت: ما امیدواریم از گردنه مشکلات اقتصادی به خوبی عبور کنیم و شاهد رشد و شکوفایی در کشور باشیم.

 

وی با بیان اینکه برنامه ارایه شده رییس جمهور برای کابینه دوازدهم بیشتر کیفی و آرمانی تهیه شده اظهار داشت: ما در حال حاضر با تورم عدم اشتغال و رشد نقدینگی در کشور مواجهیم و می خواهیم بدانیم دولت در چند سال آینده می خواهد این برنامه ها را به کجا برساند.

 

وی گفت: دولت نفت را از ۱.۵ بشکه در روز به ۴.۵ بشکه رساند و ما می خواهیم بدانیم که دولت در 4 سال آینده برنامه اش چیست؟

 

وی با اشاره به وضعیت اعتیاد در کشور گفت: دولت باید آماری ارایه دهد که ما در حال حاضر برای مبارزه با اعتیاد به کجا رسیده ایم و در بحث فساد اقتصادی نیز آماری ارایه دهد.

 

صباغیان با اشاره به وضعیت نابسامان بانکداری کشور گفت: ما نمی دانیم در حال حاضر وضعیت بانکداری اسلامی در کشورمان چگونه است و می خواهیم در مورد وضعیت موسسات مالی و اعتباری دولت اماری ارایه دهد.

 

وی با بیان اینکه همچنان با کارگران قراردادهای سفید امضا می شود گفت: دولت باید به ما بگوید که برای بهبود وضعیت کارگران و اصناف چه برنامه هایی دارد.

 

برنامه های دولت منطبق با واقعیت است/در برنامه ها مغایرتی با اسناد بالادستی مشاهده نمی شود

یوناتن بت کلیا نماینده مسیحیان عاشوری و کلدانی در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 24 مرداد در موافقت با کلیات کابینه با تاکید بر اینکه همه ما باید (ما) شویم گفت: از طرف ادیان الهی و ابراهیمی شناخته شده در قانون اساسی حمایت خود را از دولت روحانی اعلام می کنیم.

 

وی با بیان اینکه مبانی ارایه شده در برنامه ششم توسعه روح قالب در برنامه های ارایه شده از سوی دولت است گفت: برنامه های دولت براساس اصول مشروعی تدوین شده است که با پایبندی دولت به این برنامه ها را باعث می شود.

 

وی از جمله ویژگیهای این برنامه را پایداری محیط زیست، توجه به نسل جوان و واقعی بینی عنوان کرد و ادامه داد: کنترل بدهی های دولت، اصلاح نظام مالیاتی و اصلاح نظام مالی دولت از دیگر ویژگیهای این برنامه است.

 

وی تاکید کرد: ما راهی به جز برون گرایی و رقابت جهانی نداریم و خوشبختانه با برنامه های ارایه شده از سوی دولت می توانیم در این زمینه گام برداریم.

 

نماینده مسیحیان عاشوری و کلدانی در مجلس اصلاح سیاستهای بازار کار، کاهش فقر، احیای سهام عدالت را از دیگر ویژگیهای برنامه های دولت ذکر کرد و گفت: توجه ویژه به زنان و کودکان، کاهش آمار طلاق و توجه به حاشیه نشینان در دستور کار دولت است و توجه ویژه ای در برنامه های دولت به بخش بهداشت و درمان و صندوقهای بازنشستگی شده است.

 

در برنامه های وزرا با امساک از برنامه ششم نام برده شده است

حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مخالفت با کلیات کابینه دوازدهم در جلسه علنی امروز سه شنبه 24 مرداد گفت: بهترین اصل در تفکیک قوا این است که دو قوه بر سر تعهدات مشترک خود بحث کنند مجلس و دولت باید خودشان را متعهد کنند که اگر برنامه مشترکی شکل گرفته است در اجرای آن متعهد باشند.

 

وی اظهار داشت: جناب آقای روحانی و دولتشان وارث همه گذشتگان و مسئول 4 سا خودشان هستند مردم ما از تکرار شعارهایی چون مبارزه با فساد و قاچاق خسته شده اند.

 

وی با تاکید بر اینکه دولت برنامه های کلان ارایه داده و زمانی برای اجرای آنها مشخص نکرده است گفت: در برنامه دولت با امساک از برنامه ششم نام برده است و سهم تک تک وزارتخانه مشخص نیست.

 

فلاحت پیشه گفت: دولت توسعه گرا دولتی است که دخالتش در توسعه بهینه باشد ولی دولتها وقتی در توسعه دخالت کنند نتیجه اش منفی می شود.

 

حمایت کلی از وزرای پیشنهادی/جای خالی وزیر زن در کابینه دوازدهم

محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در موافقت با برنامه های دولت دوازدهم و وزرای پیشنهادی به عملکرد خوب دولت یازدهم و تغییر شرایط کاری برای دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: همراهی و کمکی که از سوی دولت انتظار می رود به صورت راهبردی با مجلس انجام شود و همچنین دولت اتکاء به نگاه عملکردی داشته باشد در این برنامه‏ها منظور شده است.

 

وی ضمن حمایت کلی از مجموع وزرای پیشنهادی یادآور شد: انتخابهای بهتری هم می توانست از سوی دولت صورت بگیرد و عدم حضور وزیر زن در کابینه از مشکلات دولت است اما دقت برای اجرای برنامه ها نیاز به همکاری و تفاهم دارد که باید از سوی دولت یک صدا شنیده شود.

 

کاهش استفاده از آذری ها در کابینه دوازدهم

نماینده مردم تبریز در مخالفت با برنامه های دولت دوازدهم گفت: این مخالفت نه نشاندهنده عدم تایید کلی وزرا و نه نشاندهنده تایید وزرای پیشنهادی است.

 

وی در ادامه با اشاره به ضعفهای موجود در اقدامات دولت یازدهم عدم تحول در بافت های فرسوده شهرها و عدم ساماندهی به حاشیه شهرها، عدم برنامه ریزی در بخش اشتغال را از مشکلات دولت یازدهم دانست و افزود: در دولت دوازدهم اعلام شده 950 هزار شغل سالانه ایجاد خواهد شد این در صورتی که طبق برنامه ریزی ها باید حداقل یک میلیون و 400 هزار شغل سالانه ایجاد شود و همچنین از دولت خواستاریم به اجرای دقیق برنامه ششم توسعه توجه کند همانطور که مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ در این زمینه تاکید داشته اند.

 

نماینده مردم تبریز توجیه عدم استفاده از بانوان در بین وزرای دولت دوازدهم را غیرقابل پذیرفتنی دانست و افزود: از دولت به دلیل کاهش استفاده از آذری ها در کابینه و همچنین تفاوت نداشتن مشخص میانگین سنی این کابینه با کابینه خسته گذشته انتقاد داریم و همچنین دولت علی رغم وعده هایی که در احیای دریاچه ارومیه رییس کارگروه این مساله را به شغل دیگری در دولت دوازدهم مشغول کرده که سرنوشت دریاچه ارومیه هنوز مشخص نیست.

 

وزارت کار با هیچ یک از نهادهای اجتماعی مشارکت نمی کند

حسن کامران نماینده اصفهان در مخالفت با وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: معقوات سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است و 20میلیارد و 800 میلیون تومان سالانه برای این سازمان تعریف شد. تجربه صندوقها نشان داد که به آنها اعتماد داریم صندوق ذوب آهن نیز باید از صندوق تامین اجتماعی بهره بگیرد کارگران این شرکت در صندوقشان پول ریخته بودند ولی این پول به بانک سامان داده شد و اخر هم معلوم نشد چه شد.

 

نماینده مردم اصفهان گفت: سرمایه گذاری لازمه ایجاد اشتغال است در گذشته برای اشتغال وام به کارگران داده می شد اما حالا این وام به کارفرمایان اختصاص دارد سود شصتا 2 هزار و 600 میلیارد تومان بود اما این عدد کاهش یافته است.

 

کامران با اشاره به هزینه های جاری و درمانی در سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: هزینه های جاری و درمانی سازمان تامین اجتماعی طبق برنامه اعلام شده 200 درصد رشد یافته است کارگران و پیرمردها خواستار اجرای همسان سازی وعده داده شده وزیر تعاون هستند اما این وعده هنوز اجرا نشده جدول وزارت کار می گوید 4 هزار و 400 میلیارد تومان وام گرفته شده اما فقط باید 6 هزار میلیارد تومان سود این وام پرداخت شود پول این وام از کجا باید آورده شود.

 

حفظ وزرای کارآمد دولت موجب استمرار پیشرفت است
 

بهروز نعمتی نماینده مردم آذرشهر تبریز و اسکو در موافقت با کابینه دولت دوازدهم اظهار کرد: بدون شک انتخابات یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و جزو آرزوهای کشورهای همسایه محسوب می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در سال یک انتخابات برگزار کردیم و برخی در جریانات مختلف از اوایل انقلاب به دنبال آن بوده اند که یا جمهوریت و یا استقلال را حذف کنند.

 

وی با بیان اینکه روحانی 24 میلیون رای مردم در دست دارد خاطرنشان کرد: امروز روحانی رئیس جمهور منتخب تمام ایران است.

 

نعمتی تصریح کرد: این تجربیات مهم است انتخاب کابینه با توجه به شناخت از کابینه و چهره های خدمتگذار بوده که از حاشیه پرهیز می کنند این امر حتماً از نقاط قوت کابینه است.

 

نماینده تبریز اظهار کرد: اکثر کسانی که به عنوان اعضای پیشنهادی دولت هستند از نقاط قوت خوبی برخوردارند.

 

ظریف به عنوان وزیر خارجه اقدامات خوبی در دولت یازدهم به نتیجه رساند و زنگنه از مدیران زحمت کشی است در بخشهای مختلف از جمله قرارداد توتال موفقیت های عظیمی کسب کرده است.

 

وی گفت: حفظ وزرای کارآمد دولت باعث می شود پیشرفتهایی که در دولت یازدهم به دست آمده است استمرار یابد.

 

رفع دغدغه های کارگران با انتخاب وزیر حاذق محقق می شود
 

زهرا ساعی، نماینده تبریز آذرشهر و اسکو در موافقت با کابینه دولت دوازدهم در صحن علنی مجلس گفت: رییس جمهور با مشی اعتدال در دولت یازدهم عمل کرده و این طریق را در دولت دوازدهم هم بکار برده کابینه فراجناحی تحقق انتظارات مردم از نظام جمهوری اسلامی است که در دستور کار دولت دوازدهم قرار دارد.

 

ساعی گفت: این اعتدال برخاسته از تفکرات بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر انقلاب است لازم است با تایید حداکثری دولت دوازدهم سهم خود را به عنوان نمایندگان ادا کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: در کابینه دوازدهم با رویکرد اعتدال گرا برخاسته از حسن تدبیر مواجه هستیم به نحوی که کمترین شاخص برنامه دولت رویکرد دانش محوری است و از روشهای آزمون و خطا فاصله گرفته است.

 

وی با بیان اینکه مهمترین گام دولت در گام نخست شناخت امارهای آسیبهای اجتماعی است در دولت پیش روست و بر آن در انتخاب وزرا تاکید شده است.

 

برنامه دولت حاصل کار جریان اصلاحات و اعتدال است
 

سیدجواد حسینی کیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در مخالفت با کلیات کابینه دوازدهم گفت: برنامه ای که از سوی دولت ارایه شده حاصل کار جریان اصلاحات و اعتدال است که دولت پایبند به وعده های انتخاباتی اش باشد.

 

وی گفت: نگرانی ما این است که این تیم نتواند همانند تیم فعلی برنامه ها را محقق کند در طی 4 سال گذشته 5/2 برابر شده است مشکل جاری ما تامین مالی نیست بلکه دکترین دولت است که ناکارآمد بوده است و روش جدیدی را می طلبد.

 

وی اظهار داشت: اگر قرار باشد که مدیریت بنگاهها تغییر نکند نظام بیمه ای و کار اصلاح نشود بحران نزدیک خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه شیوه اجرای برنامه ششم در برنامه دولت نیامده است گفت: قرار است در بخش کشاورزی ما 5/3 درصد رشد داشته باشد در حالیکه به دلیل عدم توسعه روستاها و مهاجرت روستاییان حتی مطالبات کشاورزان نیز پرداخت نمی شود.

 

نماینده مردم سنقر و کلیایی خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ به سبک زندگی ایرانی اسلامی هیچ اشاره ای نشده در حالیکه تاکید رهبری بر سبک زندگی ایرانی اسلامی است.

 

وی ادامه داد: هزینه های ما در حوزه بهداشت و درمان بالا رفته که باید در این زمینه چاره اندیشی شود و چرا نباید در حوزه بیمه ها سطح درآمدها را متناسب با سایر موارد بالا بیاوریم.

 

جهت گیری کلی مجلس رای اعتماد به همه وزرای پیشنهادی است

غلامرضا تاجگردون، رییس کمیته کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در مورد کلیات کابینه دوازدهم گفت: برخی حاشیه ها که در مورد وزرا در بیرون مطرح است خیلی در مجلس مطرح نیست در عین حال گاهی مسایلی اتفاق می افتد که قابل پیش بینی نیست مثل رای اعتماد به کابینه یازدهم و رای عدم اعتماد به اقای نجفی که ما ان را پیش بینی نمی کردیم.

 

وی با بیان اینکه با جهت گیری کلی مجلس رای اعتماد به همه وزرای پیشنهادی است، گفت: در بین نمایندگان که نگاه سیاسی ندارند و نگاه کارشناسی دارند بحث های اغنایی هم مطرح است مثلا امروز صبح در جلسه من به طرفداری از وزیری صحبت کردم جمعی از دوستان مخالف با من بحث کردند که در مواردی من آنها را قانع کرده ام و در برخی موارد نیز انها مرا قانع کردند.

 

اگر تیم قبلی دولت معرفی می شد بهتر بود

 مسعود پزشکیان، نائب رییس مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به بررسی کلیات برنامه دولت و وزرای پیشنهادی، اظهار داشت: مشکل ما این است  که مدیران مان با برنامه نیستند یا عادت نداریم که برنامه ها را اجرا کنیم، تجربه گذشته در برنامه های سوم تا پنجم نشان داده است که مدیران دولت‌ها به برنامه ها و قانون ها با دقت عمل نمی کنند این موضوع هم به دلیل ساختار اداری است. در چنین ساختار اداری، چون افراد براساس تجربه و سلسله مراتب بالا نمی آیند، افراد تجربه و آگاهی و مهارتی که باید داشته باشند را ندارند، بنابراین در حین کار تجربه کسب می کنند، وقتی تجربه کسب می کند آنها را تغییر می دهیم و افراد تازه را برای مدیریت کارها منصوب می کنیم.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: توقعی در جامعه و رسانه ها ایجاد شده که چرا وزرا تغییر نکرده اند، این در حالی است که افراد گذشته تازه یاد گرفته اند چه کاری درست و چه کاری غلط است اما ما یاد گرفته ایم که افراد را تغییر دهیم.

این نماینده مجلس در خصوص جلسات رایزنی فراکسیون های مجلس با وزرای پیشنهادی عنوان کرد: با این رایزنی ها به نظر می رسد که 70 تا 80 درصد وزرا با رای موافق نمایندگان مواجه شوند.

پزشکیان در خصوص همسویی تیم اقتصادی پیشنهادی دولت گفت: تیم اقتصادی تفاوتی نکرده است تنها آقایان نعمت زاده و طیب نیا در بین وزرا حضور ندارند، آقای طیب نیا فرد با سابقه و علمی بوده اینکه چرا تغییر کرده است باید از دولت سوال کرد، معتقدم اگر همان تیم قبلی را معرفی می کردند بهتر بود، اگر تیم قبلی را با آگاهی بر نقاط ضعف اصلاح می‌کردند بهتر از این بود که فرد جدید انتخاب می‌کردند چرا که چهارسال بعد تازه ضعف این افراد مشخص می شود. اشکالات موجود را باید رفع کنیم نه اینکه وقتی اشکال پیدا کردیم فرد را تغییر دهیم.

 

دولت توجه خوبی به NGO‌ها و سازمانهای مردم نهاد داشته است

نبی هزار جریبی، نماینده مردم گرگان در مجلس در موافقت با کلیات کابینه دوازدهم در جلسه نوبت بعدازظهر امروز سه شنبه 24 مرداد گفت: خوشبختانه دولت در حوزه فرهنگ توجه ویژه ای به NGOها و سازمانهای مردم نهاد داشته است و به خوبی از ظرفیت نخبگان در این حوزه استفاده کرده است.

 

وی با تاکید بر برقراری عدالت اجتماعی گفت: دولت توانسته است از قومیت ها اعراب کردها و لرها و همه اقوامی که برای بقای نظام شهید داده اند و مذاهبی که در کشور هستند استفاده کند و توازن خوبی در این حوزه برقرار است.

 

وی با اشاره به تلاشهای دولت در حوزه سیاست خارجی گفت: ظریف اقدامات بسیار خوبی را در این حوزه انجام داده و امیدواریم تلاشهای وی در دولت دوازدهم ادامه داشته باشد.

 

نماینده مردم گرگان اقدامات دولت در حوزه امنیت داخلی را مناسب اعلام کرد و گفت: جوانان نخبه و توانمند کشور توانستند در بخش توسعه توان موشکی به خوبی عمل کنند.

 

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در موافقت با کابینه دوازدهم گفت: متاسفانه جمعیت روستایی ما روز به روز رو به کاهش است جمعیت شهری ما رو به افزایش است روزی جمعیت شهری ما 30 درصد و جمعیت روستایی ما 70 درصد بود. و امروز طبق آخرین آمار جمعیت روستایی ما به 25 درصد رسیده است.

 

با افتخار به سیدعباس صالحی رای می دهم

 

مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در خانه ملت در ادامه جلسه سه شنبه 24 مرداد در مخالفت با کلیات کابینه دوازدهم گفت: اگر یک نفر عزیز جوان کابینه را برداریم سن کابینه یکسال افزایش می یابد در حالیکه وعده دولت جوان سازی بود.

 

وی اظهار کرد: دولت باید به وعده هایش عمل کند در حال حاضر حدود 100 هزار نفر عضو هیئت علمی در دانشگاه های دولتی و خصوصی داریم دانشگاهها محل تولید مدیر برای سایر بخشهای کشور هستند و درست نیست که برای وزارتخانه ای که این همه نیروی توانمند و نخبه وجود دارد وزیری معرفی نشود و شاید این تلقی ایجاد شود که آیا یک نفر نیز عضو هیئت علمی نداریم که امروز باید کابینه ناقص معرفی شود.

 

وی با تاکید بر توجه به حوزه فرهنگ در همه دولت ها گفت: هر چه در برنامه پیشنهادی رییس جمهور در حوزه فرهنگ بررسی کردیم کمتر رنگ و بوی دین را در آن دیدم در این برنامه جدی مانور دین کجاست.

 

ذوالنوری گفت: حوزه فرهنگ حوزه ای است که مورد تاکید رهبری و مراجع است و در کجای برنامه به ان پاسخ داده شده است.

 

وی ادامه داد: آقای عباس صالحی از بهترین گزینه هایی است که خود بنده با افتخار به وی رای می دهم ولی اگر نقدی در حوزه فرهنگ دارم به معنای مخالفت نیست بلکه فقط نقد است.

 

عملکرد دولت در حوزه فرهنگی قابل تقدیر است/سیدعباس صالحی از افراد باسابقه در حوزه فرهنگی و دینی کشور است

 

احمد همتی، نماینده مردم سمنان در خانه ملت در موافقت با کابینه دوازدهم در جلسه علنی امروز سه شنبه 24 مرداد گفت: آقای صالحی امیری از جمله افراد باسابقه در حوزه دینی و فرهنگی کشور هستند و بهترین گزینه برای وزارتخانه بودند که رییس جمهور وی را معرفی کردند.

 

وی با اشاره به تلاشهای دولت در حل مسایل و مشکلات فرهنگی گفت: تعداد موسسات قرآن و عترت در سال 90، 80 مورد در سال 95، 517 مورد و در سال 90 سیزده هزار و 342 کانون ایجاد و در سال 95 این تعداد به 23 هزار و 152 کانون ایجاد شده است همه اینها نشان می دهد که دولت توجه ویژه ای به مراکز دینی و فرهنگی کشور دارد.

 

وی با انتقاد از جوسازی هایی که علیه دولت ایجاد می شود آنها را ناجوانمردانه عنوان کرد و گفت: انتخاب کابینه ای که همه دیدگاهها و نظرات وجود داشته باشد کار سختی است اما دولتی به خوبی با سه فراکسیون اصلی مجلس و اشخاص حقیقی و حقوقی رایزنی هایی انجام داد و کابینه ای که معرفی شد چیزی جز خیر موجودی نیست.

 

بررسی صلاحیت ۱۷ وزیر پیشنهادی روحانی/وزیر آموزش و پرورش؛ نفر اول

 نمایندگان مجلس از ابتدای جلسه علنی نوبت صبح امروز و بعد از استماع دفاعیات رییس‌جمهور از وزرای پیشنهادی به اظهارنظر درباره برنامه پیشنهادی دولت به عنوان موافق و مخالف پرداختند. با پایان سخنان موافقان و مخالفان، مجلس وارد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی شد که طبق آیین‌نامه بررسی‌ها بر اساس حروف الفبا خواهد بود.

بر این اساس سیدمحمد بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اولین وزیری است که نمایندگان صلاحیت و برنامه‌های او را در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌دهند.

 

جهانگیری در دفاع از کلیات برنامه دولت دوازدهم در مجلس: یادمان نرفته که رییس‌جمهور در مجلس علیه خانواده رییس مجلس سی‌دی پخش می‌کرد/امروز اعضای سه قوه برادرانه رفتار می‌کنند

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در بخش دوم زمان رییس جمهور برای دفاع از کلیات دولت دوازدهم و وزرای پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی گفت: 4 سال پیش هم در مردادماه که کابینه معرفی شده بود در بحث کلیات برنامه‌های دولت من خدمت نمایندگان و ملت مطالبی را عرض کردم و آن موقع وقتی به شاخص ها و نظام کارشناسی، سیاست داخلی، نیروهای انقلاب، سیاست خارجی و فضای بین المللی علیه کشور نگاه می کردیم فکر می کردیم وارد دوره جدیدی خواهیم شد که آنچنان این دوره سخت است که با قاطعیت نمی توانیم بگوییم وزیران معرفی شده به مجلس متناسب با شرایط کشور هستند و می توانند مشکلات را حل کنند.

 

وی افزود: 4 سال گذشت و اوضاع کشور از هر کدام از جهات بررسی شود دستاوردهای بسیار موفقی وجود دارد و قابل افتخار و قابل ارایه در صحنه بین المللی است. ما به فضل الهی علیرغم همه محدودیت هایی که وجود داشت در بخش سیاست خارجی امروز به نقطه ای رسیدیم که به دولت اعتراض می شود که شما منابع خارجی زیادی وارد کشور نکرده اید.

 

جهانگیری با اشاره به انتقاد برخی ها به دولت مبنی بر اینکه شما در منطقه خاورمیانه که گروه های تکفیری با هدف خاصی که قدرت های بین المللی و کشورهای منطقه آن را حمایت می کردند مسایل کشورهای منطقه را حل نکرده اید، خاطرنشان کرد: پس ده ها مسئله دیگر حل شده در مسئله سیاست خارجی و دیگر بحث ایران هراسی وجود ندارد و اینکه یک ایرانی به این اتهام که ایرانی است و در هیچ جای دنیا نمی توانست یک حساب داشته باشد زیرا در شناسنامه اش زده بود متولد ایران است، حل شده است.

 

معاون اول رییس جمهور با اظهار اینکه ما به یک توافق مهم رسیده ایم و دیگر از فصل هفتم خارج شده ایم و دیگر مخل صلح جهانی تلقی نمی شویم، عنوان کرد: ما کشوری هستیم که رییس جمهورمان در سازمان ملل در مورد جهانی عاری از خشونت ایده مطرح کرده است و این ایده به اتفاق آرا مورد تایید قرار گرفته و در فضای سیاسی داخلی امروز دیگر کسی شخص دیگر را متهم نمی کند و بحث هایی که امروز راجع به اعضای کابینه می شود را می توان با بحث هایی که در سال 92 می شد، مقایسه کرد.

 

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برنامه ای برای حل مشکلات معیشتی معلمان ندارد

 سیدقاسم جاسمی، نماینده مردم کرمانشاه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: در طول چند سال گذشته و در زمان وزارت آقایان فانی و دانش آشتیانی اتفاقاتی افتاد که ذهن اکثر نمایندگان و مدیران آزرده خاطر شده است البته وزارت آموزش و پرورش یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین وزارتخانه‌های کشور از نظر کمی و کیفی است

جاسمی با اشاره به شتابزدگی در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: این سند به عنوان سند مادر برای سیاستگذاری و برنامه‌ریزی در آموزش و پرورش است که به تایید رهبری هم رسیده است اما اجرای آن نیازمند فراهم آوردن زیرساخت‌هایی است که متاسفانه بدون توجه به آنها آغاز شده و آسیب‌های جدی را به آموزش و پرورش وارد کرده است. یکی دیگر از مشکلات اجرای سند تحول بنیادین، عدم گفتمان‌سازی برای آن بوده که این مساله نیازمند همراهی و همفکری همه دستگاه‌هاست که حتی می‌توان از ظرفیت رسانه ملی هم حداکثر استفاده را برد ولی متاسفانه این گفتمان‌سازی انجام نشده است و مردم اطلاع دقیقی ندارند.


وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کارنامه موفقی در حوزه سامان بخشی کارکنان رسمی و حق التدریسی داشته است

 فرهاد تجری، نماینده مردم قصرشیرین و سرپل ذهاب در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه وزرات آموزش و پرورش نیازمند فردی با تجربه و متخصص است، گفت: کمبود اعتبارات آموزش و پرورش به مشکل اساسی در این وزارتخانه تبدیل شده است که باید در آینده با مدیریت صحیح چاره‌ای برای آن اندیشیده شود. عزم عمومی می‌طلبد وزیری سکان وزارت آموزش و پرورش را به دست بگیرد که پله به پله مقاطع را در این وزارتخانه طی کرده باشد و با این حوزه نیز آشنایی کامل داشته باشد.

تجری اجرای دقیق سند بنیادین آموزش و پرورش را دغدغه بزرگان نظام و یکی از مطالبات مجلس عنوان کرد و گفت: باید به این بخش در حوزه وزارت آموزش و پرورش در سالهای آتی پرداخته شود. دانشگاه فرهنگیان به صورت سرپرست اداره می‌شود که باید به مشکلات این بخش توجه شود وفردی لایق مدیریت آن را برعهده گیرد.

 

بطحایی راه تقویت نیروی انسانی را می‌داند

 محمد بیرانوندی، نماینده مردم خرم آباد در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه باید فردی بر مسند وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد تا در ایجاد فرصت‌ها نقش بسزایی ایفا کند، گفت: همه دست اندرکاران تعلیم و تربیت به این باور هستند که اگر قرار بر تحولی در آموزش و پرورش باشد نیازمند عزم ملی است که باید مجلس، رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه و همه دستگاه‌های کشور از این وزارتخانه حمایت کنند.

 

وزیر پیشنهادی چه برنامه ای برای حل شرایط بحرانی آموزش و پرورش دارد

محسن بیگلری، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش وضعیت بحرانی دارد و ما معتقدیم که دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم به عنوان وزارتخانه‌های بنیادین به ابرمرد و ژنرال نیاز دارند، گفت: آیا آقای بطحایی ژنرال است؟ آیا برنامه‌های ایشان پاسخگوی وضعیت بحرانی آموزش و پرورش است و چه برنامه‌ای برای این شرایط بحرانی پیش‌بینی شده است.

 

بطحائی جزو معدود وزرایی است که با برنامه مدون آمده

ولی الله داداشی، نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه مهمترین رکن جامعه ما آموزش و پرورش است، گفت: تعهد بطحایی زبانزد خاص و عام است و مسئولیت، سوابق و تحصیلات وی در حوزه آموزش و پرورش بوده است. از مخالفان می‌خواهم نیم نگاهی به برنامه‌های بطحایی داشته باشند، اجرای متوازن سند تحول اموزش و پرورش لوازمی دارد که ارتقای جایگاه آموزش و پرورش و ارتقای منزلت معلمان از جمله آن است.

 

با حضور بطحائی کمترین اشتباه را در وزارت آموزش و پرورش خواهیم داشت

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه به نظر من مخالفان هم در جهت دفاع از برنامه‌های بطحایی صحبت می‌کنند و مطمئنم دوستانی که مخالف هستند نسبت به شخصیت بطحایی تعرضی ندارند و از آن دفاع می‌کنند، گفت: از رئیس‌جمهور تشکر می‌کنم که وزیری متدین، انقلابی و اعتدالگرا برای این وزارتخانه معرفی کرده است. وزارت آموزش و پرورش حساس‌ترین وزارتخانه کشور است و شتابزدگی در این وزارتخانه خسارت جبران ناپذیری دارد.

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه وزیری که معرفی شده تنها وزیری است که همه عمرش را در این وزارتخانه صرف کرده و با حضور وی کمترین اشتباه را خواهیم داشت، گفت: وزیر بسیار پخته‌ای معرفی شده و از دوره معلمی کارشناس در بخش‌های مختلف بوده و در شورای عالی وزارتخانه که سیاست‌گذاری می‌کند حضور داشته است.

 

برنامه هایم با رویکرد تحولی مبتنی بر اسناد بالادستی طراحی شده است

 سیدمحمد بطحایی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه جلسه بعدازظهر امروز سه شنبه و پس از سخنان مخالفان و موافقان برنامه‌های پیشنهادی اش در دفاع از این برنامه ها گفت: مدرسه مورد انتظار سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش جز با هماهنگی نهادهای تربیتی و درگیری عاطفی همه مردم محقق نیست.

 

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش زیربنای کلیدی توسعه پایدار در کشور است، اظهار داشت: اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پیشرفت اقتصادی کشور نیازمند آموزش و پرورش فعال است.

 

بطحایی با تاکید بر اینکه معلمان قشر صبور، نجیب و زحمتکش و کلیدی ترین رکن نظام آموزش و پرورش هستند، گفت: رویکرد آینده پژوهشانه یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است و آموزش و پرورش در مواجهه با آینده در حوزه محتوا، روش و تعامل با نیروی انسانی و فضای آموزشی به شدت به رویکرد آینده پژوهشی نیاز دارد.

 

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه های خویش را با رویکرد تحولی مبتنی بر اسناد بالادستی به ویژه سند تحول بنیادین تهیه کرده ام، گفت: توسعه عدالت آموزشی، توسعه حرفه ای معلمان در کنار بهبود معیشت و توسعه فعالیت های فرهنگی، پرورشی و تربیت بدنی از اهم برنامه های بنده است.

 

مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات
 

در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در نوبت عصر مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری ارتباطات به بیان نظرات خود پرداختند. نادر قاضی پور، نماینده ارومیه به عنوان اولین مخالف گفت: اعتقاد داریم که باید از جوانان تحصیلکرده و متخصص در وزارت خانه ها استفاده کرد. ایران اسلامی هزاران متخصص دکترا، فوق دکترا و فوق لیسانس در رشته مخابرات داشته و صدها اساتید تمام رشته ارتباطات در دانشگاه های معتبر داریم که سن برخی از آنها از جهرمی لیسانس کمتر است؟ آیا استفاده از یک لیسانس غیرمرتبط در یک وزارتخانه تخصصی بر اساس شایسته سالاری است؟

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تداوم برنامه وزیر پیشنهادی با برنامه های وزارت ارتباطات و همچنین برنامه ششم توسعه یکی نبوده و ضعف دانش و فناوری در این رابطه وجود دارد، ادامه داد: طبق اعلام معاونت نظارت مجلس تطابق برنامه ایشان با وظایف وزارت خانه و سیاست های کلی نظام و برنامه ششم 41 درصد ذکر نشده است یعنی مشخص نیست ایشان بر چه اساسی این مطالب را بیان کرده است.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات، گفت: آیا شما با وزیر شدن می‌خواهید سیاست‌های واعظی را اجرا کنید یا به دنبال اجرایی کردن سیاست‌های بالادستی هستید؟

 

وی خطاب به این وزیر پیشنهادی، گفت: آقای آذری جهرمی در مبارزه با قاچاق ترافیک چه کاری انجام داده اید؟ شما جزو هیأت مدیره رایتل بودید. چه کار کرده‌اید؟ مگر غیر از این است که ورود به حریم خصوصی انجام شده است.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: به شما می گویند پدر تلگرام، گفته شده سرورهای تلگرام به ایران آمده، کجا است که این موضوع دیده نمی شود. شما مشکل تلگرام را چگونه حل کرده اید؟ مدیرعامل تلگرام یک روسی صهیونیستی است که فراری از روسیه می باشد، آقای جهرمی بعد از رایزنی شما با این سرویس هر روز ادبیات مدیریت تلگرام علیه جمهوری اسلامی ایران بی ادبانه تر شده است بنابراین لازم است مسئولین قضایی و امنیتی به این موضوع ورود کنند.

 

بنابراین گزارش، سید حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: باید از نگاه جوانگرایانه آقای رئیس جمهور تشکر کرد اما نباید از یاد برد که اگر جوانگرایی با مهارت و تخصص همراه نباشد فرصت‌سوزی محسوب می‌شود.

 

وی با اشاره به انطباق برنامه وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با وظایف قانونی این وزارتخانه و اسناد بالادستی گفت: بر اساس گزارش معاونت نظارت آقای جهرمی برای 41 درصد وظایف قانونی وزارتخانه برنامه معرفی نکرده است و این نشان از عدم اشراف کامل ایشان به وزارتخانه متبوع است.

 

زرآبادی ادامه داد: در حوزه ارتباطات یکی از نشانه‌های توسعه‌ یافتگی کشورها استفاده از شبکه اینترنت به میزان 97 درصد ضریب جمعیتی و نقش اساسی زیرساخت این شبکه است. شبکه حاکمیتی زیرساخت موجب اقتدار جمهوری اسلامی ایران در فضای سایبری است.

 

وی خطاب به وزیر پیشنهادی ارتباطات تصریح کرد: در حال حاضر چه میزان ظرفیت فیبر نوری منصوبه بدون ترافیکی است زیرا کارشناسان عنوان می کنند این میزان70 درصد است و در این میان چرا با وجود آن که در زنجیره تأمین ارتباط به دلیل کاهش هزینه‌ها نصب فیبر بایستی به عنوان آخرین حلقه زنجیره صورت بگیرد شما قراردادهای گسترش فیبر نوری را ارائه کرده‌اید.

 

زرآبادی خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: اگر نگاه جوانگرایانه دارید باید اصول و مبانی آن را اجرا کنید لذا با وجود بیش از 100 متخصص دکتری مخابرات در مجموعه وزارت مذکور این انتخاب شائبه‌ای به همراه دارد که جوانگرایی در میان نبوده است.

 

موافقان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات
 

 در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در نوبت عصر موافقان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری ارتباطات به بیان نظرات خود پرداختند. سید حسین افضلی، نماینده اقلید در موافقت با وزیر پیشنهادی گفت: وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات جوانی از نسل انقلاب است و از این جهت از رئیس جمهور تشکر می کنم که به یکی از مطالبات جدی مردم لبیک گفته و امیدوارم مجلس و ما نمایندگان نیز به این مطالبه به حق مردم با رأی بالای خود به این کاندیدای جوان لبیک بگوییم.

 

وی با بیان اینکه برخی در رابطه با مهندس آذری جهرمی شبهاتی را مطرح کرده اند، افزود: بعضی از مدرک ایشان می گویند در حالی که همه استحضار دارید موفقیت و هنر مدیریت در گرو مدرک بالای دانشگاهی نیست.

 

 وی در ادامه تصریح کرد: بنده به عنوان عضو کوچکی از جامعه دانشگاهی که 27 سال سابقه عضویت در هیات علمی دانشگاه شیراز را دارم، بنده به اتفاق بسیاری از همکاران علمی خود که استاد تمام و پرفسورای دانشگاههای بزرگ ایران هستند، ایمان داریم که مهندس جهرمی یکی از گزینه های خوب برای وزارت ارتباطات است.

 

این نماینده مجلس دهم خاطرنشان کرد: مهندس جهرمی در این مدت از پتانسیل دانشگاه به خوبی استفاده کرده است،با استفاده از علم باوری و اعتقاد به تخصص متخصصین یک مجموعه متخصص و متحد در اطراف خود جمع کردند و در حال حاضر از یک بازوی تخصصی برخوردار هستند که نتیجه این اعتقاد و اعتماد به علم این شده است که مشاهده می کنید در زمینه ارتباطات، فناوری و علمی کشورهای جهان اول خیلی فاصله نداریم.

 

بنابرگزارش شبستان، رمضانعلی سبحانی فر، نماینده بزوار به عنوان دیگر موافق گفت: امروز توسعه و پیشرفت هرجامعه ای به ارتباطات و فناوری اطلاعات هر کشور بستگی دارد و امروز تمام فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و کسب وکار در بستر فضای مجازی قرار گرفته است.

 

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این بخش هم خودش جوان است و هم در تمام دنیا  جوانان پیشران توسعه این بخش هستند و سن مدیران، کارکنان، کاربران بزرگترین شرکت های دنیا همچون شرکت های گوگل، اپل، فیسبوک بین 25 تا 35 سال است.

 

وی ادامه داد: همکاران فهیم به عنوان یک کارشناس که 22 سال سابقه تجربی دروزارت ارتباطات و6 سال به عنوان رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات کمیسیون صنایع و معادن، وظیفه خودم می دانم که تحولات صورت گرفته در دوره  مدیریت مهندس جهرمی را که موجب جهش بی سابقه در این بخش شده ایم را عرض کنم.

سبحانی فر افزود: دو همکار بزرگوار بنده مطالبی را بیان کردند که قضاوت این مطالب را به شما و مردم فهیم واگذار می کنم. حدود یک دهه است که مسئولین و برنامه تاکید بر راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دارند و این خواسته در حد یک پاورپوینت باقی ماند ولی امروز شما شاهد فراهم شدن زیرساخت این خواسته به حق گردیده ایم.

 

محمدرضا رضایی کوچی، نماینده جهرم نیز در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: آقای جهرمی از خانواده مذهبی در شهر جهرم هستند و اگر از مردم این شهر بپرسید قطعا از او به نیکی یاد می کنند،  برادر آقای آذری جهرمی، علی آذری جهرمی در دوران دفاع مقدس به شهادت نائل آمدند و همچنین برادر دیگر ایشان جانباز این دوران بودند.

 

وی با تأکید بر اینکه آقای آذری جهرمی داماد کارمند بازنشسته شرکت ملی نفت هستند و با افراد خاص ارتباط ندارند، بیان کرد: وزارت ارتباطات از وزارتخانه های زیربنایی است که همه اقشار جامعه از خدمات آن استفاده می‌کنند وزیر این بخش باید تسلط کافی را بر این وزارتخانه داشته باشد.

 

رضایی کوچی در ادامه با بیان اینکه ایشان آقازاده نبودند و با کارگری و تلاش به این جایگاه رسیدند، تصریح کرد: از آقای جهرمی شخصیتی ولایی در کشور ساخته شده است که در کنار توانمندی ها فرد نامی هستند.

 

وی با بیان اینکه ایشان جزء نخبگان کشور هستند و تسلط فراوانی بر شبکه موبایل، اینترنت، صوت و دیتا را دارند که نخبگان کشور می توانند گواه این ادعاها باشند، گفت: در همه جای دنیا در حوزه ITC جوانان پیشگامان این صنعت هستند، متوسط سن کارکنان شرکت های مطرح این حوزه در دنیا گواه این ماجرا است و ارتباط ایشان با جوانان نقش محوری دارد.

 

افتخارم تبعیت از ولایت فقیه است/قول می دهم حافظ حریم خصوصی مردم باشم

وزیر پیشنهادی ارتباطات با بیان اینکه افتخارم تبعیت از ولایت فقیه است، گفت: قول می دهم با پاکدستی و استفاده حداکثری از توان اجرایی خود به عنوان امین مردم حافظ حریم خصوصی آنها باشم.

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر یشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه جلسه نوبت بعدازظهر سه شنبه در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود گفت: از آقای رییس جمهور که نسل اول و دوم انقلاب را به نسل سوم پیوند زدند، تشکر می کنم.

 

وی با تاکید بر اینکه افتخار بنده تبعیت از ولایت فقیه است، گفت: تلاش بدون زحمت و بدون برنامه امکان پذیر نتیجه ای ندارد و اگر ما در مسیر خود به بخش خصوصی اهمیت دادیم به دلیل اجازه ای است که قانون به ما داده است.

 

جهرمی ادامه داد: اگر مسیر ما درست نبود چرا باید سندیکای مخابرات به رییس جمهور نامه بزند و از اینکه بنده را به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کرده اند، تقدیر کند.

 

وی با تاکید بر اینکه تمام تحولاتی که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رخ داده است به دلیل تلاش همه پرسنل و دانشمندان این وزارتخانه بوده است، گفت: شبکه ملی اطلاعات 12 سال زمین مانده بود و ما توانستیم این شبکه را اجرایی کنیم. درست است در بخش های محتوایی و خدماتی مشکل داریم اما شبکه به معنای ماهوی اجرایی شده است و ما اینها را مدیون عزم ملت و وفای به عهد رییس جمهور و تلاش دست اندرکاران وزارت اطلاعات می دانیم.

 

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما توانستیم پهنای باند به ازای هر شهروند از یک کیلوبایت در ثانیه به 35 کیلوبایت در ثانیه برسانیم، پهنای باند ما روزی که کار را شروع کردیم 10 درصد بود اما الان به 40 درصد رسیده است که البته این نیز برای ما کافی نیست.

 

آذری جهرمی با بیان اینکه امروز بعد 4 سال فعالیت ما حتی یک ثانیه نیز قطعی در شبکه نداریم، گفت: ما با پارادایم و فرهنگ حاکم بر جامعه حرکت می کنیم، روزی ارتباطات تهدید امنیتی بود ولی امروز عدم برقراری ارتباطات تهدید امنیتی است.

 

وی تصریح کرد: دکترین ما دکترین مقام معظم رهبری است که ایشان می فرمایند فضای مجازی هم فرصت و هم تهدید است. تهدیدش اینقدر قوی است که می تواند فضای مجازی را به قتلگاه جوانان تبدیل کند و فرصتش نیز اینقدر زیاد است که می تواند یک کلام ما را به کل جهان برساند.

 

آذری جهرمی با تاکید بر این مسئله که کسی موافق بستن فضای مجازی نیست، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم تهدیدات فضای مجازی قوی و جدی است و هجوم تهدیدات آنقدر زیاد است که ممکن است ضعف ما مشهود باشد اما چیزی که می تواند ضعف ما را بپوشاند همدلی و همکاری است.

 

وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم حتی یک محتوای مبتذل و مستهجن نیز برای ما زیاد است اما آیا اولین عملکرد برای ساماندهی این فضا بستن آن است؟

 

آذری جهرمی گفت: ما پیگیر مطالبات مردم هستیم و مردم از ما می خواهند فضای مجازی را پاک کنیم، ما نیز باید به این مطالبات آنها پاسخ دهیم و همراهی مردم با خودمان را داشته باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات ظرفیت این را دارد که یک و نیم درصد اشتغال را در این حوزه ایجاد کند، بیان کرد: قرار است سالانه از 900 هزار شغلی که در کشور ایجاد می شود 100 هزار شغل در وزارت ارتباطات ایجاد شود که ما قابلیت آن را در این وزارتخانه داریم.

 

وی با اشاره به مهاجرت دانشمندان نخبگان ارتباطات و آی تی به خارج از کشور گفت: ما در حال حاضر شاهد مهاجرت معکوس در حوزه فناوری اطلاعات هستیم و برنامه ما در این وزارتخانه توسعه اشتغال است.

 

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه ما در وزارت ارتباطات نیازمند کمک مجلس هستیم، گفت: توسعه نظام صیانت فرهنگی و اجتماعی با همکاری همه بخش‌ها و همچنین توسعه روستاها و ارتباط آنها با شبکه اینترنت از مهمترین برنامه های ماست.

 

وی با تاکید بر اینکه ما دنبال آزادسازی و کاهش تصدی گری هستیم، اظهار داشت: هماهنگون که مقام معظم رهبری نیز فرمودن نگاه فرصت محوری از دیگر برنامه های ماست و در این زمینه تعامل با شرکت های بین المللی را در دستور کار داریم.

 

آذری جهرمی خاطرنشان کرد: اگر امروز آذری جهرمی به عنوان جوان شهرستانی معاون وزیر ارتباطات است و وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای وزارت ارتباطات معرفی شده است این فرصت را مدیون انقلاب و نظام هستیم.

 

وی اضافه کرد: ما مدیون نگاه بلند و هوشمندانه امام و رهبری و همت رییس جمهور هستیم و حالا که نظام چنین مسیری را برای بنده فراهم کرده است اگر نمایندگان نیز به بنده رای اعتماد بدهند همه همت خود را برای انجام وظایف محوله خواهم داشت.

 

وزیر پیشنهادی ارتباطات در پایان بیان کرد: قول می دهم با پاکدستی و استفاده حداکثری از توان اجرایی خود به عنوان امین مردم حافظ حریم خصوصی آنها باشم.


وجود ظرفیت در وزارت اطلاعات برای معرفی وزیر از بدنه وزارتخانه

محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات ضمن تشکر از تلاش های وزارت اطلاعات جهت رصد گروهک های تروریستی در داخل و خارج از کشور گفت: اشراف موفق و موثق وزارت اطلاعات بر روی گروهک های تروریستی، تبادل اطلاعات با سرویس های اطلاعاتی مختلف مدعی در دنیا و تبادل اطلاعاتی با کشورهای موفق، مبارزه با مفاسد اقتصادی و ریشه یابی آن ها جهت ریشه کنی فساد اقتصادی از جمله تلاش های وزارت اطلاعات است.

 

عثمانی با بیان اینکه وزارت اطلاعات سرشار از نیروهای متعهد و توانمند بوده که شأن بسیاری از آن ها وزارت است، ادامه داد: این ظرفیت در وزارت اطلاعات وجود دارد که از بدنه خود وزارتخانه وزرای برخی وزارتخانه های دیگر را تأمین کند. زمانی که از وزارت اطلاعات شخصی برای یک پست معرفی شود بلافاصله یک عده گارد می‌گیرند که این فرد امنیتی بوده اما گاهی در بدنه وزارت اطلاعات که شأن امنیتی داشته از افرادی بیرون وزارتخانه استفاده می شود که مناسب شأن وزارت اطلاعات نیست.

 

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: بنده به منظور تقویت این دستگاه مهم که انتظار می رود که وزیر آن بیشترین رأی را کسب کند در عین مخالفت با معرفی وزیر از بیرون برای وزارت اطلاعات به آقای علوی رأی مثبت می دهم چراکه وزیر اطلاعات خوب عمل کرده اما عمل خوب ایشان می توانست این باشد که از معاونین خود فردی را عرضه بدارد.

 

انتقاد از هجوم برخی افراد به آرمان های انقلاب در فضای مجازی

 

سید کاظم دلخوش اباتری، نماینده صومعه سرا در مجلس در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به برنامه ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: طی یک سال گذشته این مسائل و مشکلات در جلسات مختلف به آقای علوی انتقال داده شده که بخش عمده ای از این مشکلات در فضای مجازی ایجاد شده است. ما نگران نیستیم که فضای مجازی در اختیار همه ملت ایران قرار گیرد، متاسفانه در گوشه ای از فضای مجازی شاهد هجوم برخی افراد به آرمان های انقلاب هستیم.

 

دلخوش با اظهار تاسف از اینکه برخی کانال های تلگرامی در حال حاضر به مردم، نوامیس مردم، شهدا و مسئولین انقلاب توهین و اتهام وارد می کنند، افزود: به  چه دلیل این فضاها در کشور ایجاد شده و برخی افراد مشخص می توانند این چنین به ارزش های مردم توهین کنند، مگر ما چند کشور مانند جمهوری اسلامی ایران داریم که ام القرای اسلام به شمار بیاید.

 

دلخوش اباتری ادامه داد: فضای فاسد ایجاد شده در فضای مجازی در داخل است و ما کاری به کانال های خارجی ایجاد شده نداریم چراکه کار آن ها لجن پراکنی و سیاه نمایی است ولی انتظار داریم در داخل کشور جلوی این افراد گرفته شود، در استان گیلان به ائمه جمعه، استاندار و تمامی مسئولان توهین می شود و بنده اطلاع دارم فقط یکبار آن هم در سال گذشته پلیس فتا برخی از متهمین را احضار و بعد از آن این افراد به حال خود رها شدند.

 

پایان دومین جلسه از اولین روز بررسی صلاحیت وزرای کابینه دوازدهم

 

نایب‌رییس مجلس زنگ پایان جلسه دومی از اولین روز بررسی کابینه دوازدهم را راس ساعت ۱۹ و ۳۹۰ دقیقه به صدا درآورد.

 

مسعود پزشکیان، نایب رییس اول مجلس که ریاست دقایقی از جلسه علنی بعدازظهر امروز سه شنبه 24 مرداد مجلس را به عهده داشت، گفت: جلسه بعدی ما چهارشنبه 24 مرداد و دستور جلسه نیز ادامه بررسی صلاحیت های وزرای پیشنهادی خواهد بود.

 

مجلس امروز 2 شیفت کاری به بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی پرداخت.

 

در جلسه نوبت صبح و با سخنان رییس جمهور بررسی کلیات کابینه دوازدهم آغاز شد و پس از سخنان مخالف و موافق و همچنین معاون اول رییس جمهور در دفاع از کابینه پیشنهادی رییس جمهور جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا آغاز شد.

 

در جلسه نوبت بعدازظهر صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات با سخنان موافقان و مخالفان آنها و همچنین دفاع وزرای پیشنهادی از برنامه‌هایشان انجام شد و سپس بررسی صلاحیت وزیر اطلاعات آغاز شد.

 

دو وقت موافق و یک وقت مخالف و همچنین سخنان وزیر اطلاعات در دفاع از برنامه‌هایش در نوبت صبح چهارشنبه 25 مرداد انجام می شود.

 

تاکنون فقط برنامه های 2 وزیر از 17 وزیر پیشنهادی رییس جمهور در صحن مجلس مورد بررسی قرار گرفته است.

کد خبر 648815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha