ارزش شغل ها به چیست؟

خبرگزاری شبستان: ارزش‏ ها نه در اين شغل‏ هاست و نه در اين مسئوليت ‏ها؛ كه ارزش در نقش‏ هاست كه تعيين كننده‏ شغل ‏ها هستند و در نقش‏ها زن و مرد با هم مساويند. همه با هم برابريم، ولى در شغل، حتى مردها با هم برابر نيستند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، در کانال تلگرامی بی نهایت (@bayenatt110) براساس بیانات و کتب مرحوم استاد علی صفایی حائری آمده است :

 

ارزش‏ ها نه در اين شغل‏ هاست و نه در اين مسئوليت ‏ها؛ كه ارزش در نقش‏ هاست كه تعيين كننده‏ شغل ‏ها هستند و در نقش‏ها زن و مرد با هم مساويند. همه با هم برابريم، ولى در شغل، حتى مردها با هم برابر نيستند؛ چون نقش ما بر اساس تركيب استعدادهاى ما و رابطه‏ نيروهاى ما شكل مى‏ گيرد، ولى شغل ما بر اساس اندازه و مقدار استعدادها و تقدير آنها.

با توجه به تركيب استعدادهاى انسان، مى‏ يابيم كه نقش او تنوع‏ ها، تكرارها، بازيگرى ‏ها، بازيچه شدن ‏ها و تماشاچى ماندن نيست. نقش او خوش بودن نيست، كه تحرك است و در جهتى عالى ‏تر حركت كردن.

اما كارها و شغل‏ هاى هر كس وابستگى با مقدار نيروها و امكانات و شرائط او دارد و البته به تقدير اوست كه هر كس امكانات هر كار را ندارد و اين است كه تقسيم كارها و شغل‏ ها بايد بر اساس امكانات بيشتر و بهتر انجام گيرد، نه اينكه بگوييم كارهاى داخل به عهده چه كسى و كارهاى بيرون به عهده ديگرى.

كارها به عهده ‏كسانى است كه در وقت كمتر به شكل بهتر از عهده‏ آن بر مى ‏آيند. تقسيم بندى مشاغل با اين اصل همراه است، در حالى كه خود شغل ‏ها ملاك افتخار نيست و عمل ملاك ارزش نيست. مهم عامل‏ هايى است كه عمل را مى‏ سازد و مهم نقشى است كه در پس هر شغلى پنهان است.

تمام درگيرى ‏ها و داد و فريادها از اينجا برخاسته كه ما ارزش ‏ها را فراموش كرده ‏ايم و براى شغل‏ ها عنوانى ديگر در نظر گرفته ‏ايم و آن را  ملاك افتخار مى ‏شناسيم. خيال مى ‏كنيم قضاوت يا خياطى يا بقالى با يكديگر تفاوت دارند و در ارزش ‏ها دخالت دارند، در حالى كه بینش اسلامى براى شغل‏ ها به اندازه ‏بينش ‏ها و به اندازه‏ ى نقشى كه در پشت آن ايستاده، ارزش قائل است.  ارزش عمل وابسته به محرك، جهت، شكل حركت و بينشى است كه تو نسبت به آثار عمل دارى.

 

*منبع: کتاب از وحدت تا جدایی

کد خبر 648057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha