آثار مرتبط با امام رضا(ع) در سینما و تلویزیون بسیار کم است

خبرگزاری شبستان: شهرام عبدلی با تاکید بر شناساندن شخصیت‌های بزرگی مثل امام رضا(ع) برای سایر ادیان، گفت: همه ما امام رضا(ع) را دوست داریم و ایشان را برای خودمان سمبل می‌دانیم اما در حوزه سینما و تلویزیون برایشان چه کار کرده‌ایم؟

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، بازیگر مجموعه‌های «طفلان مسلم»، «مختارنامه»، «تبریز در مه»، «معمای شاه» و ...  در پاسخ به اینکه چقدر لازم است در فضای سینما و تلویزیون درباره شخصیت‌هایی مثل امام رضا(ع) و خواهر گرامی‌شان حضرت معصومه(س) تولید اثر داشته باشیم، خاطرنشان کرد: ما با موضوع امام رضا(ع) خیلی کم کار کرده‌ایم. در تلویزیون که فقط «ولایت عشق» را داشتیم. ما به عنوان مسلمان که این قدر به امام رضا(ع) و همین طور خواهر بزرگوارشان ارادت داریم، اما آیا در این حوزه برایشان کاری انجام داده‌ایم؟ ما می‌توانیم از شخصیت امام رضا(ع) آثاری بسازیم که ایشان را بیشتر به ادیان دیگر معرفی کنیم. امیدوارم واقعا در حوزه سینما و تلویزیون بیشتر به ائمه معصومین(ع) و من‌الجمله امام رضا(ع) توجه شود.

 

این هنرمند بیان کرد: متاسفانه تماشاگر امروز ما از قصه‌های مربوط به زندگی ائمه(ع) خیلی خبر ندارد و تعداد مخاطبان امروزی که اطلاعات کامل از زندگی این شخصیت‌ها داشته باشند، اندک است. درواقع مخاطب اول باید این احساس را داشته باشد که یک فیلم داستانی جذاب می بیند و در آخر متوجه شود فلان فیلم درباره یکی از شخصیت‌های دینی و فلان بزرگ بوده است. این ارتباط برقرار کردن خیلی مهم است و اینکه پیام اصلی ما در پایان به مخاطب به نحوی القا شود که داستان برایش جذابیت داشته باشد، نیز تاثیرگذار است، درواقع برخورد اولیه باید با خود قصه صورت بگیرد و به قول معروف تماشاگر را پای منبر نشاند و سپس هدف را منتقل کرد.

 

عبدلی تاکید کرد: مسئله اصلی در این گونه قصه‌ها همین جذابیت است که تماشاچی در گام نخست احساس کند کاری که تماشا می‌کند به دور از شعارزدگی است. ما تریبون‌های مختلفی برای این کار داریم که همه در جایگاه خودشان قابل تقدیر هستند اما سینما به سبب جذابیتی که دارد، برای مخاطب عام معقول‌تر است، به همین خاطر جذابیت حرف اول را می‌زند به شرطی که تاریخ‌مان را تحریف نکنیم. ما یک‌سری داستان‌ها و اتفاقات درتاریخ کشورمان داریم که هیچ کس نمی‌تواند کاری با آن ها بکند؛ چون معتبر هستند و ثبت شده‌اند ولی یک‌سری داستان‌های دیگری هم داریم که معمولا از طریق ما هنرمندان اضافه می‌شود که جذابیت‌های خودشان را دارند و به نوعی نمک و فلفل کار محسوب می‌شوند اما اصل تاریخ نباید تحریف شود.

 

این بازیگر سینما و تلویزیون که به گفته خودش اکنون مشغول بازی در سریال «سر دلبران» محمدحسین لطیفی است، در پایان درباره چرایی اقبال کم سینمای تاریخی و دینی‌مان در سطح بین‌الملل توضیح داد: این اتفاق دلایل مختلفی دارد که یکی از آن ها این است که دنیای شیعه نسبت به مذاهب دیگر کوچک تر است و ادیان دیگر تعدادشان زیاد است. اما به عنوان مثال آدمی مثل زنده‌یاد مصطفی عقاد که فیلم حضرت محمد(ص) را ساخت، واقعا کارگردانی بود که مورد قبول همگان بود و این کار را به نحوی ساخت که همه دوست داشتند. این کار هوش و ذکاوت زیادی می‌خواهد تا تماشاچی احساس کند در کاری که نگاه می‌کند، چیزی علیه او نیست و به کسی هم توهین نمی‌کند. ما در مجموعه امام علی(ع) نیز این مشکل را داشتیم که در نهایت بخش‌هایی از کار حذف شد.

 

کد خبر 646607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha