به گزارش خبرگزاری شبستان نشست خبری نخستین جشنواره هنر در رسانه و جایزه جهانی صلح و عدالت با حضور ساسان والیزاده، دبیر جشنواره، داوود یاراحمدی، دبیر علمی و دکتر امیدعلی مسعودی، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره عصر دوشنبه 14 شهریور در سرای روزنامهنگاران ایران برگزار شد.
دبیر نخستین جشنواره هنر در رسانه با اشاره به این که این جشنواره با جایزه جهانی صلح و عدالت در نقطهای به هم پیوند میخورند اظهار کرد: به آثار برتر جشنواره بینالمللی هنر در رسانه که با مضمون صلح و عدالت باشند، جایزه صلح جهانی اهدا خواهد شد.
والی زاده درباره چرایی برگزاری این جشنواره تصریح کرد: در علم ارتباطات و مهندسی پیام یکی از وظایف رسانه انتقال پیام از منبع خبر به مخاطب است و باید به دلیل اهمیت پیام به مقوله مدیریت پیام توجه جدی شود.
او مدیریت پیام را هنر یک رسانه دانست و ادامه داد: عامل مخربی نیز در راستای انتقال پیام موجود است که در علم ارتباطات از آن با عنوان پارازیت یاد میکنند که باعث میشود پیام به صورت ناقص و کم اثر به مخاطب برسد اما در نقطه مقابل به مدد هنر در فعالیتهای رسانهای میتوان نفوذ پیام و میزان اثرگذاری آن را بالاتر برد.
دبیر نخستین جشنواره بین المللی هنر در رسانه درباره بخشهای این جشنواره ابراز کرد: بخشهای اصلی این جشنواره را صفحهآرایی یا گرافیک مطبوعاتی، عکاسی خبری و کارتون و کاریکاتور تشکیل میدهند.
او با بیان اینکه پیش از این اکثر توجه نمایشگاه مطبوعات به بخش خبری بوده تاکید کرد: این نخستین بار است که به واسطه جشنواره هنر در رسانه بخش بصری مطبوعات و رسانه ها هویت مستقلی پیدا کرده و به ارتباط رسانه و هنر پرداخته می شود.
دبیر جشنواره هنر در رسانه به کاربردن زیبایی هنری در انتقال پیام در رسانه را مصداق «قول سدید» که در قرآن ذکر شده عنوان کرد و گفت: این محکم بودن میتواند به معنای آن باشد که زیبایی در پیام نهفته و در قالبی اثر گذار گفته شود.
والیزاده جشنواره صلح و عدالت را در راستای گفتمان جمهوری اسلامی و پیام ملت دانست و خاطرنشان کرد: هدف اصلی این جشنواره که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود، تبلیغ صلح و عدالت است. هرچند این شعار به عنوان ادبیات مشترکی بین تمامی کشورها رایج است اما شاهد آن هستیم که در اکثر جوامع حقوق انسانها محترم شمرده نمیشود و بسیاری از آنها که از عدالت دم میزنند، عدالت را فراموش میکنند.
به گفته او هنر وقتی در خدمت رسانه مخاطب محور قرار می گیرد باید قابل رمزگشایی باشد تا مخاطب بتواند به راحتی به پیام آن پی ببرد.
دبیر جشنواره بینالمللی هنر در رسانه افزود: سینما توانسته از ظرفیتهای هنری حوزههای دیگر همچون موسیقی و نقاشی بهرهی وافری ببرد اما رسانه هنوز نتوانسته از این هنرها کمک بگیرد، حال آنکه کارتون، عکس و ابزارهای بصری زبان بین المللی اند و به ترجمه نیاز ندارند و اثرگذاری آنها فوری است.
او درباره نحوهی ارسال آثار و جزییات آن خاطرنشان کرد: سایت جشنواره تا ابتدای هفته آینده رونمایی و جزییات ارسال و داوری آثار متعاقبا توسط این سایت اعلام خواهد شد. همچنین در راستای جایزه صلح و عدالت حدودا برای 120 رسانه خارجی فراخوان ارسال شده است.
به گفته دبیر جشنواره آخرین مهلت ارسال نسخه دیجیتالی آثار هنرمندان در سه حوزه صفحهآرایی، عکاسی خبری و کارتون و کاریکاتور تا 15 مهرماه و آخرین مهلت دریافت اصل آثار توسط این جشنواره تا 30 مهر ماه خواهد بود و پس از آن داوری و اعلام نتایج در 10 آبانماه انجام خواهد شد.
والیزاده با بیان اینکه برخی اوقات شاهدیم که آثار هنرمندان در عرصه رسانه جنبه تزیینی به خود میگیرد از برگزاری این جشنواره هنر در رسانه برای تغییر این دیدگاه خبر داد. او از پذیرفته شدن تمام عکس های خبری که به هر دلیل اجازه انتشار نگرفته اند در بخش بین الملل به عنوان حرکتی در این راستا یاد و تاکید کرد: نباید فراموش کرد این آثار باید در راستای حوزهی مربوط به جشنوارهی صلح و عدالت باشد.
او در پاسخ به سوال برخی از خبرنگاران درباره وضعیت بررسی آثار و اعضای هیات داوران خاطرنشان کرد: جزییات اعضای هیات داوران متعاقبا توسط سایت این جشنواره اعلام خواهد شد اما به طور قطع در لیست اعضا شاهد حضور چند داور شناختهشده و تراز اول جهانی خواهیم بود.
او درباره نماد این جشنواره هم گفت: علاوه بر جوایز ارزنده نقدی، تندیس ویژه ای در حال طراحی است تا بتواند پیام جشنواره را به مخاطبان برساند.
والیزاده در پایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در برگزاری این نمایشگاه با نهادهای بینالمللی نیز مشارکت شده است؟ خاطرنشان کرد: هدف ما برگزاری و مشارکت با نهاد بینالمللی خاصی نبوده است و به سمت آن نرفتهایم. ولی از مشارکت سازمانهای بینالمللی در راستای اهداف برگزاری این جشنواره استقبال خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما