به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، علی اصغر جمعه ای امروز(17مرداد) در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت روز خبرنگار گفت: برجام در رفع بسیاری از مشکلات کشور تاثیر گذار بوده است.
وی با اشاره به درک نتایج واثرات برجام توسط فعالان اقتصادی اظهارداشت: تا پیش از برجام کشتیرانی ما حضور موثر نداشت و بعد از این توافق بود که دوباره دائر و فعال شد یا بحث بیمه کالاها که با توافق برجام در برخی موارد به یکسوم و حتی یکچهارم کاهش یافت ضمن اینکه امنیت صادرات را افزایش داد.
جمعه ای با گلایه از افرادی که نادانسته به این سند بینالمللی و مسئولان دولتی انتقاد میکنند گفت: منتقدان این دستاورد بزرگ علاوه بر اینکه کاستی این تفاهم نامه را منعکس می کنند باید به اقدامات مثبتی که این تفاهم در کشور داشته است نیز توجه کنند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: معتقدهستم هرکس بخواهد برجام را برهم بزند با رئیس جمهور آمریکا عهد اخوت بسته است.
جمعه ای با اشاره به اینکه قبل از برجام بسیاری از مواد اولیه صنایع با چند واسطه وارد کشور می شد ابراز داشت: هم اکنون به طور مستقیم از مقصد به مبدا ارسال می شود.
تولیدکننده ایرانی به لطف برجام دیگر مشکل بانکی ندارد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با اشاره به انعقاد قرارداد همکاری 23 بانک بین المللی با بانک های ایرانی در حوزه تجارت خارجی اظهار کرد: این موضوعات می تواند باعث ارتقای گردش مالی در بخش صنعت شود که در نهایت به رونق تولید منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه تولیدکننده ایرانی به لطف برجام دیگر مشکل بانکی ندارد افزود: در حال حاضر دهها بانک در دنیا روابط بانکی خود را با بانکهای مختلف و از جمله بانک ملی و بانک توسعه صادرات و ...برقرار کردند و صادرکننده و تولیدکنندگان هماستانی میتوانند از ظرفیت آنها استفاده کنند.
جمعه ای افزایش فروش نفت و میعانات گازی را از دیگر دستاوردهای برجام دانست و گفت: معتقدهستم برجام نوعی بده بستان بود که طبیعتا در آن دو طرف باید امتیازاتی بدهند.
افزایش صادرات دراستان سمنان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه وضع صنعت در کل کشور خوب نیست اضافه کرد: در استان نیز همینگونه بوده البته کمی وضعیت بهتری داریم.
وی به افزایش صادرات کالا از استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این استان با توجه به قرار داشتن در مسیر چهارراه مرکز کشور، ظرفیت لازم را برای حضور سرمایهگذاران خارجی و داخلی دارد .
جمعه ای تصریح کرد: با وجود کاهش صادرات کالاها در چهار ماه گذشته در کشور، صادرات در استان سمنان از نظر ریالی 23 درصد و از نظر وزنی 8.2 درصد افزایش داشته است.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه استان سمنان از ظرفیت معدنی قابل توجهی در کشور برخوردار است افزود: باید برای صادرات این کالای اساسی برنامه های ویژه ای تصمیم گیری شود.
وی با اشاره به اینکه استان سمنان به عنوان بزرگترین استان تولیدکننده گچ در کشور است اظهارداشت: در این مدت حداقل بیش از 30 هزار تن صادرات گچ داشتیم که این صادرات از طریق گمرک استان انجام نشده و لذا آمار آن هم در صادرات استان نیامده است.
جمعهای با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی استان سمنان و روابط تجاری آن با سایر سرمایهگذاران خارجی بیان کرد: تاکنون اقدامات زیادی از سوی دولت برای جذب سرمایهگذاران خارجی در پروژههای اقتصادی این استان انجامشده است.
وی ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی را ازجمله مهمترین اهداف دولت برای جذب سرمایهگذاران خارجی عنوان کرد و گفت: رونق صادرات کالاهای غیرنفتی از این استان و تولیدات صنعتی به سایر کشورهای جهان در اولویت اهداف قرار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان تصریح کرد: عمده کالاهای وارداتی شامل مواد اولیه کارخانجات، ماشینآلات خط تولید و اجزا و قطعات آنها است.
نظر شما