تصویب طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی/ شلیک ناو آمریکایی به سمت قایق‌های ایرانی در خلیج فارس

خبرگزاری شبستان: ترامپ، ایران را درباره عدم پایبندی به برجام تهدید کرد، طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی به تصویب رسید، شلیک ناو آمریکایی به سمت قایق‌های ایرانی در خلیج فارس از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ترامپ، ایران را درباره عدم پایبندی به برجام تهدید کرد، طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی به تصویب رسید، شلیک ناو آمریکایی به سمت قایق‌های ایرانی در خلیج فارس از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ترامپ، ایران را درباره عدم پایبندی به برجام تهدید کرد

«دونالد ترامپ»‌ رئیس جمهور آمریکا بامداد چهارشنبه اعلام کرد اگر ایران به تعهداتش تحت برجام پایبند نباشد، «مشکلات بسیار بزرگی» برایش پیش خواهد آمد.

ترامپ طی سخنرانی در ایالت «اوهایو» مدعی شد: «به لطف توافق هسته‌ای بد، ایران جسورتر شده است. (اما) این مسئله دیگر ادامه نخواهد یافت.»

وی ضمن انتقاد «جان کری» وزیر خارجه دولت پیشین آمریکا افزود: «شاید او بدترین مذاکره کننده‌ای بود که تا به عمرم دیده‌ام. فکر کردید آنها (بخاطر توافق) از آمریکا تشکر می‌کنند و می‌گویند ما شما را دوست داریم؟»

رئیس جمهور آمریکا در حالی به ایران درباره عدم تعهد به مفاد برجام هشدار می‌دهد که پیشتر علاوه بر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خود او و دیگر مقامات دولتش تصریح کرده بودند تهران به توافق هسته‌ای پایبند بوده است.

مجلس نمایندگان آمریکا طرح جامع تحریم‌های ایران را تصویب کرد

مجلس نمایندگان آمریکا طرح جامع تحریم‌های ایران، روسیه و کره‌شمالی را تصویب کرد.

نمایندگان آمریکا با 419 رای موافق و فقط 3 رای مخالف، طرح تحریم‌های ایران، روسیه و کره شمالی را تصویب کردند.

این طرح بیش از دو سوم آرای موافق مجلس نمایندگان آمریکا را به خود اختصاص داده و 3 نماینده مخالف، از حزب جمهوری‌خواه بودند.

 این طرح نسخه اصلاح شده طرحى است که پیش از این با هدف تحریم ایران و روسیه در سنا تصویب شده بود.

طرح جامع تحریم‌های ایران باید اکنون به مجلس سنای آمریکا رفته و پس از تصویب شدن، رئیس جمهور آمریکا نیز باید آن را امضا کند.

«سارا هاکوبی سندرز»، سخنگوی کاخ سفید پیشتر با عقب نشینی از مخالفت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با این طرح گفته بود: «او قصدی برای کنار گذاشتن (این تحریم‌ها) را ندارد، ولی می‌خواهد مطمئن شود که ما به بهترین توافق برای مردم آمریکا دست پیدا می‌کنیم. نمی‌توان گفت که کنگره در این مورد بهترین کارنامه را دارد.» (جزئیات بیشتر)

دیوید سیسیلینی، نماینده آمریکا نیز مدعی شده بود: «این تحریم‌ها برجام را نقض نمی‌کند، بلکه آن را تقویت می‌کند زیرا به متحدانمان نشان می‌دهد که ایالات متحده با نقض قوانین بین‌المللی برخورد می‌کند.»

با این حال، از آنجا که مجلس نمایندگان با هدف افزودن بندهاى مربوط به تحریم کره شمالى، طرح تازه اى را تصویب کرده و این طرح جدا از مصوبه سنا به شمار مى آید، مصوبه امروز مجلس نمایندگان باید در سنا نیز به تصویب برسد.

گام بعدى در مسیر تصویب تحریم ها علیه ایران، بررسى مصوبه امشب در سنا است. اگر سناتورها با آن موافقت کنند، طرح به کاخ سفید ارسال مى شود.

وجود تحریم هاى ضدروسى در این طرح و محدود شدن اختیارات رییس جمهور براى رفع تحریم ها پس از تبدیل این طرح به قانون، موجب شده تا کاخ سفید نسبت به تایید طرح بى میل باشد.

 اگر ترامپ از امضاى طرح خوددارى کند، مصوبه به کنگره بازگشته، دوباره به راى گذاشته شده و در صورت کسب راى مثبت دو سوم نمایندگان هریک از مجلس ها، لازم الاجرا مى شود.

مهر:

تحریم ایران- روسیه یکی از جامع ترین بسته های تحریمی در تاریخ است

مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه با اکثریت قاطع آراء (۴۱۹ رأی موافق در برابر ۳ رأی مخالف) به پیشبرد تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران، روسیه و کره شمالی رأی مساعد داد و بدین ترتیب، توان و اختیار «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را برای لغو بسیاری از تحریمهای روسیه محدود می نماید.

این در حالی است که اعضای کابینه دونالد ترامپ از جمله «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا با این طرح کنگره به ویژه یک بند قانونی آن که کنگره را به خنثی سازی هرگونه اقدام در جهت تخفیف این تحریمها ملزم می نماید، مخالفت کردند.

این لایحه هفته گذشته به منظور رفع برخی نگرانیهای دولت آمریکا از جمله تأثیر احتمالی آن بر پروژه های نفت و گاز خارجی که شامل شرکای روسی می شود، مورد اصلاح و تجدیدنظر قرار گرفت. با این حال، شرط بررسی و تجدیدنظر کنگره در این لایحه همچنان پابرجا ماند.

در همین ارتباط، «ادوارد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه مدعی شد: «این سه دولت [ایران، کره شمالی، روسیه] در بخشهای مختلف جهان منافع حیاتی آمریکا را تهدید می کنند و همسایگان خود را بی ثبات می سازند».

«سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید نیز روز دوشنبه از ذکر اینکه آیا ترامپ در نهایت تحریمهای مصوب در کنگره را امضاء خواهد کرد یا خیر، سرباز زد.

این در حالی است که دولت آمریکا برخلاف عرف رایج در مورد لوایح مهم، برای بیان موضع خود در قبال این لایحه تاکنون بیانیه رسمی صادر نکرده است.

«پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه ای که بلافاصله پس از تصویب این لایحه در مجلس نمایندگان منتشر کرد، گفت: «این لایحه که ما با حمایت قاطع دوحزبی به تصویب رساندیم، یکی از جامع  ترین بسته های تحریمی در طول تاریخ است».

وی در ادامه مدعی شد: «این بسته تحریمها با هدف حفظ امنیت آمریکاییان عرصه را بر خطرناکترین دشمنان ما تنگ تر خواهد کرد».

طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی به تصویب رسید

مجلس نمایندگان آمریکا دقایقی پیش طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی را مورد تصویب قرار داد.

بر اساس این گزارش، مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه لایحه تحریمها علیه ایران، روسیه و کره شمالی را به تصویب رساند.

در مراسم رأی گیری این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا سه نماینده به نامهای «جاستین آماش»، «جیمی دانکن» و «توماس ماسی» به این لایحه رأی منفی دادند. بدین ترتیب لایحه مزبور با کسب ۴۱۹ رأی موافق در برابر تنها ۳ رأی مخالف (۰.۷ درصد آراء) به تصویب رسید.

بخشی از این طرح پیشتر در ١٥ ژوئن سال جاری میلادی با  ۹۸ رأی از میان ۱۰۰ سناتور عضو مجلس سنای آمریکا تصویب شده بود واکنون با مصوبه مجلس نمایندگان این کشور تنها منتظر امضای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است تا به قانون تبدیل شده و اجرائی گردد.

* تحریم‌های ایران:

این طرح در ابتدا تحت عنوان «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات ساز ایران» در مجلس سنا مطرح شد که شامل وضع تحریم‌هایی در ارتباط با برنامه موشک بالستیک، اتهام واهی ارتباط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با «اقدامات تروریستی» و نقض حقوق بشر شهروندان ایرانی بود؛ اما در جریان رسیدگی به آن، بخش دیگری شامل تحریم‌های روسیه نیز به آن افزوده شد.

* تحریم‌های روسیه:

در این بخش، روسیه به بهانه های مداخله در انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر سال ۲۰۱۶ آمریکا، مداخله در اختلافات داخلی اوکراین و جلوگیری از حل و فصل این بحران و همچنین الحاق مجدد شبه‌جزیره کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ میلادی هدف تحریم‌های جدید قرار می‌گیرد.

این در حالیست  که پیشتر آمریکا در هماهنگی با اتحادیه اروپا، تحریم‌های مشترکی را به بهانه سیاست روسیه در قبال اوکراین به اجرا گذاشته بود و طرح جدید سنا به طور یکجانبه این تحریم‌ها را تشدید می‌کند.

* تحریم‌های کره‌شمالی:

علاوه بر این، طرح مورد بررسی در مجلس نمایندگان شامل تشدید تحریم کره شمالی به بهانه ادامه برنامه موشکی و هسته ای پیونگ یانگ است.

مجلس نمایندگان آمریکا در ماه می سال جاری میلادی طرحی را برای تشدید تحریم کره شمالی تصویب کرد و تاخیر در مذاکره و رای گیری در این مورد در سنای آمریکا باعث ناخرسندی اعضای مجلس نمایندگان شده بود.

ظاهرا این مجلس با استفاده از تاکید سنا به تصویب طرح تحریم ایران و روسیه، تحریم کره شمالی را نیز به عنوان اصلاحات و الحاقات خود به طرح اولیه افزوده است؛ اقدامیکه رسانه های خبری زیادی از آن به عنوان تحت فشار قراردادن ترامپ برای امضای این طرح یاد می کنند.

