به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر علیرضا درویش نژاد در همایش بزرگداشت مقام شامخ امامزاده سید محمد(ع) با بیان اینکه تجلیل از مفاخری چون امامزادگان پیش زمینه ای دارد و آن ایجاد ثبات روحی و معنوی در مُلک و ملکوت است، عنوان کرد: در دل این نگاه که باید مفاخر در حوزه های معنوی و ملی مورد تکریم قرار گیرند، یک حس مثبت توام با معنویت وجود دارد.
وی با یادآوری اینکه شخصیت های ارزشمندی در حوزه دینی و مبانی اعتقادی ما وجود دارد که در راس همه آنها وجود مبارک رسول گرامی اسلام(ص) است، افزود: پیامبر اسلام(ص)، الگویی نمونه برای همه بشریت و همه نسل هاست.
دکتر درویش نژاد ادامه داد: در ذیل فیض وجودی پیامبر رحمت و مهربانی(ص)، ائمه اطهار(ع) و امامزادگانی هستند که تکریم آن بزرگواران نیاز به دلیل ندارد و اصل بر احترام و تعظیم است و ما با بزرگداشت آنها، خود را به دریا وصل می کنیم.
وی با اشاره به افتخار میزبانی استان هرمزگان از کارگاه های ساخت چهار درب از حرم امامیین عسکریین و چهار درب از حرم امامزاده سید محمد(ع) فرزند امام هادی(ع) و عموی امام زمان(عج)، گفت: مردم استان هرمزگان چه شیعه و چه اهل سنت نسبت به جایگاه رفیع اهل بیت(ع) ارادت خاصی دارند و راه اندازی کارگاه های ساخت درب های حرم اهل بیت(ع) شور معنوی خاصی را در منطقه بوجود آورده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، نتیجه و برآیند تکریم بزرگان دینی را دستیابی به آرامش برشمرد و ابراز امیدواری کرد که با تکریم شخصیت های بزرگ دینی، گامی در مسیر نهادینه سازی و تعمیق فرهنگ معنوی در جامعه برداشته شود.
وی ضمن قدردانی از همه دستگاه هایی که در برگزاری این همایش تعامل داشتند، اذعان کرد: امروز هرمزگان با برگزاری هفت دوره کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، شش دوره اعزام جوانان به همایش سفیران ولایت، همایش کریم اهل بیت(ع) و ... از استان های پیشگام در راستای کاهش دغدغه های رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ به شمار می رود.
همایش بزرگداشت مقام شامخ امامزاده سید محمد(ع) که به همت ستاد بازسازی عتبات عالیات و با همکاری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد، استانداری هرمزگان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، صدا و سیمای و شهرداری بندرعباس برگزار شد، برای بهره مند شدن مردم در شهرهای مختلف به صورت زنده از صدا و سیمای مرکز خلیج فارس به روی آنتن رفت.
مرقد سید محمد در شهر بلد از توابع استان صلاح الدین در ۸۵ کیلومتری شمال بغداد است و امروز یکی از زیارتگاه های شیعیان است.
از تاریخ بنای اولیه امامزاده، اطلاع دقیقی در دست نیست، جز این که در خلال تعمیراتی که در سال های ۱۳۷۹ -۱۳۸۴ ق. در این آستانه انجام گرفته چنین برمی آید که عمارت اوّل این آستانه متعلّق به قرن چهارم است که توسط عضدالدوله دیلمی انجام گرفته است. پس از آن در قرن دهم هجری، عمارت دوم، توسط شاه اسماعیل صفوی، پس از فتح بغداد انجام گرفت.
بر کتیبه ای بر ضریح نوشته شده است: این مرقد سید جلیل ابوجعفر محمد فرزند امام هادی است که فردی عظیم الشأن است و شیعیان را این گمان بود که او پس از امام هادی به امامت خواهد رسید و چون درگذشت، امام هادی(ع) بر امامت حسن عسکری(ع) اشاره فرمود. هنگامی که امام هادی(ع) از مدینه به سامرا می رفت، سید محمد کودکی بیش نبود و بعدها چون به بلوغ رسید راهی سامرا شد و چندی در سامرا بود تا آنکه تصمیم گرفت به مدینه برگردد و چون نُه فرسنگ از سامرا دور شد و به روستای بلد رسید در همین جا بیمار شده و درگذشت.
کرامات زیادی از سید محمد دیده شده است. میرزا حسین نوری در النجم الثاقب می نویسد :سید محمد، صاحب کرامات متواتر است. حتّی نزد اهل سنت هم معروف است. مردم عراق و حتی اعراب بادیه نشین نیز می ترسند به نام او سوگند یاد کنند. اگر آنها را به برداشتن مالی متهم کنند، آن را برمی گردانند، ولی به سید محمد قسم نمی خورند.
نظر شما