به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، همزمان با برگزاری مراسم تقدیر از بانو علویه همایونی و مراسم سالگرد بانو مجتهده امین از سوی دفتر تخصصی بانوان آفتاب سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، بسیاری از صفات این چهرههای ارزشمند، برای قرآنپژوهان ایران زمین، بار دیگر بازگو شد.
مریم پورحسینی استاد محقق و پژوهشگر مدرسه علمیه مشهد و از شاگردان با واسطه مرحوم همایونی است که سالها قبل توسط استاد مرحوم طه (ره) که برای سخنرانی ایشان را به مشهد دعوت میکرد در جلسات عمومی با ایشان آشنا شد.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان اظهارداشت: به عنوان کسی که سابقه استاد راهنما در بیش از یکصد پایان نامه سطح دو و سه حوزه را داشتم متوجه شدم زمانی که میخواستم از مخزنالعرفان بانو امین صحبت کنم بسیاری از طلاب نارضایتی خودشان را اعلام میکردند و علت را در وجود و پیدایش عرفانهای نوظهور وارداتی و کاذب میدانستند و متاسفانه کلمه عرفان از قداست و ارزشمندی خود جدا شده بود.
وی افزود: این موضوع مرا بر آن داشت تا سطر به سطر مخزنالعرفان را بخوانم و شیوه تفسیری بانو امین را استخراج کنم تا اینکه در یک نشست نهایی برای کنگره بانو امین که در تهران برگزار شد مقالههای با عنوان نور و اندیشه امامان در مخزنالعرفان تهیه و تنظیم و در آن کنگره مطرح کردم و توانستم با این روش به آنها ثابت کنم آنچه که خانم امین در بحثهای تفسیریشان دارد چیزی جز اندیشه اهل بیت معصومین نیست.
پور حسینی افزود: پس از آن به اصفهان دعوت و به محضر بانو همایونی شرفیاب شدم و سال گذشته در مراسم روز هفتم فوت بانو سخنرانی در مورد وی در منزلشان داشتم.
وی ادامه داد: در مشهد نیز یادوارهای برای بانو علویه همایونی توسط موسسه تحقیقی نرجس در راستای معرفی شخصیت و آثار ایشان برگزار شد.
این محقق اهل مشهد گفت: امسال نیز به دعوت دوستان به اصفهان آمدم و در جلسه نشست علمی بانوان، مطالبی با عنوان اصالت زن با توجه به کتاب زن مظهر خلاقیت اله بانو همایونی بیان کردم.
پور حسینی با بیان اینکه بانو علویه همایونی با نگاهی نو و بیانی بسیار ظریف به جایگاه زن در عالم هستی و وظایف او اشاره دارد، اظهارداشت: بانو همایونی با الهام از آیات قرآن کریم و شاگردی محضر اهل بیت معصومین(ع) دیدگاههای خودشان را درباره زن به همراه تحلیل مسائل اجتماعی و پاسخ به شبهات روز ارائه دادند.
وی ادامه داد: نقطهنظر این عالم گرانقدر از آن رو حائز اهمیت است که ایشان بخشی از عمر خودشان را در دوره طاغوت با آن ویژگیهای خاص گذرانده و در حین حضور اجتماعی با رعایت تقوا توانستند موفقیتهای فراوانی کسب کنند.
وی گفت: قسمتی از دوره شکوفایی و به ثمر نشستن اندیشههای آن مرحومه در دوران رهبری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بوده که با توجه به وسعت میدان عمل بسیار خوش درخشیدند.
استاد پور حسینی با اشاره به کتاب «زن مظهر خلاقیت الله بانو همایونی» اظهار داشت: بانو همایونی جلد دوم کتاب زن مظهر خلاقیت الله را در دهه هفتاد قلم زد، سالهایی که فضا معطر به عطر شهیدان و رهنمودهای رهبری و فضا برای ظهور فضیلتها و کرامتهای انسانی مهیا بودهاست.
وی با اشاره به خالی بودن محیطهای علمی از زنان فقیهه در آن زمان بیانکرد: بانو همایونی این مسئله را خسارت عظیم دانسته و نشانگر غفلتزدگی و دون همتی آنان میداند و به زنان جامعه متذکر میشود که مرحوم مجلسی چهار دختر خود را مجتهد تربیت کرده است.
پورحسینی افزود: بانو همایونی بیانات امام راحل را در مورد زنان پیامبرگونه میدانند و همین محرکی است که زنان را به صحنه جامعه دعوت و آنان را کنگرهدار، سیاستمدار و سخنران میکند.
نظر شما