برنامه های کارتونی الگوسازی غرب برای کودکان و نوجوانان

خبرگزاری شبستان: الگو سازی برای کودکان و نوجوانان از توطئه های تهاجم فرهنگی دشمنان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، انیمیشن ها و شخصیت های کارتونی را می توان از الگو های نخست کودکان بعد از والدین دانست و هر کسی از دوران کودکی خود علاقه زیاد به شخصیت های کارتونی بویژه خارجی چون سوپر من، سیندرلا، سفید برفی و لاک پشت های نینجا و.... را به خاطر دارد.

 

این علاقه بستری برای الگوگیری است، چون کودکان و نوجوانان در این همزاد پنداری کرده و به راحتی رفتار و کردار این شخصیت ها الگو می گیرند.

 

 

در طول اوقات فراغت، کودکان و نوجوانان بخش عمده ای از اوقات خود را در مقابل تلویزیون و مشاهده برنامه های تلویزیونی می گذرانند و نبود نظارت صحیح والدین عاملی برای الگوبرداری نامناسب خواهد بود.

 

همایون رهبران، کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، با اشاره به اینکه دشمن در قالب هجمه های فرهنگی با برنامه ریزی اقدام می کند، افزود: غرب تلاش می کند با تولید برنامه های کودکان و ساخت برنامه های کارتونی و انیمیشن با الگو سازی برای کودکان و نوجوانان این نسل بخشی از تربیت این نسل را هدایت کند.

 

 

وی افزود: سوپر من یکی از شخصیت های داستان های مصور است که توسط دو نویسنده یهودی ژوزف جو شوستر (Joseph "Joe" Shuster) و جری سیگل( Jerry Siegel) خلق شده است.

 

رهبران، با بیان اینکه پدران این دو نویسنده مانند بسیاری دیگر از یهودیان از اروپا به آمریکا مهاجرت کرده اند، اظهار داشت: اندیشه ابرقهرمانان از اروپای قرن نوزدهم آغاز شد، نهضت ها فلسفی باور به ظهور یک ابر انسان یا ابرمرد را ترویج می کردند ابر مردی که قرار بود جای "خدا" را بگیرد و همچون قهرمانی مادی و انسانی الگوی انسان های ضعیف باشد.

 

وی با تاکید به اینکه اما سینمای هالیود از پرداختن به سوپرمن اهداف دیگری را هم دنبال می کرد، گفت: نویسندگان یهودی سوپرمن را در سال 1938 نوشتند، یعنی یکسال قبل از جنگ دوم جهانی سوپرمن آمریکایی در واقع قهرمانی بود که قرار بود اشرار دنیا چون هیتلر و جبهه متحدین که دشمن متفقین به رهبری آمریکا را شکست دهد.

 

این کارشناس، خاطرنشان کرد: بعد از جنگ جهانی سوپرمن مانند یک پلیس نظم جهانی یعنی جایگاهی که آمریکا برای خود متصور بود وارد عمل شد.

 

رهبران، اذعان داشت: سوپرمن همچنین آغازی بر سری فیلم های ابر قهرمانی بود که در تمامی آنها با قهرمانان سفید پوست آمریکایی روبه رو هستیم که عدالت و آزادی را برای جهان به ارمغان می آورد اما راه حل آمریکایی برای به ارمغان آوردن صلح و عدالت و آزادی برای جهان چیست؟ این جاست که ژانر فیلم های سوپرمن به کار می آید.

 

وی افزود: ژانر اکشن (Action) که اساسا برپایه خشونت و درگیری های فیزیکی خشن شکل گرفته است.

 

وی ادامه داد: ابرقهرمانان آمریکایی مانند سوپرمن همواره درگیر جنگ و کشتار هستند و البته این جنگ و کشتار برای اهداف خوب انجام می دهند، که این دقیقا همان استراتژی آمریکا درباره جنگ هایش است آمریکایی ها با لشکرکشی به دیگر کشورها و کشتار و ویرانی و استفاده از سلاح های مدرن درست مانند ابرقهرمانان آمریکایی ادعای ایجاد صلح و عدالت کارشناسان فرهنگی در مطالعه ابر قهرمانان آمریکایی پدیده ی "امپریالیسم فرهنگی" با "سلطه طلبی فرهنگی" را شناسایی کرده اند.

 

رهبران، تاکید کرد: ابرقهرمانانی مانند سوپرمن به نحوی تولید می شوند که در اقصی نقاط جهان مورد پسند باشند فقط دلایل تجاری کافی نیست بلکه نفوذ فرهنگی و تلقین فکر شکست ناپذیری آمریکا نیز اهمیت بالایی دارد این در حالی است که بحران وال استریت علایم زوال امپراتوری آمریکا را به تدریج آشکار کرده است.

 

وی بیان کرد: با این حال تهیه کنندگان سوپرمن پس از دهه ها که ساخت سوپرمن متوقف شده بود مجددا در سال 2014 بعد از رکود اقتصادی و بحران وال استریت(Wall Street)  دست به تولید سوپرمن جدید می زندند که به اعتقاد کارشناسان و رسانه های مستقل چیزی جز تبلیغ سلطه طلبی های آمریکا نیست به اعتقاد این رسانه ها عنصر فیلم هایی چون سوپرمن این است که این ایده را تبلیغ می کند که در قبال مشکلات عظیم جهانی تنها یک نفر و آن سوپرمن است که می داند راه حل چیست و او خیر و صلاح دیگران را بهتر از خودشان می شناسد و سپس خودش استفاده از تکنولوژی پیشرفته ای که در اختیار دارد و با اعمال خشونت و جنگ و سطله طلبی به اصطلاح عدالت را محقق می کند.

 

 

این الگوی ثابت و تکرار شونده فیلم های ابرقهرمانی در واقع ترجمه امپریالیسم آمریکایی به زبان قصه های مصور و فیلم های اکشن است که مخاطب عام را با خود همراه می کند و پول آنها را به جیب کمپانی های بزرگ می ریزد و در عین حال ایده های فرهنگی آمریکا را در ذهن آنها تلقین می کند.

 

برای تربیت صحیح کودکان و نوجوانان به عنوان آینده سازان جامعه، لازم است با هوشیاری در برابر توطئه های دشمنان به محتوای برنامه های پخش شده نظارت بیشتری شود.

کد خبر 645025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha