آغاز برنامه های دهه کرامت همزمان در ۷۰۰ شهر  ایران و ۷۷ کشور

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه اشاعه فرهنگ رضوی در کشور اشاعه فرهنگ اهل بیت (ع) است، اظهار داشت: همزمان با آغاز دهه کرامت در ۷۰۰ شهر ایران و ۷۷ کشور برنامه های این دهه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به جشن های دهه کرامت در جمع خبرنگاران گفت: همزمان با آغاز دهه کرامت در 700 شهر ایران برنامه هایی را آغاز کرده ایم و در این راستا 2500 برنامه فرهنگی را تعریف کرده ایم.

 

وی با بیان اینکه همزمان در 77 کشور نیز برنامه های دهه کرامت برگزار می شود، اظهار داشت: ما در این راستا صددرصد بودجه قرآنی را افزایش دادیم و در جلسه ای که با اتحادیه قرآنی روز گذشته داشتیم توافق کردیم که در سال آتی در 435 شهرستان فعالیتهای قرآنی گسترش یابد.

 

صالحی امیری با تاکید بر اینکه این سرزمین متعلق به اهل بیت (ع) و ثامن الحجج (ع) است، بیان کرد: تاکید ما این است که امسال بیش از سالهای گذشته دهه کرامت را در جامعه گرامی بداریم و آن را تبلیغ کنیم چرا که معتقدیم اشاعه ی فرهنگ رضوی در کشور اشاعه فرهنگ اهل بیت است و اشاعه ی فرهنگ اهل بیت (ع) پایه گذاری مبانی اخلاقی و دینی است.

 

وزیر فرهنگ در ادامه حضور خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد اینکه به عملکرد خود در دولت یازدهم چه نمره ای می دهید؟ گفت: این ارزیابی بایستی توسط رئیس جمهور و معاون اول انجام می شود اما تلاش ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این بود که همزمان چند مساله اساسی را مورد پیگیری قرار دهیم.

 

وی اظهار داشت: نخستین استراتژی ما این بود که ثبات و آرامش را در وزارت و در محیط فرهنگی ایجاد کنیم چرا که باور داشتیم و داریم که بدون آرامش و ثبات نمی توانیم فعالیت های ایجابی و فرهنگی داشته باشیم و خوشبختانه در حال حاضر در محیط فرهنگی ثبات و آرامش نسبی وجود دارد.

 

صالحی امیری واگذاری امور تصدی گری به نهادهای صنفی و خانه های صنفی از دیگر کارهای خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: امروز انتخابات خانه مطبوعات در 25 استان برگزار شد و برای هر استان 7 هیئت مدیره انتخاب شد که خانه مطبوعات از جمله نهادهای مهمی است که می تواند از حقوق خبرنگاران و حقوق اصحاب رسانه در سراسر کشور دفاع کند.

 

وی اضافه کرد: ما در همین راستا خانه سینما را تقویت کردیم و بسیاری از امور اجرایی را بنا داریم به خانه سینما واگذار کنیم و در حوزه موسسات و نمایشگاه ها قرا راست این موضوع را به صنف مربوطه واگذار کنیم.

 

این وزیر دولت یازدهم با تاکید بر تقویت نهادهای صنفی و مردمی در حوزه فرهنگ و هنر گفت: خوشبختانه در راستای تقویت نهادهای صنفی و مردمی در حوزه فرهنگ و هنر قدم های موثری برداشته شد و در همین راستا صندوق هنر را به خانه سینما، خانه موسیقی و خانه تئاتر واگذار کردیم.

 

صالحی امیری ضمن تاکید بر تعامل سازنده با همه اصحاب فرهنگ و هنر در همه اجزای نظام یادآور شد: ما در نظام فرهنگی مان با گستردگی نهادهای فرهنگی مواجه هستیم و تنها راه تداوم فعالیت فرهنگی در کشور انسجام میان نهادهای فرهنگی است.

 

وی ادامه داد: ما باید بدانیم با تقابل به جایی نمی رسیم و در این جهت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعامل مثبت و سازنده ای را با حوزه های علمیه و نهادهای دینی، فرهنگی و هنری داشته است چراکه معتقدیم بدون تعامل، انسجام، همگرایی و همدلی امکان کار فرهنگی وجود ندارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد امکان حضور خود در کابینه دوم گفت: این موضوع از اختیارات ریاست جمهوری است و همه ما تابع تصمیمات رئیس جمهور هستیم، آن چیزی که برای اعضای کابینه مهم است موفقیت رئیس جمهور و دولت است و مهمترین هدفی که ما دنبال می کنیم پاسخگویی به مطالبات مردم است.

 

صالحی امیری در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد اینکه آیا پیشنهادی از طرف رئیس جمهور در این زمینه به شما شده است، گفت: این موضوع را به عهده رئیس جمهور محترم واگذار کنید چرا که صلاحیت تصمیم گیری با ایشان است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد اینکه آیا وزارت ارشاد قصد جلوگیری از اکران برخی فیلم ها همانند 5 عصر، اکسیدان و قلب اتمی را بنا به آنچه که گفته می شود در این فیلمها به مردم توهین می شود را ندارد، گفت: ما راجع به سینما یک نظام استاندارد تعریف شده داریم که شورای ساخت و شورای نمایش از صاحب نظرانی هستند که در این حوزه انتخاب شده اند و وزیر و رئیس سازمان سینمایی مداخله مستقیم بر فرایند تایید و تکذیب یک فیلم ندارند.

 

وی اضافه کرد: منطق اداره یک وزارتخانه این نیست که وزیر در همه امور جزیی وزارتخانه دفاع کند، آن چیزی که برای ما اهمیت دارد این است که در ساخت فیلم ها مسیر قانونی طی شده باشد و آن چیزی که در مورد فیلم های موجود می توانم بگوییم این است که هم در مرحله پروانه ساخت و هم در مرحله پروانه نمایش مجوزهای لازم را کسب کرده اند و بعد برای اکران به شورای صنفی ارجاع شده است.

 

صالحی امیری بیان داشت: در حوزه فیلمهایی که نام بردیم واکنشهایی از طرف برخی نمایندگان و بعضی از افراد صاحب نظر داشتیم که در این زمینه نیز جلساتی برگزار شد و در یکی از این فیلمها 18 مورد اصلاح اعمال شد و اگر لازم باشد مجدداً نیز اصلاحاتی اعمال می شود.

 

وی تاکید کرد: بنده به عنوان وزیر و همچنین رییس سازمان سینمایی مداخله مستقیم در فرایند مجوزهای یک فیلم نخواهیم داشت.

 

وی در مورد اینکه چه مواردی باید در وزارت ارشاد در دولت بعد اعمال شود گفت: داشتن برنامه و چشم انداز و نقشه راه از جمله نکات اساسی بود که ما در وزارت ارشاد آن را پیگیری کردیم و در این راستا نقشه راه و برنامه راهبردی چشم انداز و برنامه استراتژیک 5 ساله ضرورت داشت که ما در وزارت ارشاد این کار را آغاز کرده ایم و بخشی از سازمان هایمان در این راستا برنامه های جامع نیز تدوین کرده اند مثلاً سازمان سینمایی در این زمینه برنامه جامعی تدوین کرد.

 

صالحی امیری یادآور شد: موضوع دیگری که ما به آن ورود کرده ایم این بود که ارشاد بتواند با بقیه نهادهای فرهنگی هماهنگ باشد و انسجام لازم را برای پیشبرد اهداف متعالی داشته باشد.

 

وی با تاکید بر توجه به فرهنگ دینی و هنجارهای جامعه خاطرنشان کرد: مردم ما دین مدار و جامعه ما اخلاق مدار هستند و قطعاً باید محتوای تولیدات فرهنگی در راستای هنجارها و ارزش های دینی و باورهای مردم باشد.

 

 

 

کد خبر 644514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha