خبرگزاری شبستان: بی تردید قیام 17شهریور را می توان به عنوان یکی از نقاط عطف مبارزات ملت مسلمان ایران علیه رژیم پهلوی دانست. ابعاد عظیم کشتار و سرکوب مردم بی گناه در این روز باعث شد تا انقلابیون و رهبران آن ها در حرکت خود مصمم تر گردند و در این بین رهبری مدبرانه حضرت امام خمینی(ره) نقشی به سزا داشت.
حمایت های سران به اصطلاح دموکرات آمریکا از رژیم پهلوی در سرکوب مبارزین نیز باعث شد تا ادعاهای به اصطلاح حقوق بشری و دموکراتیک آن ها بین مردم رنگ ببازد و ماهیت اصلی آنان برای مردم ایران هرچه بیشتر نمایان شود. در مجموع باید گفت قیام خونین 17 شهریور عاملی موثر در تشدید مبارزات مردمی و تسریع در سقوط رژیم پهلوی به شمار می رود.
حجتالاسلام حسین ابراهیمی، نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قیام 17 شهریور و نقش مساجد در شکل گیری چنین قیامی به خبرنگار شبستان گفت: رمضان سال 1357 امام خمینی (ره) بیانیهای را در راستای افشای مفاسد دستگاه پهلوی صادر کردند و از وعاظ، ائمه جماعات و مبلغان خواستند که با بهرهگیری از پایگاه مسجد مفاسد دستگاه پهلوی را افشا کنند که پس از افشاگریهایی که توسط روحانیون صورت گرفت، بسیاری از وعاظ دستگیر شدند.
وی افزود: در نماز عید فطر همان سال که به امامت شهید مفتح در تپههای قیطریه اقامه شد نیز اعلام شد که تجمع بعدی در میدان شهدا (17 شهریور) برگزار میشو. اجتماع میدان شهدا (ژاله سابق) از مساجد شکل گرفت و با جنایاتی که صورت گرفت، چهره پلید دستگاه پهلوی بیشتر نمود یافت و پرونده سیاهی برای آنها ورق خورد.
حجتالاسلام ابراهیمی قیام 17 شهریور 57 را محصول کار مساجد با هدایت امام خمینی (ره) دانست و اظهار کرد: با بروز واقعه 17 شهریور و یا (جمعه سیاه) لکه ننگی بر دستگاه ستمشاهی باقی ماند و وجه پلید رژیم شاه برای مردم بیشتر نمایان شد.
رییس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور روشنگری پیرامون عملکرد ننگین دستگاه پهلوی را از جمله مباحثی نام برد که توسط ائمه جماعات و خطبا در مساجد بیان میشد و خاطرنشان کرد: سلطه قدرتها بر منابع و کشور، حضور بیگانگان در همه شئون زندگی مردم و تحقیر ملت ایران و مخالفت با مبانی اسلامی و جنایاتی که در جامعه صورت میگرفت از سوی خطبا در مساجد به مردم روشنگری و در مساجد بیان می شد.
وی ادامه داد: مبلغین بسیاری در پی روشنگری جنایات رژیم پهلوی ممنوعالمنبر شدند ولی حرکت حساب شده، منظم و مرتبط در پی پیام های امام خمینی (ره) حرکت انقلاب را تسریع بخشید و اثرگذاری آن در جامعه به قدری نافذ بود که جامعه را به حرکت درآورد و راهپیمایی بزرگ از جمله تحصن در مسجد دانشگاه تهران به ثمر نشست.
حجتالاسلام ابراهیمی با تأکید بر اینکه در حال حاضر نیز مساجد در بصیرتبخشی و حفظ دستاوردهای انقلاب بیشترین اثرگذاری را دارند، خاطرنشان کرد: تشکیل کمیتههای انقلاب در مساجد برای تأمین امنیت کشور و نقش مهم مساجد در هشت سال دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست به گونهای که 97 درصد اعزام به جبهه ها از مساجد ساماندهی و انجام می شد.
به گفته ابراهیمی در جریان فتنه 88 و تبیین و افشای جریان انحرافی نیز مساجد نقش تأثیرگذاری در شفافسازی اذهان مردم داشتند و از طرفی در ماه مبارک رمضان و ایامهای مختلف مباحث دینی، اعتقادی و اخلاقی در جامعه نهادینه میشد که این برنامه ها از سوی ائمه جماعات برنامه ریزی و اجرا می شد.
وی اثرگذاری مساجد در جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی و آحاد افراد جامعه را اثری ارزشمند و بی بدیل عنوان و خاطر نشان کرد: خداوند در قرآن کریم میفرمایند: "فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ؛ این خانهها، خانههایی است که خداوند عزت و عظمت آنها را خواسته است". مساجد معجزه های آسمانی هستند که در طول تاریخ اسلام و انقلاب ظاهر و بارز شده است.
پایان پیام/
نظر شما