«جلوه هایی از مدیریت امام علی (ع) یا اخلاق کارگزاران نظام در جمهوری اسلامی» را بخوانید

خبرگزاری شبستان:«جلوه هایی از مدیریت امام علی (ع) یا اخلاق کارگزاران نظام در جمهوری اسلامی» کتابی که با ارایه« شیوه‌های مدیریت»، «عوامل موفقیت مدیر»،« آفات مدیریت»، و «اخلاق مدیران» می تواند شما را در پیشبرد اهدافتان یاری دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،بر طبق جهان بینی اسلام، مدیریت برای انسان اساس و پایه است و وظایف مدیر باید بر مبنای اصول دین باشد. مدیریت صحیح و اسلامی می‌تواند از ضعیف‌ترین ملت‌ها، قوی‌ترین‌ها را بسازد. وظایف و صفات مدیر خوب، در برخورد با خود، خدا و مردم روشن می‌شود. یک مدیر باید همواره به یاد خدا باشد و از او بترسد. حضرت علی (ع)، هنگام وصیت به فرزندانش، 14 بار کلمه الله را به کار برد. ایشان مدیران را به برخورد نیکو با مردم ؛ خوش بینی، رعایت عدل و انصاف و دوری از شتابزدگی، برخورد ناپسند و کینه توزی سفارش کردند.

اخلاق مدیران در نظام اسلامی باید شش اصل رعایت تعهد، ادای امانت، پرهیز از مال حرام و رشوه، عدل، پرهیز از پاداش ناروا،‌ دوری از جاه دوستی و مال خواهی را شامل شود:

مهم‌ترین آفات مدیریت از دیدگاه حضرت علی (ع)، عمل گرایی بدون توجه به نتیجه کار، خود فراموشی، سختگیری و خشونت، انحصار طلبی، فاصله گرفتن از مردم، بی توجهی به فقرا، غرور و غفلت هستند.

 سعه صدر، نیروی انسانی، قانون و بصیرت از ابزارهای مدیریت هستند که مدیر را در رسیدن به هدف یاری می‌دهند.

نویسنده در کتاب حاضر ضمن تعریف مدیریت و ارکان آن در اسلام موضوعاتی مانند شیوه‌های مدیریت، عوامل موفقیت مدیر، آفات مدیریت، و اخلاق مدیران را مطرح و مدیریت را ازدیدگاه بزرگانی چون افلاطون، ابن خلدون،‌ارسطو و ابوعلی سینا و مولوی بررسی کرده است.

 در بخشی از این اثر با عنوان استاد کل مدیریت می خوانیم:

«امیرالمومنین علی (ع) مکتب نبوی را آموزش داد تا درس ارزش های انسانی اسلامی دهد، او آمد تا هادی افکار پریشان در وادی خیال و ساقی معارف دقیقه در جام الفاظ رقیقه و لطیفه باشد ، او قیام کرد تا نهج و طریق حق را در سایه نهج البلاغه خود ترسیم کند. مربی انسان اگر با کسی ناراحت است به خاطر دشمنی ظلم نمی کند و به خاطر دوستی مرتکب گناه نمی شود. این سخن حکیمانه مولا در نهج البلاغه ترسیم جامعی از انسانیت است: «لایخیف علی من یبغض ولا یاثم فیمن یحب» پرهیزگار بر کسی که با او دشمنی دارد ظلم رو نمی دارد و به خاطر کسی که دوست دارد گناه نمی کند.

  روابط اجتماعی انسان در نظام اسلامی باید هماهنگ با نظام تکوینی وی باشد و برقراری این انسجام ، مستلزم آشنایی با تمام حقیقت انسان و تمام حقیقت جهان هستی است، زیرا جوامع انسانی با تمام آفرینش در شرایط گوناگون ارتباط دارند و آفرینش کامل به جهان و انسان برای  جز آفریدگار آنها و معصومین میسر نیست. لذا تنظیم روابط اجتماعی انسان ها – که بارزترین آنها به صورت خدمات اداری و کارگشایی کارگزاران نظام اسلامی ظهور می یابد – فقط با هدایت الهی خواه بود و چون رعایت اخلاق و عواطف از بهترین چهره های حقوق معنوی انسان ها در نظام اسلامی بشمار می آید«.

جلوه هایی از مدیریت امام علی (ع) یا اخلاق کارگزاران نظام در جمهوری اسلامی  اثر حجت الاسلام دکتر حسن کمالی  را موسسه انتشارات «مدبر» چاپ کرده است.

کد خبر 647517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha