به گزارش خبرنگار شبستان، کنفرانس بینالمللی گفتگوی ادیان و فرهنگهای آسیایی با همکاری مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجلس شورای اسلامی و دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی 20 تا 21 شهریورماه در دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برگزار میشود.
دکتر محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست خبری این کنفرانس با بیان اینکه امسال کشور جمهوری اسلامی ایران میزبان کنفرانس بینالمللی گفتگوی ادیان و فرهنگهای آسیایی است، گفت: پیشنهاد برگزاری کنفرانس بینالمللی گفتوگوی ادیان و فرهنگهای آسیایی در راستای اجرای بند 16 قطعنامه اجلاس مجمع مجالس آسیایی که در سال 2010 در دمشق برگزار شد از سوی ایران پیشنهاد شد.
وی گفت: بیش از 35 متفکر دینی از 22 کشور آسیایی برای حضور در این کنفرانس دعوت شدند که در زمینه چهار محور اصلی با موضوع مفاهیم فرهنگی مشترک و همگرایی آسیایی، پیوندهای فرهنگی ملل آسیایی، پیوندهای اجتماعی ملل آسیایی و جهانی شدن و همگرایی تمدنهای آسیا بحث و تبادل نظر خواهند داشت.
خرمشاد با اشاره به اهمیت همگرایی کشورهای آسیایی و برگزاری این کنفرانس تصریح کرد: در گذشته همگرایی کشورهای آفریقایی و اروپایی منجر به ایجاد اتحادیه آفریقا و اروپا شده است، این در حالی است که در قاره آسیا که به عنوان قاره کهن شناخته شده در جهان محسوب میشود علیرغم ظهور قدرتهای نوظهور مانند کشورهای چین و هند همگرایی به تمام معنا و قوی وجود ندارد، لذا برگزاری این کنفرانس در راستای گام برداشتن عینی و عملی در مسیر همگرایی کشورهای آسیایی خواهد بود و امید است تا به ساختارهای آسیایی مشخص منجر شود.
وی افزود: اگر قاره آسیا بتواند با برگزاری مداوم کنفرانس بینالمللی گفتوگوی ادیان و فرهنگهای آسیایی به سمت همگرایی کشورهای آسیایی پیش رود و در راستای برقراری صلح، عدالت، رفاه، پیشرفت و ترقی کشورهای آسیایی گام بردارد با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته در آیندهای نه چندان دور تمامی قدرتهای جهان به قاره آسیا منتقل خواهند شد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه قاره آسیا خاستگاه ادیان و فرهنگهای گوناگون است، افزود: بسیاری از متفکران و اندیشمندان معتقدند که فرهنگهای گوناگون ملتها قطعا زمینه همگرایی مشترک را با توجه به ارزشهای قومی و مذهبی ملتهای آسیایی فراهم میآورد که این ارزشها شامل احترام متقابل، همزیستی تاریخی مسالمتآمیز طولانیمدت و علاقهمندی به عدالت و صلح که ریشه در فرهنگهای مختلف دارد در نهایت باعث ایجاد پیوند میان ملتهای مختلف خواهد شد.
وی در خصوص اینکه چه کشورهایی در این کنفرانس حضور دارند، خاطرنشان کرد: نمایندگان مختلفی از کشورهای افغانستان، آذربایجان، استرالیا، بنگلادش، هند، عراق، ژاپن، قزاقستان، لبنان، عربستان سعودی، سریلانکا، تاجیکستان، ترکیه، تایلند، سوریه و ... در این کنفرانس حضور دارند.
وی تصریح کرد: یافتهها و نتایج این کنفرانس به صورت بیانیهای به اجلاس نمایندگان مجمع مجالس آسیایی داده میشود.
پایان پیام/
نظر شما