هم و غم دولت واگذاری صنعت چاپ به بخش خصوصی است

حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم محتوای صنعت چاپ را دارای اهمیت دانست و گفت: این مسئله به معنای این نیست که نسبت به اقتصاد این صنعت بی توجه باشیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم یازدهمین دوره جشنواره ملی صنعت چاپ، با اشاره به فراز و نشیب های صنعت چاپ ایران در طول تاریخ افزود: امروزه که عطش زیادی برای شناخت آرمانهای انقلاب اسلامی در جهان وجود دارد باید به این صنعت توجه بیشتری کرد.

 

وی به گردش 800 میلیارد دلاری صنعت چاپ در مقابل رقم 450 میلیارد تومانی صنعت گردشگری اشاره کرد و اظهار داشت: لزوم صنعتگران حوزه چاپ باید اهتمام بیشتری به خرج دهند و وزارت ارشاد نیز سعی می کند با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت برخی مشکلات ساختاری این صنعت را برطرف کند.

 

وی همچنین از برنامه دولت برای کوچک سازی خود خبر داد وبیان کرد: در حوزه چاپ سخت گیری های زیادی در زمینه صدور مجوز به چاپخانه های دولتی صورت می گیرد و بنای دولت بر این است که تا آنجا که می تواند فعالیت های حوزه چاپ را به بخش خصوصی واگذار کند.

 

حسینی در پایان گفت: برخی از دستگاه های چاپ بسیار قدیمی شده اند و ما امروزه نمی توانیم با این دستگاهها که مربوط به چند دهه قبل است حرف اول را در صنعت چاپ در منطقه بزنیم.


در این مراسم بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز به ایراد سخنرانی پرداخت. وی تشکیل شورای سیلست گذاری صنعت چاپ که یکی از آرزوهای پیشکسوتان این صنعت بود اشاره کرد و حسن آن را در حضور تشکل های صنفی در این شورا دانست.


وی گفت: متولی اصلی صنعت چاپ تنها وزارت ارشاد نیست بلکه باید وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در رفع مشکلات صنف ما را یاری کند.


دری تشکیل کمسیون رسیدگی به تخلفات صنعت چاپ را منشا برکات خوبی خواند و گفت: وجه ایجابی این کمیسیون در مقابل وجه سلبی آن پر رنگ تر است و از برخی اقدامات که ممکن است حیثیت پیشکسوتان صنعت چاپ را لکه دار کند جلو گیری می کند.


معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد همچنین از بررسی آئین نامه استانداردسازی چاپ نشریات و کتب در دستگاههای دولتی در هیئت دولت خبر داد و افزود: این آئین نامه که نقطه امیدی برای بخش خصوصی حوزه چاپ و نشر است با پیگیری های جدی ما در کمیسیون فرهنگی به تصویب رسیده است و امیدواریم به تصویب هیئت دولت هم برسد.


وی به لزوم واگذاری چاپخانه های دولتی به بخش خصوصی اشاره کرد و بیان داشت : برخی دستگاههای دولتی که خودشان چاپخانه دارند باعث می شوند دست بخش خصوصی بسته و بازار آن راکد شود. ما تاکید داریم که چاپخانه های دولتی ، باید به تشکل های صنفی و چاپخانه های خصوصی واگذار شوند.

 

بهمن دری همچنین از پیش نویس تفاهم نامه ای که قرار است با هدف تحول و نوسازی صنعت چاپ کشور به امضای دو وزارتخانه ارشاد و صنعت، معدن و تجارت برسد، یاد کرد و گفت: ما در این تفاهم نامه حدود 12 پیشنهاد داده بودیم که حدود 8 محور آن مورد تایید دوستان وزارت صنایع قرار گرفت و امیدواریم این تفاهم نامه به زودی به امضای دو وزیر برسد.
 

پایان پیام/

کد خبر 64869

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha