به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، وحید صاحبکاران، سرپرست پلیس فتا فرماندهی انتظامی گلستان، امروز (16 مرداد) در جمع خبرنگاران گفت: به رغم اینکه مسئله پیشگیری جزو وظایف تعریف شده پلیس فتا نیست و عمدتا این مسئله به دستگاه های دیگر برمی گردد، خود را ملزم می داند که در این حوزه نیز آموزش هایی را برای اقشار مختلف مردم داشته باشد.
وی افزود: در همین راستا اطلاع رسانی و آموزش های همگانی در مدارس و دانشگاه ها، مساجد محلات ، اداره ها و سازمان های مختلف در دستور کار قرار دارد.
صاحبکاران با اشاره به طرح همیار پلیس فتا گفت: پیش نویس این طرح که قرار است از دانش آموزان ابتدایی پایه های پنجم و ششم به عنوان همیار پلیس فتا استفاده کنیم، آماده شده که امیدوارم به زودی نهایی شود.
وی علت اصلی وقوع جرایم در فضای مجازی را عدم آگاهی خانواده ها برشمرد و افزود: عدم آگاهی از قوانین و هم چنین عدم آگاهی نسبت به آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی علل اصلی وقوع جرم در این حوزه است. در همین راستا از ابتدای امسال تاکنون هفت هزار و 200 نفر ساعت آموزش برای اقشار مختلف در استان برگزار و بیش از هفت هزار سی دی و بروشور آموزشی نیز تکثیر و توزیع شد. علاوه براین 5 روز نمایشگاه فضای مجازی در استان برپا و هم چنین 38 دقیقه برنامه تلویزیونی و 72 دقیقه مصاحبه رادیویی تهیه و پخش شده است.
سرپرست پلیس فتا استان با بیان اینکه بیشترین قربانیان جرایم در فضای مجازی، زنان و دختران هستند، خاطرنشان کرد: براساس آمار تشکیل پرونده ها، احضار و دستگیری متهمان نشان می دهد که 80 درصد مجرمان مردان و 20 درصد زنان هستند. یعنی بیشترین طعمه ها و قربانیان جرایم در فضای مجازی را زنان تشکیل می دهند.
وی اعلام کرد: 37 درصد مجرمان فضای مجازی در استان 15 تا 24 سال و بیش از 60 درصد آنها نیز 25 تا 39 سال سن دارند. هم چنین 49 درصد از مجرمان در استان متأهل و 51 درصد مجرد هستند. از نظر سواد نیز 83 درصد دستگیرشدگان نیز دیپلم و کمتر از دیپلم و 17 درصد هم دارای تحصیلات دانشگاهی بودند.
نظر شما