زمینه تعامل در جشنواره سوره کم شده است/ تئاتر در دنیا هنر دولتی است

خبرگزاری شبستان: صباغ گفت: باید با فرهنگسازی کاری کنیم که مخاطبان تئاتر علاوه بر حض بصری و شنوایی، جنبه معنایی اثر را دریافت کنند.

کیوان صباغ، از نویسندگان و کارگردانان تئاتر که از خراسان رضوی با نمایشاتاق  1216 در بخش صحنه ای بیست و پنجمین جشنواره تئاتر سوره شرکت کرده است در مورد نمایش خود به خبرنگار شبستان گفت: موضوع نمایش  اتاق  1216 در مورد یک مفسد اقتصادی است که به یک اتاق در هتلی در مشهد که پنجره ای رو به حرم دارد، پناه آورده است. این فرد با یکی از خانم‌های پرسنل هتل آشنا می شود و اتفاقات بعدی رقم می خورد.  نمایش به صورت رئالیستی به مخاطب ارایه می شود اما در نهایت با یک اثر رئال جادویی روبرو هستیم.

 

صباغ با بیان اینکه چهارمین بار است که در جشنواره سوره شرکت می‌کنم، عنوان کرد: برای اجرای نمایش اتاق 1216، 30 جلسه تمرین در طول سه ماه داشتیم. نوشتن نمایشنامه هم حدود یک و ماه نیم زمان برد. در این نمایش سعید صادقی، تارخ اردشیری و زینب مشعل‌دار بازی می‌کنند. در سه دوره قبلی که در جشنواره تئاتر سوره شرکت کردم، یکی از جایزه های اصلی کارگردانی را کسب کردم.

 

وی برگزاری بخش منطقه‌ای را از مزیت‌های جشنواره تئاتر سوره دانست و افزود: برگزاری جشنواره منطقه‌ای باعث می‌شود افرادی که آثارشان به جشنواره سراسری راه پیدا نکرده است کار همدیگر را ببینند، با یکدیگر آشنا شوند و از تجربیات هم استفاده کنند.

 

این نویسنده و کارگردان تئاتر کاهش زمینه تعامل شرکت کنندگان در جشنواره تئاتر سوره را از نقاط ضعف این جشنواره برشمرد و گفت: قبلا در جشنواره تئاتر سوره تمام گروه‌های شهرستانی و تهرانی از روز اول به جشنواره می آمدند و تمام کارها را می دیدند. الان شرایط به گونه ای است که گروه شرکت‌کننده باید یک روز قبل از اجرا بیاید و یک روز بعد هم برود. این باعث می شود که شرکت کنندگان نتوانند کارهای همدیگر را نبینند و بدین ترتیب زمینه  تعامل بین آنها کم می شود.

 

صباغ خاطرنشان کرد: جشنواره سوره ماه که به پایان رسد، اجرای نمایش خود را شروع می کنیم. مشکلات در زمینه اجرای نمایش در تمام شهرها وجود دارد. این مشکلات در بین اکثر شهرستان ها مشترک است. متاسفانه اقدامی برای رفع این مشکلات صورت نمی گیرد و سنگین تر است که در این زمینه چیزی نگویم.

 

این نویسنده و کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه تئاتر هنر اقلیت و خاص است، اظهار داشت: در تئاتر باید سلایق و علایق همه مردم در نظر گرفته شود . باید با توجه به جغرافیا و آداب و رسوم هر منطقه آثار فرهنگی از جمله تئاتر تولید شود. این باعث استقبال مردم از هنر می شود. البته تئاتر برای اقلیت و سینما برای اکثریت است. تئاتر یک هنر عام نیست که انتظار داشته باشیم، مردم همان قدر که به سینما می روند به تئاتر هم بروند. ما باید فرهنگسازی کنیم تا مخاطبان تئاتر تنها جنبه سرگرمی تئاتر را در نظر نگیرند و علاوه بر حض بصری و شنوایی جنبه معنایی اثر هنری را دریافت کنند. این امر مستلزم فرهنگسازی است.

 

وی با بیان اینکه تئاتر در همه جای دنیا هنر دولتی است، خاطرنشان کرد: در کشور ما تئاتری ها حمایتی که باید از دولت بگیرند را نمی گیرند، در نتیجه من تئاتری برای امرار معاش مجبور می شوم کارهایی کنم که تماشاچی را جذب کنم. تماشاچی رکن اصلی تئاتر است. وقتی حمایتی نباشد مجبور می شویم با چهره های سینمایی، کمدی یا موسیقی مخاطب را به سالن بکشانیم. اینکه بخواهیم برای جذب مخاطب به تئاتر برچسب بزنیم، خوب و پسندیده نیست.

 

گفتگو از مریم داوری

 

کد خبر 647394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha