به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، ولیالله سیف، رییس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه قرار نیست اسکناس های موجود حذف شود، گفت: در زمانی که به شرایط خاص از لحاظ ثبات و افق پیش بینی برسیم آن زمان بایستی نسبت به حذف صفر از پول ملی اقدام کنیم که بحث سه صفر و چهار صفر را در گذشته مطرح کردند که موکول به شرایط آینده است تا یک وضعیت باثبات بلندمدت را در اقتصاد داشته باشیم که انشاءالله به زودی شاهد آن باشیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد نگرانی در مورد سپردههای بانکی گفت: فکر می کنم الان سپردهگذاران عزیز ذهنیت دقیق تری را نسبت به گذشته دارند و همانگونه که می دانید در مورد سپرده گذاران تعاونی های ادغامی در موسسه کاسپین تا 100 میلیون تومان را تعیین تکلیف کردیم و خوشبختانه الان شرایط مناسب است و در آینده ممکن است مبالغ بالاتری را اعلام کنیم که حتما این اتفاق انجام می شود.
وی افزود: غیر از تعاونی های منحله ادغامی در کاسپین سه تعاونی دیگر را داریم که غیرمجاز هستند و به زودی خبر تعیین تکلیف آنها را نیز اعلام می کنیم و پس از آن اعلام می کنیم که هیچگونه موسسه مالی غیرمجاز نداریم و از مردم می خواهیم دقت کنند و به هیچ وجه با موسساتی که با نرخ های فریبنده پول های مردم را جمع می کنند و بعد نمی دانند که چگونه پاسخگوی مردم باشند، اقدام نکنند و به موسسات و بانک های مجاز مراجعه کنند که منابع آنها از امنیت لازم برخوردار باشد.
وی گفت: همانگونه که شما می دانید در رابطه با بانک ها و موسسات مجاز قانون مصوبه خوبی را داشته است که در حال اجرا است و آن تشکیل صندوق ضمانت سپرده هاست و تا سطح معینی از سپرده ها را تحت پوشش بیمه ای قرار می دهد و از این جهت رفع نگرانی شده است.
سیف اظهار کرد: در مورد شورای پول و اعتبار نیز روز گذشته برخی از اعضای شورای پول و اعتبار در سفر استانی بودند. علیرغم اینکه از قبل تنظیم شده بود که دستور جلسات مناسبی را با هم داشته باشیم اما به جهت همزمانی سفرهای استانی و همراهی با معاون اول رییس جمهور جلسه از حد نصاب کمتر شد و به زمان بعدی موکول شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عملکرد خود را در دولت یازدهم چگونه میبینید، گفت: هیچ وقت راضی نیستم. حتما باید تمام تلاشها به کار گرفته شود و آنچه مسلم است مسئولیت ما در حد توانمندیهایمان است و بقیه آن لطفی است که خدا میکند. به نظر میآید در مجموع توانستهایم اقدامات مثبتی انجام دهیم و مخصوصا وعده خاصی را که داده بودیم و در چند روز آینده میتوانیم اعلام کنیم که هیچ موسسه غیرمجازی نداریم و ساماندهی موسسات غیرمجاز یک حرکت بسیار جدی بوده است و در از بین بردن بسترهای فساد بسیار موثر بوده است و البته در برخورد با حجم این موسسات مقاومت بسیاری شد و مشکلات زیاد و شایعاتی را برای مدیران بانک مرکزی ایجاد کرد که همه بیپایه و اساس بود.
وی گفت: اما خوشحالم که این وضعیت نابسامان و ناهنجار خاتمه می یابد و می تواند ثبات را به اقتصاد کشور برگرداند. در خصوص ثبات ارزی نیز نسبت به دوره های گذشته ما دوران باثباتی را داشتیم و حرکتی را شکل دادیم که بتواند از شوک های آینده جلوگیری کند و یکی از اساسی ترین نقش های بانک مرکزی در اقتصاد این است که دیده بانی و پیش بینی کند و هرگونه شوک احتمالی که در اقتصاد نوسان ایجاد می کند را با پیشبینی به موقع عکسالعملهای لازم را در خنثیسازی این شوکها و لطمهنزدن به اقتصاد انجام دهد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی وظایف خود در مجموع به طور نسبی انجام داده است، در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه الباقی پولهای کاسپین چگونه پرداخت میشود و مطالبه مردم به کجا میرسد و عدم پاسخگویی مدیران شعب در خصوص مؤسسه ثامن تصریح کرد: ضمن درک مناسب مردم از شرایط کشور که همانگونه که عنوان شد بخش عمدهای از این مشکلات به موسساتی بازمیگردد که سابقه بیش از 20 سال دارند و در زمانهایی که باید از فعالیت آنها جلوگیری میشد به آنها اجازه داده شده است و نمیشد اینگونه رشد شبکهای خود را ادامه دهند اگر به موقع اقدام میشد طبیعتا ما اکنون این مشکلات را نداشتیم.
وی افزود: یکی از بحثهایی که بانک مرکزی اکنون آن را دنبال میکند و ضمن حل و فصل مسایل مربوط به گذشته این است که تدابیری بیندیشید که در آینده احتمال بروز چنین مصیبتها و مشکلاتی در اقتصاد نباشد و انسجام ذهنی در مسئولان رده اول نظام در این موضوع وجود دارد و اگر بانک مرکزی در این موضوع موفق شده است با حمایتهای مسئولان کشور بوده است. خوشحالیم که توانستهایم در این دوره این ساماندهی را انجام دهیم.
سیف خاطرنشان کرد: اما بالاخره من قبول دارم که این موسسات مشکلاتی را ایجاد کردند و قوانین و مقررات انعطاف و امکاناتی را به بانک مرکزی میدهد که ما از حداکثر آن استفاده میکنیم و تلاش میکنیم تا این ناملایمات را به حداقل برسانیم و با دقت نظر آنها را دنبال میکنیم و جلسات مشترکی میان قوه قضاییه و بانک مرکزی و مجلس وجود داشته است و در این سه مجموعه نیز هماهنگیهایی در حال انجام است تا حداکثر امکان ایجاد شود و خسارت به مردم به حداقل ممکن برسد. به نظر میرسد در انتها مردم به اصل مبالغ میرسند اما باید بالاخره تحمل کنند.
وی گفت: بانک مرکزی جای حساسی برای اقتصاد است و کسی که در این پست قرار میگیرد باید رعایت تمام جوانب و احتیاطها و وسواسهایی که در اقتصاد وجود دارد را بکند. بانک مرکزی در تمام سطوح میتواند موثر باشد و لنگر اصلی ثبات اقتصاد در کشور است. کسی که در رأس بانک مرکزی قرار میگیرد باید از استحکام رأی برخوردار باشد، وقتی تصمیم میگیرد نمیتواند آن را با تزلزل دنبال کند و باید تصمیمات را با قدرت دنبال کند تا بتواند در اقتصاد ثبات و آرامش ایجاد کند.
نظر شما