مجید احمدی ، مدیر گالری فردا درباره برپایی نمایشگاه فرامرز پیل آرام پس از نزدیک به نیم قرن به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: این نمایشگاه با عنوان «دیداری با نادیده های فرامرز پیل آرام» از روز جمعه 20 مرداد در گالری فردا برپا می شود، در واقع آثار این نمایشگاه را ما بعد از نزدیک به نیم قرن به نمایش درآورده ایم، این آثار کارهای طراحی، نقاشی فرامرز پیل آرام هستند.
وی خاطر نشان کرد: در نمایشگاه«دیداری با نادیده های فرامرز پیل آرام» 50 اثر از این هنرمند به نمایش در می آید 45 اثر از طراحی های این هنرمند و 5 اثر نقاشی به نمایش در می آید.
مجید احمدی درباره اینکه آیا این آثار برای فروش است و قیمت فروش آثار گفت: این آثار برای فروش است و قیمت این آثار از 7 میلیون تومان تا 70 میلیون تومان است.
مدیر گالری فردا درباره وجه هنری نمایشگاه آثار فرامرز پیل آرام اظهار داشت: مهمترین ویژگی این نمایشگاه این است که در گذشته خیلی ها نقاشی ها و نقاشیخط های پیل آرام را دیده اند، ولی کمتر کسی طراحی های این هنرمند را دیده اند، اغلب افراد فرامرز پیل آرام را با نقاشیخط و نقاشی سقاخانه ای می شناسند ولی کمتر کسی به طراحی و قدرت قلم این هنرمند در این حوزه اشراف دارد.
مجید احمدی افزود: ما آمده ایم در این نمایشگاه تا به وجه طراحی این هنرمند بپردازیم همه آثار این نمایشگاه مورد تایید کارشناسان این حوزه و خانواده پیل آرام است.
فرامرز پیلارام (۱۳۱۶ – ۱۳۶۲ شمسی) نقاش و خوشنویس معاصر ایرانی بود؛وی از پیشگامان مکتب سقاخانه و خط نقاشی در ایران است.استعداد وی در نقاشی و تمایلش به ادامه آن باعث شد که پس از پایان دوران دبستان، به هنرستان هنرهای زیبای پسران راه یابد.در این هنرستان تحت نظر استادانی چون محسن وزیری، شکوه ریاضی و اصغر محمدی، نقاشی میآموخت. در زمینه مینیاتور محمود فرشچیان، عباس معیّری و مقیمی آموزشگری میکردند.پیلارام همواره در پی به تصویر کشیدن نمادهای اصیل ایرانی بود. در کارهای اولیه اش مُهرهایی را که در قدیم به جای امضا از آن استفاده میکردند، بزرگ نمایی کرد و زمینهای کتیبه گونه به وجود آورد و در آن نمادهای مذهبی، مانند عَلَم و پنجه، را با اشکال هندسی درآمیخت. او با علاقه و توجه به هنرهای سنّتی ایرانی، نظیر کاشیکاری و در مسیر یافتن راههای نو برای «ترکیب بندی» های جدید، و دریافت این مطلب که خط فارسی، بویژه نستعلیق، در تلفیق با نقاشی ویژگی ممتازی به تابلوها می بخشد، به آموختن خطاطی در انجمن خوشنویسان پرداخت و سپس مدتی در آنجا تدریس کرد. از آن پس، خط دستمایه اصلی آثار او شد. ازاینرو می توان او را از پیشگامان نقاشیخط در ایران دانست .
علاقمندان برای بازدید از نمایشگاه «دیداری با نادیده های فرامرز پیل آرام» از 20 تا 25 مرداد از ساعت 16 تا 20 می توانند به خیابان کریمخان زند، زیر پل کریمخان، خیابان حسینی، کوچه اعرابی ۶، پلاک ۲ واحد ۲ گالری فردا مراجعه کنند.
نظر شما