مسجد امام رضا(ع)؛ بنایی فرهنگی مذهبی با معماری متفاوت

خبرگزاری شبستان:در معماری مسجد امام رضا (ع)، علی‌رغم تفاوت بنیادی فرم آن با معماری متعارف مساجد کشور، از برخی عناصر معماری ایرانی، همچون گودال باغچه، گره‌چینی و آب و نیز از برخی نمادها، مثل عدد ۸ (اشاره به امام رضا (ع)) استفاده شده است.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد امام رضا (ع)، بنایی فرهنگی، مذهبی با نگاهی متفاوت به معماری و بدنه شهری است که در تقاطع خیابان انقلاب اسلامی با خیابان شهید نامجو تهران واقع شده است .

 

در معماری مسجد امام رضا (ع)، علی‌رغم تفاوت بنیادی فرم آن با معماری متعارف مساجد کشور، از برخی عناصر معماری ایرانی، همچون گودال باغچه، گره‌چینی و آب و نیز از برخی نمادها، مثل عدد ۸ (اشاره به امام رضا (ع)، امام هشتم شیعیان) در قطعه‌بندی بنا، استفاده شده است.

 

 

به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه هنر، همه هنرمندان قائل به این امر هستند که پشت هر اثر هنری، یک پیام مستتر است که به واسطه آن اثر به طریقه غیرمستقیم به مخاطب خویش القاء می شود و در میان هنرها، معماری به دلیل وسعت و گستردگی آن و القای سبک و شیوه زندگی، به جای یک پیام، گستردگی یک فلسفه را در خود نهان دارد. پس هر اثر معماری گویای یک فلسفه است و این امر خود زمینه بسیاری از انتقادات مبنی بر تقلید و الهام از سبک غربی در طراحی این بنا توسط طراح مورد توجه قرار گرفته است.

 

 نمی شود،کسی از کنار خیابان نامجو (گرگان) عبور کند و ساختمان نبش این خیابان توجهش را جلب نکند. ساختمانی با نمای سنگ و شیشه که هرچند به نام مسجد امام رضا (ع) شهرت دارد، اما نمای آن، معماری مسجد را به ذهن مخاطب متبادر نمی‌کند و تابلوی معرف بنا هم آن را مجتمع فرهنگی- مذهبی نامیده است. مجتمعی که در مهرماه سال ۹۰ افتتاح شد و مردم درباره آن احساس متفاوتی دارند.

 

 

مکانی که در آن هم شبستان مسجد تعریف شده باشد، هم کتابخانه، مرکز آی‌ تی و کافی شاپ و سالن آمفی تئا‌تر و سایر کاربری‌هایی که در گذشته با مسجد کنار هم قرار نگرفته بودند. با هدف اینکه بتواند نسل نو را با این فضا آشنا کند و تعامل و گفتگوی بینابینی اتفاق بیفتد.

 

اين مجموعه که در خيابان انقلاب، نبش خيابان شهيد نامجو (گرگان) واقع شده است، شامل دو طبقه پارکينگ و سه طبقه ساختمان اداري است.اين طرح بزرگ با قابليت‌هاي ويژه در مساحتي بالغ بر هزار و 780 مترمربع زمين مسجد و حدود 680 مترمربع زمين احداث شده است و مساحت زير بناي اين طرح شش هزار و 100 مترمربع در 5 طبقه است كه 3 طبقه آن زيرزمين بوده و با كاربري فرهنگ، آموزشي و مذهبي اجرا شده است.

 

 

در اين مجموعه فضاهايي مانند مسجد، آمفي تئاتر، کتابخانه، مركز فناوري اطلاعات و يك رستوران ايجاد و در طراحي آن از الگوهاي معماري ايراني و اسلامي بهره گرفته شده است.در ديواره‌هاي فضاي داخلي اين مسجد نيز به‌جاي كاشي، از شيشه سبز استفاده شده كه در هنگام روز با عبور نور خورشيد از آن، زيبايي خاصي به‌مسجد مي‌بخشد.

 

ورودي ساختمان مجتمع فرهنگي امام رضا (ع) نيز به شکل انگشتان دو دست در هم گره شده طراحي شده، كه نشانه وحدت است. طرح گنبد اين مجموعه معماري خاصي دارد و به‌‌احترام امام هشتم، به 8 بخش تقسيم شده است.

 

جداي از يک سقف 8 ضلعي، يکي از مهمترين دلايل خاص بودن اين مجموعه امکانات داخلي آن است که بناست با عالي‌ترين ابزار و وسايل تجهيز شود.

 

کد خبر 646239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha