به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل ازروابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، محمدمهدی احمدی در سفر به سمنان گفت: این برنامه در اجرای چارت جدید ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و با هدف حفظ و ایجاد برخی از پست های سازمانی صورت می گیرد.
وی گفت: تهران به دلیل وسعت و گسترگی فعالیت ها و کلان شهری که است از این ادغام مستثنی شده اما ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مراکز استانها به تدریج در ادارات کل ادغام و فعالیت های خود را در چارچوب ادارات کل انجام می دهند.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چارت جدید ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها گفت: به جزء سه تا چهار استان در کشور که دارای چهار معاونت خواهند شد بقیه ادارات کل با سه معاونت فعالیت می کنند.
احمدی افزود: این معاونت ها شامل معاونت سینمایی هنری، فرهنگی مطبوعاتی و توسعه و منابع انسانی است.
وی گفت: در چارچوب جدید بخشی از نمایندگی های فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به اداره تبدیل می شوند.
جشنواره های رضوی تاثیر بسزایی در ارتقای هنر دینی و کاهش آسیب های اجتماعی دارد
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تاثیر ابزار هنر در معرفی فرهنگ نبوی و رضوی در جامعه گفت: برگزاری جشنواره های فرهنگی هنری رضوی تاثیر بسزایی در ارتقای هنر دینی و کاهش آسیب های اجتماعی دارد.
احمدی افزود: مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقدند در حوزه معرفتی برای معرفی و آشنایی جامعه با فرهنگ دینی و رضوی فعالیت ها باید افزایش یابد.
وی با تاکید بر تاثیر اینگونه فعالیت ها در رشد جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی گفت: برای رسیدن به این هدف از هر ابزاری باید استفاده شود تا مفاهیم دینی و مفاهیمی که در ساختن انسان و شکل گیری سبک زندگی متعالی نقش دارد به جامعه منتقل شود.
احمدی ، هنر را یکی از ابزارهای تاثیر گذار دانست و اظهار داشت: جشنواره های رضوی بهانه ای است تا با استفاده از زبان هنر در بخش های نمایش، تجسمی، ادبیات، شعر و ... تا آموزه های دینی و مفاهیم فرهنگ رضوی توسط این ابزار به مخاطبان منتقل شود.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه ترویج مفاهیم دینی در جامعه کاهش آسیب های اجتماعی را بدنبال دارد افزود: با ترویج این مفاهیم و جذب جوانان به اینگونه فعالیت ها دیگر جامعه نگران مسایل و مشکلات اجتماعی نخواهد بود و به تدریج سبک زندگی اسلامی در جامعه توسعه می یابد.
٩٠ درصد از فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مسایل دینی و اعتقادی است
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ٩٠ درصد از فعالیت های این وزارت خانه در حوزه دینی و مسایل اعتقادی است.
احمدی در نشست مدیران خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان سمنان با اشاره به سازمانهای تابعه این وزارت خانه و فعالیت های آنان افزود: عمده فعالیت های این وزارت خانه در امور حج و زیارت، اوقاف و امور خیریه، کانون های مساجد، کتابخانه ای، رسانه ای و مباحث فرهنگ عمومی است.
وی گفت: بخش کوچکی از فعالیت های این وزارت خانه در بخش های دیگر از جمله هنر و موسیقی است که متاسفانه همواره این بخش ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تشکیل نشست های خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی در کشور و استانها اظهار داشت: مهمترین هدف از برگزاری این نشست ها برگرداندن اعضای این خانواده بزرگ به جایگاه اصلی خود و خارج کردن این وزارت خانه از مظلومیت است.
احمدی، شناساندن نهادها و سازمانهای تابعه به ظرفیت های یکدیگر، استفاده معنوی و مادی از ظرفیت های یکدیگر، جلوگیری از اختلافات و مشکلات را از دیگر اهداف این نشست ها دانست.
وی، توزیع عادلانه امکانات در استانها، اصالت دادن به ظرفیت های فرهنگی هنری استانها، تفویض امور به بخش خصوصی و انجام امور نظارتی، هدایتی و حمایتی، مشارکت در فعالیت های فرهنگی هنری، تعامل با چهره های تاثیرگذار نظیر ائمه جمعه و استانداران و داشتن قدرت تحلیل نسبت به ماموریت های محوله را از سیاستهای کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد.
احمدی گفت: این سیاست های ثابت بوده و همواره در دوره های مختلف ملاک عمل است و این امر در دولت تدبیر و امید نیز به طور کامل رعایت شده است.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست از همکاری و فعالیت دستگاههای خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری جشنواره های فرهنگ رضوی در استان سمنان تجلیل کرد.
آغاز به کار دولت دوازدهم فصلی نو برای ترویج مسایل فرهنگی و اسلامی است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: آغاز کار دولت دوازدهم فصلی نو برای ترویج مسایل فرهنگی و اسلامی ناب و اصیل بر اساس منویات نظام جمهوری اسلامی است.
محمدرضا سوقندی افزود: بسیاری از چالش های اقتصادی و اجتماعی جامعه را با فرهنگ سازی های اصولی می توان برطرف کرد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان این رویکرد را در چهار سال آینده اتخاذ می کند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای دقیق منویات رهبر انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی نیازمند توجه به شاخصه های فرهنگی است و باید با هماهنگی بیش از پیش دستگاه های اجرایی پیوست های فرهنگی در برنامه های اشتغالزایی مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: دستگاه های اجرایی خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی مکمل یکدیگر هستند و باید با اتخاذ تدابیری هدفمند بیش از گذشته برای افزایش رفاه اجتماعی در جامعه قدم بردارند.
