حجت الاسلام سید عبدالصاحب حسینی رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: نخستین کارگاه آموزشی «نقد تصوف» در این شهرستان برگزار می شود.
وی افزود: این کارگاه آموزشی در سه روز به مدت ۱۵ ساعت آموزشی در نیمه مردادماه جاری توسط اداره تبلیغات اسلامی کاشان و زیر نظر حجت الاسلام مجتبی خندان رابط دفتر کاربردی تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ویژه طلاب و مبلغان دینی خواهر و برادر شهرستان های کاشان و آران و بیدگل برگزار می شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان هدف از برگزاری این دوره را آگاهی بخشی به طلاب جوان بمنظور آشنایی با فرقه تصوف و راهکارهای مقابله با ترویج این فرقه ضاله خواند و تصریح کرد: در این کارگاه آموزشی، ساختار تشکیلاتی فرقه تصوف، سرچشمه های تصوف، منابع حجیتی، جایگاه و اختیارات قطب در تصوف فرقه ای، مبحث شریعت، طریقت و حقیقت و استغنای صوفیان از شریعت، رابطه تصوف و تشیع، مذهب سران صوفیه مورد واکاوی قرار می گیرد.
به گفته حسینی، بررسی مفهوم ولایت در تصوف، شطح ، سماع، خانقاه، عشریه،آداب تشرف، دیدگاه اهل بیت درباره صوفیگری، دیدگاه علما و فقهای شیعه درباره صوفیگری، بررسی شاخصه های عرفان اسلامی و عرفان های کاذب از دیگر مباحث این کارگاه آموزشی است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان، عصر کنونی را عصر بازگشت انسان به معنویت یا بازگشت معنویت به زندگی بشر دانست و خاطر نشان کرد: نگاهی به روند شتاب زده و گسترده معنویت گرایی که بیش از چند دهه از عمر آن نمی گذرد، به وضوح نشان می دهد با پدیده انفجار معنویت روبه رو هستیم.
حجت الاسلام حسینی افزود: انسان مدرن که به سختی دور از معنویات نگه داشته می شد و در تمدنی زندگی می کرد که غیر از جهان و زندگی مادی برای چیز دیگری ارزش قائل نبود، حریص و عجول و عنان گسیخته به معنویات روی آورده است. از سوی دیگر بخشی از جامعه ما نیز که در رویای غرب نفس می کشد و هر سوغاتی را از آن سو استقبال می کند این نوخواهی و معنویت جویی را نیز به تبعیت از آنها دنبال می کند.
وی در ادامه گفت: روند رو به رشد فرقه سازی و ظهور جنبش های نوپدید دینی و عرفان های انحرافی در بین جمعیت جوان و تحصیل کرده و افزایش خرافات و موهومات حوزه دین در میان عموم مردم در یک دهه گذشته، زنگ خطر حمله به ساحت دین و اعتقادات و باورهای دینی این مرز و بوم را به بویژه برای جوانان و زنان به صدا درآورده است و برگزاری این کارگاه های آموزشی در روشن گری جامعه بویژه قشر فرهیخته و اثرگذار مؤثر است.
نظر شما