ناصر سعد، مدیر کل دفتر حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه به خبرنگار شبستان گفت: کلیه موقوفات و رقبات این سازمان که بالغ بر یک میلیون رقبه در سراسر کشور است دارای وقفنامه و سوابق وقفی بوده و تاکنون نیز طبق وقف عمل شده است اما در عین حال تعدادی از این اموال دارای سند رسمی نیستند.
وی با اشاره به رشد میزان صدور سند مالکیت برای موقوفات کشور گفت: بر اساس برآورد سازمان اوقاف در سال 88 نزدیک به 36 درصد موقوفات دارای سند بودهاند و در سال جاری این مقدار به 40 درصد افزایش یافته است.
سعد خاطرنشان کرد: سنددار شدن کلیه موقوفات با ادامه روند کار در سالهای گذشته بیش از 139 سال به طول میانجامد، به همین دلیل سازمان اوقاف با هماهنگی با سازمان ثبت اسناد کشور و امضای تفاهمنامهای در این زمینه این زمان را به 5 سال تقلیل داد.
وی با تشریح عملکرد سال گذشته این سازمان تصریح کرد: ما در سال 76 به شکل میانگین، در سال یکهزار سند برای املاک وقفی داشتهایم که این میانگین در سال 88 به 7 هزار سند در سال 89 به بیش از 8 هزار سند افزایش یافت و عملکرد سال گذشته در این زمینه بیانگر حرکت جهشی در این مسیر است.
مدیر حقوقی سازمان اوقاف یادآور شد: پیشبینی شده در سال 90 بیش از 10 هزار سند برای املاک و اراضی موقوفه صادر و تحویل گرفته شود که بر این اساس 80 هزار تقاضای ثبت و تعیین حدود انجام شده است و اگر ملاک ارزیابی ما در پیشبینی زمان دریافت سند مالکیت برای کلیه موقوفات همین دو سال اخیر باشد، میانگین 139 سال به 15 سال میرسد اما اگر عملکرد سالهای آینده را نیز محاسبه کنیم در طول مدت 5 سال کلیه موقوفات کشور دارای سند مالکیت منگولهدار میشوند.
وی افزود: سال گذشته سهمیه معین شده در کل کشور برای ثبت سند موقوفات، نزدیک به 40 هزار عملیاتی ثبتی بوده است یعنی رشد دو برابری هم در تقاضای ثبت، هم در تعیین حدود و هم در گرفتن سند مالکیت قطعی.
مدیر حقوقی سازمان اوقاف یادآور شد: استانهای کرمانشاه و ایلام در ثبت سند موقوفات خود در مقایسه با سایر استانها از وضعیت خوبی برخوردار هستند و استان ایلام در حال پایان است و در استانهای بزرگتر املاک وقفی وسیعتر است وضعیت ثبت اسناد نیز کلی عقبتر از دیگر استانها است البته سهمیه ثبتی آنها در سال جدید، بیشتر در نظر گرفته شده و میبایست تلاش مضاعفی را در سنددار کردن املاک وقفی خود داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما