به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، شامگاه روز گذشته 7 مرداد ، مراسم اختتامیه دومین جشنواره آواها و نواهای رضوی در تالار وحدت تهران برگزار شد. مراسم با نقاره زنی آغاز شد و همزمان تصاویری از مشهد الرضا(ع) و تصاویری ویژه از صحن و حرم امام رضا(ع) پخش شد و حضار را برای دقایقی به مشهد الرضا(ع) برد.
خواندن صلوات خاصه امام (ع) توسط حاج حمیدرضا منتظر بخش دیگری از مراسم بود که اشک حضار را جاری کرد و همزمان با قرائت صلوات برای دقایقی مشهد الرضا(ع) و عطر و بوی حرم رضوی به تهران و تالار وحدت آمد.
در این مراسم که با اجرای گرم سهیل محمودی پیش می رفت ، از تعدادی از خدام امام رضا(ع) در حوزه های مختلف از جمله «حاج احمد اقوام شکوهی » قدیمی ترین و مسن ترین نقاره زن حرم امام رضا (ع) که اعلام کرد 72 سال است بدون یک روز مرخصی به امام رضا (ع) خدمت می کند؛ «استاد قاسم رفعتی »مداح اهل بیت و امام رضا (ع)، «سیدحسام الدین سراج» خواننده و «حاج حمیدرضا منتظر» تقدیر شد و لوح دومین جشنواره آواها و نواهای رضوی را دریافت کردند. احمد اقوام شکوهی در سخنانی در این مراسم گفت: من متولد سال ۱۳۰۵ هستم و ۷۲ سال است که در نقارهخانه امام رضا (ع) نقاره میزنم و تعطیلی ندارم، مرخصی هم نمیروم، فقط در ایام محرم و صفر تعطیل هستیم. ما هر روز ۲۰ دقیقه مانده به طلوع خورشید، ۲۰ دقیقه مانده به ساعت ۸ صبح، ۲۰ دقیقه مانده به غروب خورشید و بعد از نماز مغرب و عشاء نقاره میزنیم.
قدیمی ترین نقاره زن حرم رضوی همچنین با بیان اینکه به اندازه یک کتاب خاطره دارم در توضیح ویژه ترین خاطره اش از خادمی در حرم امام رضا (ع) گفت : من همیشه یک ساعت زودتر به نقارهخانه میروم. یکبار در دوران جوانی، صبح زود به آنجا رفتم و دیدم چند هزار مرغابی در صحن نشستهاند. این پرندهها به سمت ایوان عباسی و روبهروی پنجره فولاد ردیف شده بودند. با خود گفتم خدایا چه کسی آنها را اینگونه منظم به ردیف میکند؟ مو به تنم سیخ شد و نتوانستم جلوی گریهام را بگیرم. شروع به کرنانوازی کردیم تا حیوانها بلند شوند، اما این اتفاق نیفتد. نزدیک آنها رفتم و ۲۰ دقیقه کنارشان ایستادم. سرانجام آنها دوبار دور حرم چرخیدند و به سمت میدان شهدا پرواز کردند. تا زمانی که زنده باشم و خدا به من عمر بدهد، میخواهم به امام رضا (ع) خدمت کنم.
حسام الدین سراج که از ابتدا قول گرفته بود تا جایزه خود را از دستان حاج احمد اقوام شکوهی دریافت کند وقتی لوح تقدیر خود را از دستان احمد اقوام شکوهی گرفت ، خواست برای لحظاتی پشت تریبون برود و بعد در سخنانی یاد کرد از استاد زنده یاد استاد صبحدل و گفت او باعث ورود من و خیلی های دیگر به عرصه موسیقی شد،استاد صبحدلی از استاد شجریان خواست که ربنا را به صورت آزمایشی اجرا کند و بعد همان اجرای آزمایشی شد ربنای معروف استاد شجریان، یادشان را گرامی داریم، سراج همچنین برای محمدرضا شجریان طلب سلامتی کرد و گفت او از اساتید بزرگ عرصه موسیقی ماست و برایشان آرزوی سلامتی داریم.
دو تارنوازی استاد حسین ولی نژاد هنرمند شیروانی بخش دیگری از مراسم بود که با اجرای زیبای خود شور ویژه ای به مراسم بخشید.
اجرای گروه موسیقی از ترکیه نیز از بخش های دیگر مراسم بود. دونوازی باغلاما و نی ترکیه توسط دو هنرمند ترکیه ای به نام های « سداد آنار »و «سرجان پشان» از بخش های ویژه این مراسم بود که با تشویق بسیار حضار همراه شد.
حضور شرکت کنندگان از قومیت ها و فرهنگ های مختلف کشور نشان دهنده موفقیت جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در پیشبرد اهدافش برای دوستی و تحکیم ارتباط بین اقوام مختلف و همچنین هدف جشنواره آواها و نواهای رضوی برای تهیه کردن و حفظ گنجینه ای از آثار اقوام مختلف ملی و بین المللی مرتبط با امام رضا (ع) بود.
سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که از میهمانان ویژه این مراسم بود به مراسم نیامد و سید هادی حسینی - معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای او گفت به نیابت از جناب وزیر آمدم تا سلام او را برسانم و بگویم امام رضا (ع) برای ما ایرانیها و افراد دیگری که دل در گرو او دارند، نقطه پرگار است و بسیاری به وجود ایشان عشق میورزند. ما ایرانیها قدر دان هستیم و در این راستا وزارت فرهنگ در جهت اشاعه فرهنگ رضوی در تمام کشور فعالیتهایی ویژه ای داشته است و جشنواره بین المللی امام رضا (ع) از اقدامات ارزشمند و ویژه وزارت ارشاد در این راستا است.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد ، بهرام جمالی؛ مدیرعامل انجمن موسیقی ایران ، فرماندار پاکدشت ، استاد تقی ضرابی از اعضای هیت مدیره خانه موسیقی و نماینده مردم شبستر نیز در این مراسم حضور داشتند.
گزارش:الهام عطائی
نظر شما