مساجد باید متکی به جوشش‌های مردمی باشند

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: فضای مسجد باید متکی به جوشش‌های مردمی باشد.

به گزارش  خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه تخصصی مسجد، جلسه مشترک فرماندهان سپاه سیدالشهداء (ع) و مرکز رسیدگی به امور مساجد با حضور سردار نصیری؛ فرمانده سپاه سیدالشهداء و حجت‌الاسلام حاج علی اکبری؛ رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، برگزار شد.

 

خروج پایگاه بسیج از مساجد یک انحراف است

بر اساس این گزارش، سردار نصیری، در این نشست، گفت: تعامل بین سپاه سیدالشهداء (ع) و مرکز رسیدگی به امور مساجد می‌تواند تاثیرات خوبی را در پیشبرد اهداف بسیج و مسجد داشته باشد.

 

وی افزود: خروجی این جلسات باید طوری باشد که بتوان مورد به مورد مسائل مربوط به نواحی مقاومت بسیج و مساجد را در همین جلسات رفع کرد، زیرا اگر قرار باشد که مسجدمحوری به عنوان یکی از اساسی‌ترین موضوعات در بسیج مطرح باشد، باید تعداد این جلسات بیشتر باشد و تعامل میان این دو مرکز به حد بالایی برسد و صرفا جلسات ستادی مدنظر نباشد، بلکه باید حضور در مساجد و بررسی مورد به مورد در صدر کارها قرار بگیرند.

 

فرمانده سپاه سیدالشهداء (ع) اظهار کرد: این بخش از سپاه به هیچ عنوان موافق حضور پایگاه بسیج در خارج از مساجد نیست، این موضوع یک انحراف و یک اشکال است، بسیج در مسجد شکل گرفته و تولید شده است، تمام تلاش ما بر این است که پایگاه‌هایی که از مساجد دور هستند به مساجد بازگردانده شوند و این امر به غیر تعامل هیات امناء، امام جماعت و فرمانده بسیج محقق نمی‌شود.

 

نصیری در ادامه گفت: اگر بین پایگاه بسیج و دیگر ارکان مسجد ارتباط برقرار کنیم آن‌گاه موفق شده‌ایم و چنانچه در طول یک‌سال بتوان مساجد را اینگونه هماهنگ کرد می‌توان گفت که این جلسات و تعامل بین بسیج و مسجد جواب داده است.

 

ما هیچ راه نجاتی جز مسجد نداریم

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به اینکه دغدغه‌های مطرح شده باید در جلسات متعددی مورد بررسی قرار بگیرند، گفت: موضوعات مطرح شده در این جلسه باید با عملیاتی شدن به رفع مشکلات و معضالت اجتماعی بیانجامد.

 

حاج‌علی‌اکبری در ادامه گفت: هنوز میدان و حساسیت آن را درک نکرده‌ایم، متاسفانه بی حیایی، مواد مخدر، طلاق و بسیاری از معضلات دیگر اجتماع برای ما عادی شده‌اند و زمانی که اینگونه مسایل در ما تحولی ایجاد نکنند به نقطه خطر رسیده‌ایم، مسائلی که اکنون با آن مواجه هستیم بیشتر موارد حاشیه‌ای هستند و اصل ماموریت مورد غفلت قرار گرفته است، وقتی معضلات مردم و اجتماع درک شود، خود به خود همدلی ها تقویت می‌شوند و آنگاه از کمک کردن به همدیگر برای تحقق هدف، احساس خوبی می‌کنیم.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، اظهار کرد: ما هیچ راه نجاتی جز مسجد نداریم. اگر هزار پایگاه ایجاد شود، ولی اگر مساجد احیا نشوند به جایی نخواهیم رسید، مسجد حلقه اتصال دین و مردم است، مسجد یک سازمان خدا نهاد است، بقیه چیزها را انسان درست کرده است، حتی حسینیه را هم خود ما درست کرده‌ایم، مسجد جایی است که خداوند در مرکز زندگی مردم تدبیر کرده است و اگر مسجد مورد اهمیت قرار بگیرد بسیاری از کارها درست خواهند شد، حتی در مسائل سیاسی نیز چنانچه مسجد محور باشد بسیاری از مسائل حل خواهند شد.

 

وی افزود: حضور پایگاه‌های بسیج در مساجد نه به خاطر خود آن‌ها بلکه به تکیه فرهنگ بسیج باشد، به اعتقاد من قبل از اینکه خود سازمان بسیج برجسته شود باید فرهنگ بسیج برجسته و ترویج شود، چه بسا در بسیاری از مساجد پایگاه باشد ولی خبری از فرهنگ بسیج وجود نداشته باشد، وظیفه همه ما است که به فرهنگ بسیجی فکر کنیم و به آن اصالت دهیم.

 

 حاج علی اکبری در ادامه گفت: اکنون جای خوشحالی دارد که تعامل بسیج و مسجد به حد خوبی رسیده است و در این جلسه نیز به آن اشاره شد، در مورد مسجد نیز باید گفت که نگاه ما به مسجد نباید یک نگاه اداری باشد، زیرا در این صورت همین مقدار سرمایه‌ای که موجود است را نیز از دست خواهیم داد.

 

وی گفت: مقام معظم رهبری نیز در این باره معتقد است که فضای مسجد باید فضایی متکی به جوشش‌های مردمی باشد، البته ما نیز باید این هنر را داشته باشیم که با حفظ سرمایه‌های مردمی بتوانیم مساجد را سازماندهی کنیم.

 

وی افزود: اکنون در مرکز رسیدگی به امور مساجد برای عوامل مرتبط با مسج آموزش‌هایی در نظر گرفته شده است و آموزش‌های متعددی برای هیات امنا، خدام و ائمه جماعات در این مرکز برگزار می‌شود و به لطف این آموزش‌ها در آینده همکاری بین ارکان مسجد به نحو مطلوبی ایجاد خواهد شد.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطر نشان کرد: اکنون این تدبیر وجود دارد که برای تمام مسائل مرتبط با مسجد راهکار ارائه شود، امید است که با همکاری با سازمانها و سپاه پاسداران بتوانیم مساجد را به سمت الگوی مسجد تراز اسلامی پیش ببریم و الگوی مدیریت مسجد در نظام اسلامی را در تهران مستقر کنیم تا در تمام کشور مورد توجه قرار گیرد.

 

بنا بر این گزارش؛ رسیدگی به امور مساجدی که فاقد امام جماعت هستند، وضعیت هیات امنا مساجد  و هماهنگی بین آنها با امام جماعت و بسیج در شهرستان‌ها و روستاهای استان تهران، هماهنگی بیشتر نواحی مقاومت بسیج و ائمه جماعت، ایجاد نواحی مقاومت بسیج در مساجد از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

 

در این جلسه که با حضور معاونین مرکز رسیدگی به امور مساجد و فرماندهان سپاه سیدالشهداء (ع) برگزار شد، حضار به معرفی خود و مسائل مربوط حوزه‌های کاری خود پرداختند.

 

نشست هماهنگی سپاه سیدالشهداء (ع) و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران به منظور بالا بردن سطح همکاری و رسیدگی به امور نواحی مقاومت بسیج و مساجد شهرستانهای استان تهران در مجتمع فرهنگی و آموزشی محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.

 

 

 

کد خبر 645750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha