رفتار و برخورد امام رضا (ع) به گونه ای بود که هم موافقان و هم مخالفان از ایشان راضی بودند

خبرگزاری شبستان: مسئول امور مراكز تخصصی حوزه های علمیه با بیان اینکه در زمینه شناخت سیره عملی و اخلاقی امام رضا (ع) مطالعه کنیم، گفت: اگر علاقه مند به حضرت هستیم باید سنت گفتاری و عملی حضرت را بشناسیم و به عنوان یک عبادت آن را به کار ببندیم.

حجت الاسلام مجتبی کلباسی، مسئول امور مراكز تخصصی حوزه های علمیه در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به ابعاد وجودی امام رضا (ع) گفت: صفات ائمه معصومین صفات بسیار گسترده و متعالی است که ما در حد دانش و اطلاعات خود می توانیم از این اوصاف پرده برداری کنیم.

وی با بیان این که یکی از ویژگی های امام هشتم علم و دانش است، خاطرنشان کرد: یکی از القاب حضرت رضا (ع) عالم آل محمد می باشد گرچه همه ائمه عالم بودند اما امام هشتم فرصت بروز و ظهور علم خود را در برابر مکاتب دیگر پیدا کردند.

حجت الاسلام کلباسی با اشاره زمینه های بروز علم امام هشتم اظهار کرد: از جمله این زمینه ها مجالسی بود که مامون ترتیب می داد؛ مامون بسیار علم پرور بوده و مجلس او همیشه مجلس عالمان و متخصصان علم بوده گاهی در مجالس علمای یهودی، مسیجی و حتی زرتشتیان بودند و امام هستم با همه اینها مباحثه می کردند به طوریکه اعجاب مامون و دانشمندان برانگیخته می شد.

مسئول امور مراكز تخصصی حوزه های علمیه با بیان اینکه این اخبار در کتاب عیون اخبار الرضا ادامه داد: امام رضا (ع) در رساله ذهبیه خود دستور العمل کامل بهداشت و پیشگیری از امراض مختلف را بیان می کنند.

وی با اشاره به خلق و خوی حضرت رضا (ع) تصریح کرد: نام حضرت علی است ولی با لقب رضا معروف هستند به این معنی که هم مقام رضا داشتند یعنی رضایت به مقدرات الهی که مقام رفیعی است و ثانیا دوست و دشمن از حضرت راضی بودند هم کسانی که موافق حضرت بودند از حضرت راضی بودند هم مخالفان حضرت از ایشان راضی بودند.

حجت الاسلام کلباسی افزود: رفتار و برخورد حضرت به گونه ای بود که دوست و دشمن از ایشان راضی بودند و به گونه ای عمل می کردند که همه از ایشان راضی بودند.

مسئول امور مراكز تخصصی حوزه های علمیه با اشاره به برخورد حضرت با زیردستان خود تاکید کرد: در حال حاضر کمتر مشاهده می کنیم که کسی با مستخدمش سر یک سفره غذا بخورد ولی امام رضا (ع) در زمانی که ولایت عهدی مامون را داشتند و جانشین ایشان در خراسان بودند و مقام مادی داشتند وقتی می نشستند سرسفره غذا تمام خدم و حشم سر سفره با حضرت غذا می خوردند.

وی با بیان اینکه از امام هشتم صفات مختلفی در زمینه اخلاقی، انفاق، تعامل با دوست و دشمن و علم و دانش بیان شده است، خاطرنشان کرد: لازم است در زمینه شناخت صفات و سیره عملی و اخلاقی امام رضا (ع) مطالعه کنیم.

حجت الاسلام کلباسی با اشاره به حدیثی در حرم امام رضا (ع) گفت: در حرم حضرت بر روی یکی از کاشی ها حدیثی حک شده مبنی بر اینکه هر کس صله رحم کند من چهار چیز برایش ضمانت می کنم؛ اهلش دوسش داشته باشند، عمرش طولانی شود، مالش فراوان شود و خداوند او را به بهشت وارد کند.

مسئول امور مراكز تخصصی حوزه های علمیه گفت: اگر علاقه مند به حضرت هستیم باید در عمل ثابت کنیم این حدیث حضرت را و سنت گفتاری و عملی حضرت را بشناسم و عمل کنیم و به عنوان یک عبادت آن را به کار ببندیم.

کد خبر 645521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha