تمام جاذبه ها در مقابل زیبایی های قرآن رنگ می بازند/ ضرورت اصلاح تعلیمات قرآنی در سیستم آموزشی

خبرگزاری شبستان: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به ایرادات و نواقص تعلیمات قرآن در سیستم آموزشی کشور، گفت: اگر زیبایی های کتاب خدا را به جوانان ارائه دهیم تمام جاذبه های دیگر در مقابل قرآن رنگ می بازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، آیت الله محمود محمدی‌ عراقی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری، چهارشنبه(18 مرداد) در افتتاحیه مرحله استانی چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، گفت: برگزاری مسابقات قرآن از سوی اداره کل اوقاف، به عنوان پرچمدار این حرکت بزرگ که به برکت رهنمون های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سطح استان صورت گرفته، اقدام بسیار شایسته و مبارکی است.

 

وی با اشاره به همسان بودن تعداد 12 هزار نفری شرکت کنندگان در مسابقات و فرزندان شهدا در استان، افزود: زمانی که به قرآن نگاه می کنیم میان فرهنگ ایثار و شهادت و فرهنگ قرآنی پیوند عمیقی وجود دارد.

 

آیت الله عراقی، اظهار کرد: علی رغم همه توطئه ها و تهاجمات دشمن که به فرهنگ انقلابی و قرآنی طراحی کردند، به برکت روح قرآنی مردم و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و انفاس قدسی بنیان گداز امام راحل نتوانستند موفق شوند.

 

وی ابراز کرد: علی رغم خیل عظیم جوانانی که با عشق و اخلاص در این گونه برنامه ها شرکت می کنند برای رسیدن به هدف نهایی که مقام معظم رهبری می فرمایند 20 میلیون حافظ در کشور باید داشته باشیم، فاصله زیادی داریم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه قرآن کریم گرانبهاترین و پرارزش ترین سرمایه مسلمانان است، گفت: پیامبر اکرم(ص) در وصیت و سفارش به مسلمانان می فرمایند که کتاب خدا و عترتم را به عنوان دو شیء گرانبها و ثقل کبیر در بین شما به یادگار می گذارم.

 

وی اضافه کرد: در وصیت نامه سیاسی، الهی امام(ره) هم به قرآن و عترت که رمز پیروزی و موفقیت و درمان همه درهای فردی و اجتماعی است، اشاره شده است.

 

آیت الله عراقی، تصریح کرد: قرائت و حفظ قرآن کریم شایسته است ولی مهم تر از آن فهم پیام قرآن و عمل کردن به آن است به گونه ای که بتوانیم با تمام وجود درک کرده و در زندگی فردی و اجتماعی پیاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید اخلاق ما قرآنی شده و روحمان با قرآن مأنوس شود، اذعان کرد: اگر زیبایی های کتاب خدا را به جوانان ارائه دهیم تمام جاذبه های دیگر در مقابل قرآن رنگ می بازد.

 

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری، خاطرنشان کرد: اگر آنچنان که شایسته نظام است جامعه ما قرآنی نشده این نقص و ضعف را باید در خودمان جستجو کنیم.


وی بیان کرد: سیستم آموزشی ما خود را برای تعلیم کتاب خدا آماده نکرده است به گونه ای که از ابتدای مدرسه تا فارغ التحصیلی کلاس آموزش قران در مدارس و دانشگاه ها وجود دارد اما فارغ التحصیلان ما حتی در روخوانی قرآن کریم هم مشکل دارند.


آیت الله محمدی عراقی، ابراز کرد: زمانی که موضوع سند تحول آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح بود بنده اعلام کردم که ما در آموزش زبان قرآن و زیباییی های آن عاجزیم.

 

وی با تأکید بر ضرورت حل این مشکل، اظهار کرد: هدف از آموزش عربی یا همان زبان قرآن این است که جوانان و نوجوانان ما از خواندن قرآن و درک آن لذت ببرند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، بیان کرد: این امتیاز بزرگی برای ملت ایران است که فرهنگ و ادبیاتی دینی و قرآنی دارد اما متأسفانه ما با آن بیگانه شده ایم.

 

وی تصریح کرد: هویت ملی و هویت دینی ما با ادبیات قرآنی عجین شده است که تبلور آن را می توان در اشعار مملو از عرفان حافظ، سعدی و مولانا دید اما متأسفانه جوانان ما با این زیبایی های قرآن و آثار و منابع ارزشمند فرهنگی و ادبی ایران آشنایی ندارند.


آیت الله محمدی عراقی، هشدار داد: آسیب های فرهنگی و اجتماعی ما از این کم توجهی و ضعف و اهتمام نداشتن به این فرهنگ دینی و قرآنی سرچشمه می گیرد.

 

کد خبر 647752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha