دانشگاههای علوم پزشکی باید مستقل شوند

خبرگزاری شبستان:لاریجانی: استقلال دانشگاه های علوم پزشکی اگر محقق شود می تواند تحول زا باشد و فکر می کنم وضعیت تصمیم گیری هیئت امنای امروز با آنچه در قانون آمده است، فرق دارد.

به گزارش خبرنگار شبتسان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در اجلاس اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت : استقلال دانشگاه های علوم پزشکی اگر محقق شود می تواند تحول زا باشد و فکر می کنم وضعیت تصمیم گیری هیئت امنای امروز با آنچه در قانون آمده است، فرق دارد.

 

وی افزود: در قانون آمده هیئت امنا می توانند با توجه به سطح نخبگی بدون رعایت قوانین عمومی کشور مصوباتی در حوزه دانشگاه ها داشته باشند چرا که به دانشگاه ها اجازه داده شده است خودشان بتوانند تصمیم گیری نمایند.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز مسایل کوچکی در هیئت امناها مصوب می شود و هیئت امناها با اختیارات خود می توانند تحول در سطح دانشگاه ها و خدمات دهی آنها ایجاد نمایند.

 

لاریجانی درخصوص وضعیت عمومی اقتصادی کشور گفت: در رشد ناخالص داخلی رتبه ایران در بین 24 کشور دهم است و این در حالی است که ما طبق سند چشم انداز باید رتبه اول را در اختیار داشته باشیم و سرانه تولید ناخالص داخلی از 22 کشور منطقه چهاردهم هستیم.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در جذب سرمایه گذاری خارجی چندان توفیق نداشته ایم و در حمایت از سرمایه گذاری رتبه ایران در بین 20 کشور منطقه رتبه نوزدهم است و بیانگر این است که اصل 44 درست اجرا نشده است و حضور و ورود بخش بخش خصوصی چندان محقق نشده است.

 

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: آزادی اقتصادی در ایران که نتیجه آن چندان مطلوب نیست ایران در منطقه در بین 22 کشور منطقه رتبه 22 را در اختیار داریم که بیانگر این است که نگاه سوسیالیستی حاکم است و ما را رها نکرده است و در بیکاری از 10 کشور منطقه رتبه نهم را داریم.

 

لاریجانی با بیان اینکه در جمعیت شهری شاهد هجوم به شهرها هستیم، گفت: توسعه پایدار باید در روستاها صورت می گرفت.

 

وی افزود: وضع اقتصادی کشور به تحول نیاز دارد و خدمات گران داده می شود و در جاهایی مثل سلامت که می خواهیم سرمایه گذاری کنیم، امکان اقتصادی آن فراهم نیست.

 

لاریجانی خاطرنشان کرد: با وضع کنونی و با این آمارها ما به اهداف سند چشم انداز نخواهیم رسید و باید بدانیم دیگران نیز در این رقابت شرکت دارند و به دنبال جذب سرمایه گذار هستند. دانشگاه ها در دنیا با پول نفت اداره نمی شوند بلکه با پول پژوهش و یا شهریه ها فعالیت می کنند و روی پای خود می ایستند.

 

وی گفت: چون بودجه کشور وابسته به نفت است یک پول برای دانشگاه‌ها می دهیم و یک پول برای صنعت و این دو اصلا نیاز به یکدیگر را احساس نمی کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: مهمترین چالش پیش روی ایران چالش اقتصادی است و باید این مسایل در جمع نخبگان گفته شود. سخت ترین حادثه در کشور ما جنگ بود و بدون مشارکت پزشکان مگر به راحتی می توانستیم از آن بگذریم.

 

وی با بیان اینکه بعضی ها ذهن مسئولان را درگیر حواشی می کنند، گفت: مثلا در یکی از روزنامه ها آمده است وزرا برای رفتن به پاستور دست به دامن مجلس شده اند در حالی که این امر خلاف واقع است.

 

وی گفت: اقتصاد بیمار ایران چالش بزرگی است و منابع غنی برای ارایه بودجه بیشتر به حوزه سلامت وجود ندارد و هیئت امناها باید با حمایت از بخش خصوصی فعالیت ها را برون سپاری نمایند. هیئت امناها به دنبال ارایه خدمات بهتر با هزینه کمتر باشند البته هزینه سلامت باید از درآمدهای پایدار برخوردار باشد تا فعالیت ها با وقفه ایجاد نشود.

 

لاریجانی گفت: بعضی از درآمدها در وزارت بهداشت در سطوح مختلف متوازن نیست و باید رضایت عامه در این بخش حاصل شود و دانشگاه ها می توانند متناسب باشند و خدمات ارایه شده باید با هزینه ها متناسب باشد و به دنبال افزایش درآمد باشید. وظیفه ملی همه ایرانیان این است که هزینه ها را کاهش دهند.

 

کد خبر 644256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha