ارسلان مهدوی که از مازندران با نمایش " شور سما " در بخش خیابانی بیست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر سوره شرکت کرد، به خبرنگار شبستان گفت: ما تاکنون 30 آیین از آیین های مازندرانی را جمع کردیم که 8 آیین را در قالب درام در نمایش " شور سما " لحاظ کردیم. آیین ونوشه گردی، رقص تبر، مراحل کاشت، داشت و برداشت و گلیم و جاجیم بافی از جمله آیین هایی است که در این نمایش لحاظ شده است.
مهدوی در توضیح آیین ونوشه گردی تصریح کرد: ونوشه به معنای بنفشه است. در آیین ونوشه گردی حدود 14 دختر و 14 پسر به دنبال ونوشه می گردند. دختر و پسرهایی که هم را دوست دارند در کنار هم راه می روند. اگر دختری ونوشه را پیدا کند، هر کس می تواند او را به عنوان عروس انتخاب کند. پسری که ونوشه را پیدا کند، می تواند از هر دختری خواستگاری کند.
وی با بیان اینکه اولین بار است که در جشنواره تئاتر سوره شرکت می کنم، عنوان کرد: نمایش " شور سما " در بسیاری از جشنواره ها از جمله جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام که در بین 13 کشور در گلستان برگزار شد، توانست برگزیده شود. متاسفانه جشنواره تئاتر سوره برخی امکانات را ندارد. به عنوان مثال ما نیاز به سیستم صوتی داشتیم و من با دبیرخانه جشنواره تماس گرفتم اما آنها گفتند که سیستم صوتی ندارند و من مجبور شدم از ساری سیستم صوتی اجاره کنم و با خود به تهران بیاورم.
مهدوی با اشاره به اینکه یکی از رسالت های من شناسنامه من است، بیان کرد: ما با لباس مازندرانی به تهران آمدیم. رسالت ما زنده نگه داشتن شهر، آیین و فرهنگ ماست. تهاجم فرهنگی و جنگ نرمی ایجاد شده است. در چنین شرایطی به کار گیری آیین و فرهنگ ایرانی در تئاتر، مدیریت بحران است.
وی خاطرنشان کرد: اگر هنرمند کارش را خوب انجام دهد، مخاطب را جذب می کند. ما باید کاری کنیم که نه با زور، بلکه با کار خوب بیننده ها را از شبکه های ماهواره ای به سمت رادیو، تلویزیون و تئاتر خودمان جذب کنیم. ما از طریق تئاتر می توانیم جوانان را با فرهنگ غنی ایرانی آشنا کنیم. اقوام مازنی بیش از 10 هزار سال قدمت دارند. ایران کهن است و فرهنگ غنی دارد. ما باید با استفاده از هنر فرهنگ و آیین خود را به جوانانمان نشان دهیم.
گفتنی است، در اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر سوره دیپلم افتخار بهترین موسیقی و یک سکه تمام بهارآزادی به ارسلان مهدوی برای نمایش «شور سما» از مازندران اهدا شد. این نمایش همچنین در بخش طرح و ایده نیز مورد تقدیر ویژه قرار گرفت و لوح تقدیر و نیم سکه بهار آزادی را از آن خود کرد.
گفتگو از مریم داوری
نظر شما