* موضع ترامپ در قبال طرح تحریم‌های مذکور:

دو روز پیش، «سارا ساندرز» سخنگوی جدید کاخ سفید اعلام کرد که که رئیس جمهور کشورش از وضع تحریم های جدید علیه ایران، روسیه و کره شمالی حمایت می کند؛ اما دیروز وی با تغییر موضع در این خصوص تصریح کرد: ترامپ بررسی خواهد کرد که آیا این طرح شامل «بهترین نتیجه» برای مردم آمریکا خواهد بود یا خیر و سپس در مورد حمایت از آن تصمیم خواهد گرفت.

چگونگی گام بعدی روند تصویب تحریم ها در آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا دقایقی پیش طرح اعمال تحریم علیه سه کشور ایران، روسیه و کره شمالی را تصویب کرد.

این طرح نسخه اصلاح شده طرحی است که پیش از این با هدف تحریم ایران و روسیه در سنا تصویب شده بود.

با این حال، از آنجا که مجلس نمایندگان با هدف افزودن بندهای مربوط به تحریم کره شمالی، طرح تازه ای را تصویب کرده و این طرح جدا از مصوبه سنا به شمار می آید، مصوبه امروز مجلس نمایندگان باید در سنا نیز به تصویب برسد.

گام بعدی در مسیر تصویب تحریم ها علیه ایران، بررسی مصوبه امشب در سنا است. اگر سناتورها با آن موافقت کنند، طرح به کاخ سفید ارسال می شود.

وجود تحریم های ضدروسی در این طرح و محدود شدن اختیارات رییس جمهور برای رفع تحریم ها پس از تبدیل این طرح به قانون، موجب شده تا کاخ سفید نسبت به تایید طرح بی میل باشد.

اگر ترامپ از امضای طرح خودداری کند، مصوبه به کنگره بازگشته، دوباره به رای گذاشته شده و در صورت کسب رای مثبت دو سوم نمایندگان هریک از مجلس ها، لازم الاجرا می شود.

شلیک ناو آمریکایی به سمت قایق‌های ایرانی در خلیج فارس

خبرنگار «سی‌اِن اِن» در خبری فوری اعلام کرد که یک فروند ناو آمریکایی به سمت قایق های ایرانی در خلیج فارس شلیک هشدار کرده است.

دو مقام نظامی آمریکا اعلام کردند که یک فروند ناو آمریکائی امروز به سوی یک قایق گشت زنی ایران در بخش پایانی شمال خلیج فارس شلیک کرده است.

بر اساس گزارش دو مقام نظامی آمریکا، قایق ایرانی احتمالاً متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بوده است.

مقامات مذکور مدعی هستند که قایقهای ایرانی به حدود ۱۵۰ یاردی ناو آمریکایی نزدیک شده بودند که با شلیک هشدار این ناو مواجه شدند.

مطابق این ادعا، قایق ایرانی به هیچ‌یک از علائم ارتباطی شناخته‌شده بین‌المللی برای اعلام وضعیت خطر، اعم از تماس‌های رادیویی، شلیک منور و پنج انفجار کوتاه توجهی نکرده‌ است.

یکی از دو مقام مورد استناد «سی‌ان‌ان» می‌گوید پس از این مراحل، ناو آمریکایی به دلیل نگرانی از احتمال برخورد، اقدام به شلیک اخطار به داخل آب کرد.

مقام دیگر پنتاگون مدعی شده که شناور ایرانی در این مرحله نزدیک شدن به ناو آمریکایی را متوقف کرد، اما برای چند ساعت اقدام به گشت‌زنی در آب‌های اطراف کرد.

مقام‌های نظامی ایران ادعاهای مطرح‌شده در گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان را تأیید نکرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

سفیر فرانسه در واشنگتن از برجام حمایت کرد

سفیر فرانسه در واشنگتن، با انتشار مطلبی در توئیتر خود، به منتقدان توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 پاسخ ‏داد و نوشت که برجام جواب داده و باید به مسیر خود ادامه دهد.‏

'ژرالد آرود' با رد حملات منتقدین برجام در صفحه توئیتر خود نوشت: توافق با ایران جواب داده است. تنها هدف ‏آن ایجاد محدودیت بر برنامه هسته ای ایران و نظارت بر آن به منظور اطمنیان یابی از صلح آمیز بودن آن است.‏

 وی اضافه کرد: این توافق تضمین می کند که ایران به تعهدات خود در ان پی تی پایبند بماند.‏

سفیر فرانسه در آمریکا تصریح کرد: این توافق تنها در خصوص موضوع هسته ای بوده و مباحث دیگر را دربر نمی گیرد. ‏به موازات حفظ برجام، هیچ چیز مانع از آن نمی شود که به چالش های امنیتی که ایران ایجاد می کند، رسیدگی شود. ‏

آرود این مطلب را در پاسخ به کسانی نوشته که می گویند پس از امضای برجام، ایران برنامه موشکی خود را گسترش داده و نفوذ منطقه ای آن رو به افزایش است.

ناظران می گویند مواضع کاخ سفید علیه برجام، باعث افزایش شکاف میان واشنگتن و متحدان اروپایی آن شده است که نگران ‏اقدامات یکجانبه ترامپ علیه ایران هستند.‏

 

کد خبر 644386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha