لیلا صالحی، کتابدار کتابخانه عمومی شهید چمران روستای سمر از توابع شهرستان تنگستان در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان با اشاره به اهمیت این کتابخانه برای مردم روستا گفت: کتابخانه های روستایی از مهمترین پایگاه های اجتماعی به شمار می آید و خدمات آنها نقش تعیین کننده ای در آموزش و سرگرمی روستاییان به عهده دارد.
وی ادامه داد: بچه های روستایی نیز مانند کودکان و نوجوانان شهرنشین به مراکز فرهنگی نیاز دارند و در برخی روستاها کتابخانه های عمومی به عنوان تنها مرکز فرهنگی نقش کانون آموزشی را بر عهده داشته و تاثیر زیادی بر بهبود کیفیت زندگی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان می گذارد.
این کتابدار درباره اهمیت برگزاری جشنواره رضوی گفت: فعالیت های کتابخانه محور عامل اصلی جمع شدن بچه ها در کتابخانه عمومی روستا است. کودکان و نوجوانان روستای سمر پس از یک سال انتظار با شور و شوق زیاد برای حضور در هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی آماده هستند.
صالحی ضمن اشاره به حضور خود به عنوان تنها نیروی کتابخانه عمومی شهید چمران روستای سمر افزود: پس از اعلام فراخوان هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی با اقداماتی مانند فضاسازی مناسب در کتابخانه، درج فراخوان و معرفی منابع در وبلاگ کتابخانه و چاپ و نصب پوسترهای جشنواره در سراسر روستا موفق به اطلاع رسانی گسترده و جذب شرکت کنندگان روستایی به ویژه کودکان و نوجوانان به این برنامه فرهنگی شدیم.
وی ادامه داد: اشتیاق بچه ها برای حضور در جشنواره رضوی به گونه ای است که تعداد زیادی از آنها پیش از شروع دوره هفتم اسامی خود را در فهرستی یادداشتی کرده و با اعلام آمادگی برای شرکت در بخش مسابقه این دوره به گروه های مختلف تقسیم شده اند.
این کتابدار با اشاره به اهمیت گسترش بخش الکترونیکی جشنواره رضوی در این دوره افزود: مردم روستا در گذشته به دلیل پاره ای محدودیت ها دسترسی کمتری به منابع اطلاعاتی داشته و این شرایط امکان مشارکت آنان در فعالیت های فرهنگی را محدود می کرد اما خوشبختانه در حال حاضر به دلیل گسترش امکاناتی مانند اینترنت و بهره گیری مناسب نهاد کتابخانه ها از این امکانات اهالی روستا نیز می توانند در برنامه های فرهنگی مانند جشنواره رضوی حضوری فعال داشته باشند.
وی اددامه داد: بیشتر ساکنان این روستا را کشاورزان تشکیل می دهند به دلیل کار طولانی و سخت نمی توانند زمان زیادی را به کودکان خود اختصاص دهند و این مسئله یکی از دلایل تمایل بالای کودکان و نوجوانان روستا برای حضور مداوم در کتابخانه است.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی نقش کتابدار از مسئولیت های رایج وی در کتابخانه فراتر رفته و به عنوان یک مربی و راهنما اهمیت می یابد.
صالحی با اشاره به وظیفه خطیر کتابداران روستایی برای ترویج معیارهای رفتاری، اخلاقی و دینی در کودکان و نوجوانان گفت: کتاب های جشنواره رضوی منابعی مطلوب و باکیفیت است که از زاویه ای دقیق و کارشناسانه انتخاب شده و با شرح سیره امام رضا (ع) معیارهای مناسب اخلاقی و دینی را در اختیار مخاطبان خود قرار می دهد.
وی حضور پرتعداد کودکان و نوجوانان در کتابخانه با وجود گرمای استان بوشهر در فصل تابستان را نشانه علاقه وافر مخاطبان به فعالیت های کتابخانه دانست و افزود: کتابخانه شهید چمران سمر مرکزی فعال و پویا برای فعالیت های فرهنگی کتاب محور است و اجرای برنامه هایی مانند نشست کتابخوانی، نمایشگاه های عکس و نقاشی، قصه گویی و جشنواره کتابخوانی رضوی با ایجاد فضایی شاد و مفرح تاثیر زیادی بر افزایش کتابخوان های روستاها داشته است.
نظر شما