به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رییس جمهور در نشست خبری امروز گفت: کار خبرنگاری کار ظریف و دقیقی است و خبرنگاران واسط بین مردم و مسئولان هستند و مشکلات جامعه را به مسئولان منتقل می کنند و چشمان تیزبین جامعه ما هستند و به نوعی بر کار مسئولان نظارت می کنند.
وی نظارت خبرنگاران بر مسئولان را امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: این کار بسیار مهم است و امیدوارم خدا توفیقات ما برای خدمت به اسلام و نظام را بیشتر کند.
امیری با یادآوری دو مراسم باشکوه تنفیذ و تحلیف اظهار داشت: مهمترین کار بعد از تحلیف معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس بود که براساس آئین نامه داخلی مجلس رئیس جمهور دو هفته بعد از تحلیف فرصت دارد وزرا و برنامه هایشان و برنامه های دولت را به مجلس معرفی کند که امروز شخصا بنده این لیست را به لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه کردم و وی دستور اعلام وصول داد و در هفته آینده از روز سه شنبه دستور مجلس شورای اسلامی رسیدگی به رای اعتماد وزرای دولت دوازدهم آغاز می شود.
وی ادامه داد: اسامی وزرا به این شرح است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی؛ اطلاعات، سیدمحمود علوی؛ امور اقتصادی و دارایی، محمود کرباسیان؛ امور خارجه، محمدجواد ظریف؛ آموزش و پرورش، سیدمحمد بطحایی؛ بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سیدحسن قاضی زاده هاشمی؛ کار تعاون و رفاه اجتماعی، علی ربیعی؛ جهاد کشاورزی، محمود حجتی؛ دادگستری، سیدعلیرضا آوایی؛ دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر حاتمی؛ راه و شهرسازی، عباس آخوندی؛ صنعت معدن و تجارت، محمد شریعتمداری؛ فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی؛ کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی؛ نفت، بیژن نامدار زنگنه؛ نیرو، حبیب الله بی طرف و ورزش و جوانان، مسعود سلطانی فر.
امیری عنوان کرد: تعداد وزارتخانه ها ۱۸ عدد است و برای وزارت علوم فعلا رئیس جمهور کسی را پیشنهاد نکرده اند که موضوع در حال بررسی است و در فرجه باقی مانده یعنی دو هفته بعد از تحلیف وزیر علوم هم معرفی خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد جای خالی زنان در میان وزرای دولت دوازدهم تصریح کرد: آقای رئیس جمهور برای انتخاب کابینه با افراد مختلف از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی مشورت داشتند و فراکسیون زنان مجلس هم پیشنهاداتی داشتند و به صورت رسمی و غیر رسمی هم اطلاعات به ایشان رسید و در نهایت وی به نتیجه گیری است که لیستش را امروز ارائه دادند و بررسی جامع برای پیشنهادها انجام دادند.
معاون پارلمانی رییس جمهور در مورد حضور اعضای شورای نگهبان در مراسم تحلیف عنوان کرد: طبق قانون اساسی تحلیف باید در مجلس و با حضور اعضای شورای نگهبان باید باشد و طبق قانون اساسی حضور شورای نگهبان در سه دسته اختیار، الزام و الزام تشریفاتی دارد.
وی با تاکید بر این نکته که حضور اعضای شورای نگهبان در مراسم تحلیف الزام تشریفاتی است، تصریح کرد: از نظر قانون اساسی لازم نیست کلیه اعضا در این مراسم حضور یابند و بیش از دو نفر عضو اعضای این شورا تلقی می شوند که ۶ نفر از حقوقدانان و ۲ نفر از فقها حضور داشتند و مراسم تحلیف کاملا قانونی انجام شده و هیچ تردیدی در آن نیست.
وی یادآور شد: در دوره های قبل هم تعداد اعضای شورای نگهبان در در مراسم تحلیف کامل نبوده است.
امیری در مورد انتصاب معاونین دیگر رئیس جمهور عنوان کرد: به خود معاونین اعلام شده و حکم آن ها هم به زودی زده می شود.
معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص فرآیند رای اعتماد وزرا گفت: ما در معاونت مجلس دوره های گذشته رای اعتمادها را بررسی کرده و دستورالعمل رای اعتماد به وزرا را به دولت ارائه کردیم که در آن وزرا را به ۴ کار گروه تقسیم کردیم و بر این اساس دستورالعمل را به وزرای پیشنهادی ارائه کرده و تمهیداتی را فراهم کردیم که نمایندگان به راحتی به رای اعتمادها بپردازند و وزرا هم در کمیسیون های مجلس حضور یابند.
وی در مورد کار گروه مطالبه رفع حصر در مجلس یادآور شد: هنوز در این مورد با من که رابط بین دولت و مجلس هستم صحبتی نشده است و اگر بگویند آن را به رئیس جمهور منتقل خواهیم کرد.
امیری در مورد رای اعتماد تصریح کرد: من پیش بینی می کنم همه وزرا رای اعتماد بالایی از مجلس کسب خواهند کرد.
وی در واکنش به اظهارات خاکی صدیق و انتخاب وی به عنوان وزیر علوم گفت: غیر از این لیست هر اسم دیگری که منتشر شده گمانه زنی است.
معاون پارلمانی رییس جمهور علت برگزار نشدن دیدار هیات رییسه مجلس با رئیس جمهور برای تعیین اعضای کابینه دوازدهم را علت خاصی ندانست و گفت: تعدادی از اعضای هیات رییسه در غالب فراکسیون ها با رئیس جمهور دیدار کردند و دیدار هیات رییسه مجلس با رئیس جمهور هم منعی ندارد و انجام خواهد شد.
امیری در واکنش به دعوت نشدن از مولوی عبدالحمید در مراسم تحلیف تصریح کرد: تنوع رای دکتر روحانی از همه قومیت ها بوده و البته میزبان تحلیف مجلس بوده و توضیحات رئیس مجلس در این مورد را باید بپذیریم.
وی از انتشار سندی دال بر پرداخت مبالغی به نمایندگان در برابر رای اعتماد وزیر کار اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: در صورت وجود چنین خلافی با آن برخورد خواهیم کرد.
امیری در مورد لایحه تفکیک سه وزارتخانه از سوی دولت تاکید کرد: دولت منتظر نظر مجلس در مورد این لایحه است و این لایحه را هم استرداد نداده است.
وی در پایان مراسم تحلیف رییس دولت دوازدهم را مراسم بی نظیری دانست و تصریح کرد: برخی ها با پرداختن به مساله سلفی نمایندگان با خانم موگرینی می خواهند این مراسم را به حاشیه بکشانند.
امیری عنوان کرد: موبایل هایی که در تصویر می بینید برای ضبط سخنان خانم موگرینی بوده و یک نفر بیشتر سلفی نگرفته است.
وی ادامه داد: تعدادی از نمایندگان از رهبری نشان فتح گرفته اند و در حق این افراد درشت نمایی شده و عکس های سلفی بسیاری در این جلسه گرفته شد.
نظر شما