بزرگترین دژ زیرزمینی کشور در قاین کشف شد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از کشف طولانی ترین دژ زیرزمینی کشور در روستای نیگ شهرستان قاین خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن رمضانی امروز (10 مرداد) در دومین کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار کرد: روستای خراشاد به عنوان روستای ملی حوله بافی ایران در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و با شورای روستا و شرکت تعاونی زنان خراشاد و دهیاری هماهنگ شده تا همزمان با هفته دولت جشن ملی شدن روستای ملی حوله بافی با حضور مسئولان کشوری برگزار شود.

 

وی افزود: امیدواریم این مهم مقدمه ای شود تا کارهای پرونده ثبت جهانی روستای خراشاد و روستاهای دیگری که در زمینه صنایع دستی قطب هستند را انجام دهیم و این به جذب گردشگران بیشتر کمک می کند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه پژوهش دو اثر ارزشمند در استان شناسایی شده است، گفت: تاکنون دوفصل کاوش باستان شناسی در تپه های تخچرآباد بیرجند به پایان رسیده که امسال در فصل دوم این کاوش‌های مجموعه معماری آیینی به دست آمده که مربوط به دوره مادها است و در دوره اشکانیان الحاقاتی به آن اضافه شده است و در شرق ایران از این نمونه بنا وجود ندارد.

 

رمضانی از کشف دژ زیرزمینی نیگ در روستای نیگ از توابع بخش سده شهرستان قاینات خبر داد و ادامه داد: امسال در جریان عملیات باستان شناسی حدود 500 متر طول و 60 اتاق از این دژ خاکبرداری شده است.

 

وی با بیان اینکه دژ زیرزمینی نیگ از گسترده ترین و طولانی ترین دژهای زیرزمینی ایران است، افزود: با ساماندهی و استحکام بخشی این دژ زیرزمینی به جذابیت های استان افزوده می شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از ایجاد شرکت های تعاونی گردشگری در روستاهای هدف استان در سال جاری خبر داد و ادامه داد: این مهم موجب می شود تا اقامتگاه های بوم گردی و کمپ های کردشگری بازدهی مناسبی داشته و ساماندهی شوند.

 

رمضانی بیان کرد: روستای اسفهک، چنشت، خور، پیرحاجات، نایبند و دهسلم امسال به صورت پایلوت در آن شرکت های تعاونی گردشگری ایجاد خواهد شد.

 

وی با اشاره به دستور کار جلسه مبنی بر تعیین تکلیف سرمایه گذاری منطقه نمونه گردشگری بشرویه، بیان داشت: بشرویه یازدهمین شهر خشتی جهان است و از جذابیت های بشرویه این است که سکونت در خانه های قرن ششم و هفتم هجری جریان دارد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه منطقه گردشگری بشرویه توجیه اقتصادی دارد، گفت: اما اگر سرمایه گذار نتواند در زمینه زیرساخت های گردشگری و حفظ آن اقدامات لازم را انجام دهد این منطقه در معرض خطر خارج شدن از مناطق نمونه گردشگری قرار می گیرد.

 

رمضانی یادآور شد: مشابه این خطر برای منطقه گردشگری بوذرجمهر قاین نیز وجود دارد که باید تعیین تکلیف شود.

 

وی با اشاره به اجرای طرح ضربتی تولید و اشتغال در روستای خور و نایبند، تصریح کرد:  این طرح از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور با هدف ایجاد اشتغال از طریق احیای صنایع دستی در 72 روستای ایران اجرا می شود که روستای هدف گردشگری خورو نایبند نیز به عنوان منتخب استان این طرح در آن اجرایی می شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: در این راستا 140 میلیون تومان اعتبار برای تداوم طرح ضربتی اشتغال در روستاهای خور و نایبند اختصاص یافته است.

 

رمضانی با بیان اینکه میراث فرهنگی متعهد است تا تک بناهای را در این روستا ها مرمت کند، گفت: در روستای خور کارگاه تراش سنگ زینتی و در روستای نایبند کارگاه تولید و آموزش پارچه و سبد بافی ایجاد می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه باید طرح جامع گردشگری استان تهیه شود، گفت: برای حفظ کویر لوت در استان باید بکوشیم با برنامه ریزی مانع از آسیب به این جاذبه گردشگری شویم و باید بپذیریم کویرنوردی فعالیتی گردشگری است نه ورزشکاری، لذا باید کویرنوردی ها در استان در قالب تور باشد.

 

 

 

کد خبر 646006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha