مسجدی در میانه دفتر یک مرجع تقلید و میوه‌فروشی

خبرگزاری شبستان: مسجد الزهرا (س) در میان دفتر تهران آیت‌الله العظمی گرامی قمی و یک مغازه میوه‌فروشی قرار دارد.

خبرگزاری شبستان، مسجد و کانون‌های مساجد: حدود یک ساعت مانده به اذان ظهر است که برای تهیه گزارش وارد به مسجد محله «آب‌منگل» می‌شوم ... در این مسجد هم انگار  مانند بسیاری از مساجد دیگر کشور، کهنسالان زودتر از جوانان، پای به مسجد می‌گذارند و در فرصت باقی مانده تا اذان، مشغول راز و نیاز با پروردگار خود می‌شوند و به این صورت رونقی به این خانه خدا می‌بخشند.

 

 

 

وقتی یک نفر بخواهد به مسجد الزهرا (ع) وارد شود حال فرقی نمی‌کند از شرق یا غرب آن باشد، احتمالا متوجه مغازه‌های میوه‌فروشی می‌شود و شاید این احساس را داشته باشد که این مسجد در قلب یک مجتمع مذهبی، فرهنگی و خدماتی قرار دارد اما واقعیت این است که مغازه‌های قرار گرفته در دیواره این مسجد جزوی از رقبات آن هستند که درآمد حاصل از آن‌ها کمک شایانی به تامین هزینه‌های این مسجد می‌کند.

 

مسجد الزهرا (ع) با دفتر آیت الله العظمی گرامی قمی؛ از مراجع تقلید هم همسایه است که این از نکات مثبت این مسجد است زیرا وجود دفتر یکی از مراجع تقلید در کنار مسجد مطمئنا اثرات مثبتی بر افزایش مخاطبان هر دو دارد و این هم در نوع خود، کم‌نظیر است.

 

 

با ورود به مسجد الزهرا (ع) چشمانت به سرعت شیفته درختان و گل‌های سرسبز و رنگارنگ می‌شود، گویی وارد یک باغ شده‌ای در حالی که امروزه کمتر می‌توان مسجدی با این همه درخت و گل در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف یافت اما در گذشته رسم بر این بوده که مساجد دارای حیاطی زیبا و سرسبز بودند و چه دل‌انگیز است همراهی زیبایی معنوی با تصویر  درختان و گل‌ها.

 

 

خانه خادم این مسجد در حیاط آن و روبروی شبستان اصلی آن قرار دارد، این خادم و خانواده‌اش، آنچنان به این خانه خدا خدمت می کنند که هرگاه قدم به این مسجد می‌گذاریم، نظافت، نظم و زیبایی آن ما را مسحور می‌کند، بخش سرویس بهداشتی این مسجد نیز تمیز و مرتب است هرچند نمازگزاران از تعداد زیاد پله‌های آن گلایه دارند.

 

مشغول تهیه گزارش از مسجد الزهرا (ع) بودم که کم‌کم تعدادی کودک و نوجوان همراه با مربیان‌شان وارد این خانه خدا شدند و در گوشه‌ای حلقه‌هایی تشکیل دادند، وسایل همراه آنان نشان از آمادگی‌شان برای رفتن به یک دورهمی ورزشی داشت که سرانجام متوجه شدم آنان برای خنک‌شدن در گرمای هوا پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روانه استخر می‌شوند.

 

 

حوزه علمیه علم‌الهدی هم که سه دهه پیش توسط سیدمحمد علم‌الهدی راه‌اندازی شد نیز در مجاورت مسجدالزهرا (ع) قرار دارد و ساختمان آن از حیاط مسجد قابل مشاهده است، طلاب این مدرسه علمیه با نزدیک شدن زمان نماز، یک به یک وارد شبستان مسجدالزهرا (ع) می‌شوند و با عبایی بر دوش، فضای جالبی به صفوف نماز می‌بخشند.

 

هر سال تعدادی از طلاب این مدرسه در شب میلاد حضرت فاطمه زهرا (ع) توسط سیدعبدالهادی علم‌الهدی معمم می‌شوند.

 

 

پایگاه بسیج مسجد الزهرا (ع) هم بسیار فعال است و نقش مهمی در تأمین امنیت و ارایه آموزش‌های دینی و همچنین برگزاری کلاس‌های قرآنی، فرهنگی، ورزشی و علمی به کودکان، نوجوانان و جوانان محلات آب‌منگل و قیام دارد.

 

اعضای کودک و جوان این پایگاه بسیج همواره حضور منظمی در نماز جماعت مسجدالزهرا (ع) دارند و به دلیل حضور آنان همیشه به‌ویژه نماز جماعت مغرب و عشاء این خانه خدا پرشور برگزار می‌شود.

 

 

بنا بر گفته اهالی محله آب‌منگل، مسجد الزهرا (ع) کانون فعال دینی، فرهنگی، علمی و خدماتی در قلب این محله قدیمی تهران است و صندوق خیریه حضرت زهرا (ع) آن به مدت چند دهه‌ است که مشکل‌گشای نیازمندان و عروس و دامادها است.

 

آنچه فعالیت‌های مسجد الزهرا (ع) را پررنگ می‌کند این است که این خانه خدا در محله‌ای از تهران قرار دارد که به کثرت دفاتر نمایندگی مراجع معظم تقلید، علما و استادان درس خارج فقه و اصول شهرت دارد.

 

قدم به قدم در محله قیام، دفاتر نمایندگی برخی از مراجع تقلید مانند آیات عظام سیستانی، فاضل لنکرانی و گرامی قمی قرار دارند و این یعنی این محله دارای بافت مذهبی است و شاید همین موضوع موجب درخشش بیشتر مسجد الزهرا (ع) در این منطقه از تهران شده است.

 

گزارش و نگارش: مرتضی خواجوند سریوی

 

 

 

کد خبر 644449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha