به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاري شبستان، حميد محمدي رييس سازمان حج و زيارت در حاشيه مراسم آئين نخستين بدرقه كاروان هاي حجاج سال٩٦ كه در فرودگاه امام خميني(ره) برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: ما تا اعزام آخرين كاروان تا بيست روز آينده زمان داريم و از زائران تقاضا داريم حتما به توصيه هايي كه در كاروان ها مي شود گوش داده و دقت كنند.
وي ادامه داد: امسال هواي عربستان بسيار گرم است و خواهشمنديم زائران در خيابان ها بي مورد رفت و آمد نكنند و انرژي خود را براي مناسك حج بگذارند، مسائل حساسيت زا در قوانين عربستان هم بايد رعايت شود، البته در كلاس هاي آموزشي در اين مورد با حجاج گذاشته شده است.
رييس سازمان حج و زيارت تاكيد كرد: در حركت هاي زيارتي توصيه شده است زائران همراه با هم بروند، در مدينه بسياري از موارد ديده شده است كه وسايلي براي حمل و نقل زائران به مقابل هتل ها آمده است تا مسافران را به سمت مسيرهاي مختلف ببرد و از اين رو براي به وجود نيامدن اتفاقي از زائران تقاضا داريم از استفاده از اين وسايل خودداري كنند.
محمدي يادآور شد: توصيه مي شود مسائل بهداشتي براساس آنچه آموزش داده شده است رعايت شود، چنانچه اصول مورد تاکید رعايت شود قطعا فضايي مطمئن ايجاد مي شود و هيچ مشكلي براي زائران به وجود نخواهد آمد.
وي افزود: حج كلا سفر سختي است و زائران بايد خود را براي سختي هاي احتمالي آماده كنند، ايام تشریق ايام سختي است كه زائران بايد از زندگي در امكانات هتل به داخل خيمه ها بروند البته ما سعي كرديم بهترين چادرها و خيمه ها در عرفات نصب شود اما با اين وجود زندگي در اين شرايط سخت است و بايد آمادگي لازم را داشت.
رييس سازمان حج و زيارت گفت: همه امكانات براي حجاج فراهم شده است، عليرغم اينكه امسال محدوديت زماني داشتيم ولي خوشبختانه همه امكانات به خوبي فراهم و نسبت به سال آخر اعزام نيز بهتر بوده است، از تمام زوايا از اسكان زائرين گرفته تا حمل و نقل و تغذيه زائران كلا موضوعات بررسي و همه چيز فراهم شده است.
محمدي در مورد پروازهاي محول به دولت عربستان ابراز داشت: امور اجرايي حج كاري سخت است، ساماندهي ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر زائر و ارائه خدمات به اين افراد در كشور مقابل سخت است زيرا قوانين آنجا در اختيار ما نيست، موضوع پروازها نيز طبق توافق ٥٠ درصد برعهده دولت عربستان بوده است اما با وجود تاخير٤ ماه ما در حج باعث شد كه دولت عربستان ظرفيت اين كار نداشته باشد و حدود ٢٥ درصد از اين ميزان در حال انجام شدن از داخل كشور است.
وي در مورد تيم كنسولي در پايان گفت: اين تيم هم كارهاي اعزام شان در حال انجام شدن است، در مورد سفر عمره هم ما بايد شرايط حجاج خود در عربستان را ارزيابي كنيم و ببينيم كه آيا آنچه در توافق نامه بیان شده است رعايت مي شود يا خير و آنگاه مسائل مورد حساسيت را بررسي مي كنيم و اگر شرايط مناسب باشد مقدمات عمره را نيز فراهم مي كنيم.
نظر شما