به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «آراکان نیوز»،دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که انکار اتهامات مطرح شده درباره نقض جدی حقوق بشر علیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین از سوی کمیسیون دولت میانمار لزوم دستیابی فوری و کامل کمیته حقیقت یاب سازمان ملل به این ایالت را بیش از پیش مشخص می کند.
دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای ،تحقیقات انجام شده از سوی ارتش میانمار در زمینه نقض حقوق بشر علیه مسلمانان روهینگیا را ناکافی خواند و خاطر نشان کرد که یافته های کمیسیون ملی تحقیقات در ایالت راخین به سرپرستی «مینت سوه»، رئیس سابق اطلاعات ارتش میانمار و معاون فعلی رئیسجمهوری این کشور درباره پاکسازی قومی روهینگیایی ها نادرست و غیر معتبر هستند.
تیم تحقیقاتی «سوه»،اتهامات مربوط به سوزاندن خانه روستایی ها،کشتار مردم و تجاوز به زنان از سوی نیروهای امنیتی میانمار را رد کرده بود.
«فیل رابرتسون»،معاون مدیر بخش آسای سازمان دیده بان حقوق بشر در این باره گفت:یافته های این کمیسیون آخرین تلاش ها برای پاک کردن جنایت علیه روهینگیایی ها در سال گذشته است.
وی افزود:این جنایت ها و ظلم ها از بین نخواهد رفت و هر چقدر دولت میانمار زودتر اجازه ورود کمیته حقیقت یاب سازمان ملل به راخین را بدهد،بیشتر می تواند از تقصیرات خود در این زمینه بکاهد.
رابرتسون از دیپلمات های میانمار خواست به دولت بگویند که باید به انکار اتهامات وارد شده در زمینه نقض حقوق بشر پایان بدهند و انکار حق قربانیان این جنایت ها را متوقف کند.
«مینت سوه» به خبرنگاران گفته بود که احتمال جنایت علیه بشریت در میانمار وجود ندارد و هیچ مدرکی هم از پاکسازی قومی روهینگیایی ها در دست نیست.
این در حالی است که به گفته دیده بان حقوق بشر ،کمیته 134 نفره تحقیقات در میانمار از تکنیک هایی برای تحقیق استفاده کرد که منجر به اطلاعات غلط،غیر دقیق و ناکامل شد.
بحث ها برای تحقیق در مورد جنایت های دولت میانمار در حالی ادامه دارد که آنگ سان سوچی،رهبر این کشور هم همچنان در سخن و نه در عمل خواستار برقراری صلح داخلی در کشورش است.
سوچی در اظهارات جدیدش از مردم کشورش خواست که احساسات یکدیگر را درک کنند و ابراز امیدواری کرد که صلح داخلی در این کشور برقرار شود.
وی در این باره گفت:اگر ما این درک را نداشته باشم ،نمی توانیم به طور موثر برای ایجاد یک کشور دموکراتیک و برقراری صلح و وحدت در جامعه تلاش کنیم.
نظر شما