به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از طلیعه، یکی از آسیب های مهم علوم انسانی اسلامی کشور این است که میان گفتمان رایج در این نوع از علوم با مبانی فرهنگ اسلامی رابطه منسجم و دقیقی وجود ندارد، بنابراین با وجود تلاش های انجام شده و نتایج قابل قبول آنها، گفتمان و مبنای دینی در عرصه علوم انسانی ایران، جریان اصلی، تأثیرگذار و تصمیم ساز محسوب نمی شود.
بر این اساس دبیرخانه دوره های آموزشی پژوهشی فعالان علوم انسانی به منظور حرکت به سمت مرجعیت علمی گفتمان اسلامی در علوم انسانی کشور، اقدام به برگزاری نخستین دوره آموزشی پژوهشی علوم انسانی اسلامی «مفتاح»، ویژه طلاب سطوح دوم و سوم و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته های تخصصی نموده است.
در برگزاری این دوره که شهریور ماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار می شود، برخی از مراکز علمی فعال کشور در زمینه علوم انسانی مانند مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمه الله علیه، جامعه المصطفی(ص) العالمیه، دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام، دانشگاه امام صادق علیه السلام، دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و همچنین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه همکاری دارند و حضرات آیات اراکی و کعبی، حجج اسلام واعظی، میرمعزی، پارسانیا، ملک زاده و دکتر درخشان و همچنین دکتر رضاییان از جمله اساتید حاضر در این دوره هستند.
مهمترین محورهای نخستین دوره آموزشی پژوهشی علوم انسانی اسلامی «مفتاح»، در دو بخش عمومی و تخصصی برنامه ریزی شده است که در بخش عمومی به مباحثی چون «بنیادهای هستی شناختی، معرفت شناختی و ارزش شناختی علوم انسانی اسلامی» و همچنین «اجتهاد، نظام سازی فقهی و علوم انسانی» پرداخته می شود.
در بخش تخصصی نیز با توجه به هشت حوزه مدنظر در علوم انسانی، مطالب حول محورهای «نقد و بررسی مبانی فلسفی و اخلاقی علوم انسانی مدرن»، «مکاتب و نظام های اسلامی در حوزه های گوناگون اجتماعی براساس آراء اندیشمندان مسلمان» و همچنین «علوم انسانی و مسائل جامعه اسلامی در حوزه های گوناگون» ارائه خواهند شد.
لازم به ذکر است که برای شرکت کنندگان در این دوره امکانات اسکان در شهر مقدس قم فراهم و شرایطی نیز آماده شده است که در طی آن از طرح ها و پروژه های منتخبی که در پایان این دوره توسط شرکت کنندگان تولید می شود حمایت های مادی و معنوی صورت گیرد و پژوهشگران برتر این دوره، به مراکز معتبر علمی معرفی شوند.
اقتصاد، مدیریت، حقوق، علوم سیاسی، فرهنگ، روانشناسی، تاریخ و همچنین علوم تمدن اسلامی از جمله حوزه های تخصصی مدنظر و مورد بررسی در نخستین دوره آموزشی پژوهشی علوم انسانی اسلامی «مفتاح» می باشند و در پایان این دوره برای شرکت کنندگان مدرک پایان دوره معتبر علمی صادر می شود.
گفتنی است، نخستین دوره آموزشی پژوهشی علوم انسانی اسلامی «مفتاح» سوم تا هشتم شهریور ماه سال جاری در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم برگزار می شود و داوطلبان از شانزدهم تا بیست و نهم مرداد ماه فرصت دارند با ارسال مشخصات فردی و رشته تخصصی خود به شماره ۳۰۰۰۶۴۶۴۰۰، برای حضور در این دوره ثبت نام کنند.
همچنین علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس سایت نخستین دوره آموزشی پژوهشی علوم انسانی اسلامی «مفتاح» به نشانی www.meftaah.com مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۰۹۱۰۷۶۶۰۳۵۶ تماس بگیرند.
نظر شما