به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یکی از نهادهای بالا دستی کشور امروز از سوی رهبر انقلاب برای یک دوره 5 ساله دیگر تعیین تکلیف شد. بر این اساس بخشی از اقدامات این نهاد و تاریخچه آن به منظور آشنایی بیشتر در گزارش زیر شرح داده شده است:
اعضای دوره ششم مجمع از تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ و به مدت ۵ سال انتخاب شدهاند. در این دوره در ۱۴ آبان ۱۳۹۲ حبیبالله عسگراولادی و در ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ ایت الله عباس واعظ طبسی از اعضای حقیقی مجمع و در ۱۹ دی ۱۳۹۵ نیز ایت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع فوت کردند.
پس از فوت آیت الله هاشمی رییس مجمع، آیت الله موحدی کرمانی به عنوان سرپرست موقت از سوی رهبر انقلاب این مجمع منصوب شد و سرانجام با حکم رهبر انقلاب آیت الله هاشمی شاهرودی به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب شدند.
در میان اعضای جدید این مجمع حضور حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی، تولیت آستان قدس رضوی و محمد باقر قالیباف، شهردار تهران پس از ورود احمدی نژاد، رییس جمهور دولت نهم و دهم به چشم می خورد این حضور از آن جا قابل توجه است که هر دو عضو جدید ذکر شده از کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بودند.
بر طبق اصل 112 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تشخیص مصلحت در مواردی که مصوبه مجلس شورای اسلامی را شورای نگهبان خلاف موازین شرع یا قانون اساسی بداند و مجلس با در نظر گرفتن مصلحت نظام نظر شورای نگهبان را تامین نکند"، موضوع از طریق مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می گردد.
از سیاست های کلی این مجمع می توان به ارائه مشورت به مقام معظم رهبری برای تعیین سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران (مستند به بند یک اصل 110 قانون اساسی) است که از جمله آنها به سیاستهای کلی اصل 44، اقتصاد مقاومتی، سند بالادستی چشم انداز 20 ساله، سیاستهای کلی خانواده اشاره کرد.
در حکم رهبر انقلاب تغییرات چندانی در اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به چشم نمی خورد.
نظر شما