سوقندی تصریح کرد: هریک از نهادها و دستگاه های اجرایی خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی از ظرفیت های ارزشمندی برای اجرای منویات رهبر انقلاب در بحث تولید و اشتغال برخوردارند و توجه به دیدگاه های فرهنگی در درازمدت می تواند به رشد و شکوفایی ایران اسلامی منجر شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: روابط عمومی های دستگاه های اجرایی عضو خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در دولت دوازدهم مهم ترین دستاوردها و اقدامات خود را بیش از پیش اطلاع رسانی کنند و این امر موجب افزایش صلابت این وزارتخانه مهم و ارزشی در بین مردم می شود.
ادارات کل کتابخانه های عمومی، اوقات و امور خیریه، مدیریت حج و زیارت، دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد و خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان دستگاه های عضو خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.
شبهای موسیقی ایرانی در سمنان برگزار می شود
رئیس انجمن مو سیقیاستان سمنان از برگزاری اولین اجرای شبهای موسیقی ایرانی در سالن تئاتر شهر سمنان خبر داد.
رامین صبری افزود: این برنامه به مدت سه شب در هجدهم، نوزدهم و بیستم مرداد برگزار می شود.
وی ساعت اجرای این برنامه را ٢٠:٣٠ بیان کرد و گفت: شبهای موسیقی ایرانی توسط انجمن موسیقی استان سمنان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سمنان با عنوان "ساز و نوا" اجرا می شود.
جشنواره داستاننویسی رضوی، جانی تازه به ادبیات داستانی کشور بخشید/ چاپ سه رمان با موضوع سیره رضوی
معاون امور فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان گفت: امسال یک هزار و ٧٧٠ اثر و ٣٧ رمان به دبیرخانه جشنواره داستاننویسی رضوی ارسال شد که نشان از ارتقا سطح تولیدات بخش ادبیات داستانی در کشور دارد.
سیما رجبی افزود: سیزدهمین جشنواره داستاننویسی رضوی امسال در استان سمنان برگزار و بیش از یک هزار و ٧٧٠ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی بابیان اینکه بخش رمان جشنواره هر دو سال یکبار برگزار میشود، افزود: در این بخش ٣٧ رمان به دبیرخانه ارسال شد که ١٠ رمان توانست به مرحله داوری جشنواره راه پیدا کند و از این تعداد سه رمان برگزیده و برای چاپ ارسال شد.
نماینده بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(علیه السلام) در استان سمنان بیشترین آثار ارسالی را از استانهای سمنان، خراسان، تهران و همدان اعلام کرد و ادامه داد: خوشبختانه امسال در بخش رمان ما شاهد رشد مطلوبی بودیم که درگذشته این اتفاق نیفتاده بود.
وی بیان کرد: برگزاری این جشنواره موجب ارتقا سطح کمی و کیفی داستاننویسی در کشور شده است ما امسال شاهد نگارش و چاپ سه رمان با موضوع سبک زندگی امام رضا (علیه السلام) هستیم که این امر اتفاق خوبی در حوزه ادبیات دینی کشور است.
رجبی محورهای این دوره از جشنواره داستاننویسی رضوی را سبک زندگی رضوی، سبک زندگی ایرانی و اسلامی و توجه به اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: این جشنواره ظرفیت برگزاری در سطح بینالمللی را دارد و حتی یک دوره نیز بهصورت بینالمللی برگزار شد.
وی ابراز کرد: تاکنون شش سری از داستانهای منتخب جشنواره چاپ شده است و اگر زمینه برای ترجمه این داستانها به زبانهای زنده دنیا فراهم شود، فرصت این را فراهم میکند که مسلمانان و شیعیان جهان با مطالعه این آثار انگیزه حضور در جشنواره را پیدا کنند.
معاون امور فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان اضافه کرد: البته اگر جشنواره داستان رضوی بخواهد در سطح بینالمللی برگزار شود باید ما مترجمان و داوران مسلط به زبانهای زنده دنیا را نیز داشته باشیم که بتوانند این آثار را مطالعه و بهخوبی داوری کنند.
وی بابیان اینکه برگزار شدن جشنواره داستاننویسی رضوی اتفاقات خوبی را در عرصه جهانی رقم خواهد زد، افزود: از مهمترین دستاوردهای این جشنواره میتوان به فراهم شدن زمینهای برای افراد دستبهقلم، نویسنده و استعدادهای جدید اشاره کرد که موجب شد آنان شروع به نوشتن و خلق آثار خوبی کند تا امروز ما شاهد رشد و توسعه داستاننویسی در کشور باشیم.
رجبی بابیان اینکه جشنواره داستاننویسی رضوی موجب شد تا تحولی جدی در داستاننویسی در کشور رخ بدهد، اظهار کرد: امروز ما شاهد رویداد فرهنگی بزرگی در ادبیات داستانی دینی کشور هستیم.
وی با ابراز امیدواری از ارتقای سطح کمی و کیفی جشنواره داستاننویسی رضوی افزود: در این خصوص ابتدا باید آموزشهای تخصصی برای داستاننویسی ارائه شود که استان سمنان در این موضوع اقدام به برگزاری کارگاههای متعدد داستاننویسی در شهرستانهای استان کرده است اما اگر به دنبال رویداد و تحول جدی در سطح ملی هستیم باید تمام استانها نسبت به برگزاری این کارگاههای آموزشی اقدام کنند.
نماینده بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (علیه السلام) در استان سمنان همچنین به نقد داستانهای ارسالی به جشنواره اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز باید جلسات نقد آثار همزمان با جشنواره برگزار شود و فرصتی فراهم شود تا تمام شرکتکنندگان بتوانند در این مراسم حضور پیدا کنند.
نظر شما