دانشگاه‌ها زیر نظر وزارت علوم نیستند/درباره تفکیک جنسیتی حرفی نداریم

«دانشگاه‌ها زیر نظر وزارت علوم نیستند» و «درباره تفکیک جنسیتی حرفی نداریم» مواردی بود که خبرنگار شبستان در پاسخ به چرایی اجرای طرح تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پس از آن که بحث تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها در برخی از مراکز آموزشی به مرحله اجرا درآمد، برخی از رسانه‌ها از جمله روزنامه اعتماد گزارشی از تفکیک جنسیتی صورت گرفته در دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی را روی خروجی خود قرار دادند.
 

براساس این گزارش روز گذشته زمانی که دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، برای تعیین واحدهای درسی به دانشگاه مراجعه کردند با جدول مجزای زنان و مردان روبه رو شدند.
 

اطلاعات به دست آمده از این گزارش حاکی از آن است که این تفکیک بیشتر در دروس تخصصی رشته های برنامه ریزی دانشکده های علوم اجتماعی و ارتباطات انجام شده است؛ به نحوی که از میان 51 واحد درسی در گرایش های برنامه ریزی اجتماعی و مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات رشته علوم اجتماعی، 46 واحد به شکل مجزا و تنها پنج واحد درسی به شکل مشترک، به هر دو گروه جنسی مردان و زنان ارائه می شود و از 46 واحد درسی تفکیک شده نیز 30 واحد برای زنان و 16 واحد مخصوص مردان است.
 

در همین رابطه خبرنگار شبستان که قصد پیگیری این موضوع از غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را داشت، موفق به صحبت با وی نشد و در عوض با برخورد نامناسب شخص پاسخگو به تلفن همراه این مقام مسئول روبه رو شد.
 

وی که علی رغم درخواست های مکرر خبرنگار شبستان حاضر به ذکر نام خود نشد به نیابت از معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: به دلیل حساسیت هایی که حول این مسئله به وجود آمده است، ایشان در این رابطه صحبت نمی کنند.
 

این منبع ناآگاه و مجهول در پاسخ به این سؤال که چرا وزارت علوم به عنوان متولی طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه حاضر به پاسخگویی نیست، گفت: این مسأله باید از طریق رئیس دانشگاه علامه طباطبایی پیگیری شود، چرا که دانشگاهها زیر نظر وزارت علوم نیستند و آزادی عمل در این موارد دارند.
 

علی رغم تلاش‌های بیش از حد، وی حاضر به برقراری ارتباط با خواجه سروی نشد و همچنان بر مواضع خود، تأکید داشت و گفت: در حال حاضر بسیاری از مردم در انتظار هستند تا بتوانند با آقای خواجه سروی صحبت کنند و شما نمی‌توانید به همین راحتی انتظار پاسخگویی داشته باشید.
 

با توجه به این نکته که اظهار نظر فوق از پایه نادرست است، خبرنگار خبرگزاری شبستان، ترجیح می دهد از استناد به مابقی اظهارات شخص فوق الذکر پرهیز کند. اما یادآور می‌شود فایل صوتی مصاحبه با این فرد که تمایلی به ذکر نام خود نداشت، در خبرگزاری شبستان محفوظ می‌باشد.
 

باید دید مسئولین فرهنگی و آموزشی با چه نوع تفکری، تفکیک جنسیتی دانشجویان را، راه حلی برای اسلامی کردن این نهادهای آموزش عالی می دانند. برخی از کارشناسان اجتماعی معتقدند؛ تفکیک جنسیتی در حقیقت نوعی پاک کردن صورت مسأله است. مسأله ای که در سال های اخیر تبدیل به معضلی برای دانشگاه های ایران شده است. اما آنچه مسلم است این است که نمی توان با جدا کردن واحدهای درسی دختران و پسران در دانشگاه ها، امید به رفع مشکلات اخلاقی موجود داشت؛ چرا که اگر در جامعه، قبح مسأله ای نظیر ارتباط با نامحرم از بین برود نمی توان به این سادگی و با اجرا کردن راه حل هایی سطحی مانند تفکیک جنسیتی امید به حل آن داشت.
 

در این جا باید همچون همیشه مسئولین فرهنگی را خطاب قرار داد و به آنها هشدار داد که برخوردهایی چنین کوته نظرانه، آسیب های بسیار بزرگی را به دنبال دارد که بی توجهی به آنها می تواند لطمه های جبران ناپذیری را بر پیکره نیمه جان فرهنگی ایران تحمیل کند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 64458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha