به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر علیرضا درویش نژاد در دیدار اعضای ستاد همایش بزگداشت مقام شامخ امامزاده سیدمحمد(ع)، ضمن تبریک دهه کرامت، با یادآوری اینکه امامزادگان در زمان حیات مبارکشان مروجین دین بودند، اذعان کرد: امروز نیز حرم مطهر امامزادگان و بقاع متبرکه ملجا و پناهگاهی برای عموم مردم و به ویژه محبین اهل بیت(ع) است.
وی برگزاری همایش بزرگداشت و تکریم از امامزاده سید محمد(ع) عموی بزرگوار امام زمان(عج) را اقدامی نیکو و ستودنی دانست و افزود: این حرکت فرهنگی معنوی با همراهی و همکاری اقشار مختلف مردم هرمزگان اعم از شیعه و اهل سنت به خاطر عشق و ارادتشان به خاندان پیامبر، ضمن اینکه برگ زرینی به افتخارات هرمزگان در تجلیل از مقام اهل بیت(ع) خواهد افزود، فرصتی نیز برای تجلی وحدت مثال زدنی مذاهب مختلف در سایه آموزهها و محبت اهلبیت(ع) خواهد بود.
دکتر درویش نژاد، چاپ و نشر کتاب در راستای معرفی این امامزاده واجب التعظیم را از مهمترین شاخصه های پربار بودن این همایش دانست و گفت: آثار و برکات معنوی زنده کردن نام این امامزاده در بین مردم استان، تاثیرات مثبتی در تقویت فرهنگ عمومی خواهد داشت.
وی با اشاره به همزمانی برگزاری همایش بزرگداشت مقام امامزاده سید محمد(ع) با دهه کرامت و ایام ولادت باسعادت ولی نعمت ما ایرانیان، «حضرت رضا(ع)»، این حُسن تصادف را از خوش ذوقی عوامل برگزارکننده دانست و عنوان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان با در اختیار داشتن ظرفیت عظیم کانون های فرهنگی هنری مساجد و همچنین اصحاب فرهنگ و رسانه، نقش موثر و بی بدیلی را در برگزاری این همایش ایفا خواهد کرد.
همایش تجلیل از مقام شامخ امامزاده واجب التعظیم حضرت سید محمد بن علی الهادی(ع) با حضور تولیت حرم و قرائت پیام یکی از مراجع عظام تقلید دوشنبه16مرداد ماه از ۸ تا ۱۲ در حسینیه امامزاده سید مظفر(ع) بندرعباس برگزار می شود
مرقد سید محمد در شهر بلد از توابع استان صلاح الدین در ۸۵ کیلومتری شمال بغداد است و امروز یکی از زیارتگاه های شیعیان است.
از تاریخ بنای اولیه امامزاده، اطلاع دقیقی در دست نیست، جز این که در خلال تعمیراتی که در سال های ۱۳۷۹ -۱۳۸۴ ق. در این آستانه انجام گرفته چنین برمی آید که عمارت اوّل این آستانه متعلّق به قرن چهارم است که توسط عضدالدوله دیلمی انجام گرفته است. پس از آن در قرن دهم هجری، عمارت دوم، توسط شاه اسماعیل صفوی، پس از فتح بغداد انجام گرفت.
بر کتیبه ای بر ضریح نوشته شده است: این مرقد سید جلیل ابوجعفر محمد فرزند امام هادی است که فردی عظیم الشأن است و شیعیان را این گمان بود که او پس از امام هادی به امامت خواهد رسید و چون درگذشت، امام هادی(ع) بر امامت حسن عسکری(ع) اشاره فرمود. هنگامی که امام هادی(ع) از مدینه به سامرا می رفت، سید محمد کودکی بیش نبود و بعدها چون به بلوغ رسید راهی سامرا شد و چندی در سامرا بود تا آنکه تصمیم گرفت به مدینه برگردد و چون نُه فرسنگ از سامرا دور شد و به روستای بلد رسید در همین جا بیمار شده و درگذشت.
کرامات زیادی از سید محمد دیده شده است. میرزا حسین نوری در النجم الثاقب می نویسد :سید محمد، صاحب کرامات متواتر است. حتّی نزد اهل سنت هم معروف است. مردم عراق و حتی اعراب بادیه نشین نیز می ترسند به نام او سوگند یاد کنند. اگر آنها را به برداشتن مالی متهم کنند، آن را برمی گردانند، ولی به سید محمد قسم نمی خورند.
نظر شما